Arcradír



Használata fakó és durva bőrre ajánlott. A radírozás lecsiszolja a bőr felszínét, így az arcbőr frissé és sugárzóvá válik. Ezt hetente kétszer, alapos tisztítás után kell elvégezni. 

A bőrradír fontos szerepet játszik szépségünk megőrzésében. Amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkenti a vérkeringést, és selymessé varázsolja a bőrt. Elősegíti a sejtmegújulást, ami puha és egészséges bőrt eredményez. Emellett, a leradírozott bőr, utat enged a különböző hatóanyagok felszívódásához.
Az arcradíroknak számos otthon elkészíthető változata ismert. A házilag készített arcradíroknak minimum kettő összetevőből kell állniuk. Kell egy úgynevezett hordozóközeg, melyre legalkalmasabb a joghurt vagy az olívaolaj. A másik, lehet só, cukor, zabpehely vagy dió. Ezek felelnek meg a legjobban, az elhalt hámsejtek eltávolításáért.
Joghurtos-zabpelyhes arcradír: 1 evőkanál joghurtban keverjünk el kevés zabpelyhet és korpát. A joghurt azért jó alapanyaga a házilag készített arcradíroknak, mert táplálja az arcbőrt. A szemcsés összetevők pedig segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában.

Tejfölpakolás - tejfölös bőrradír

A tejfölöspohár aljában hagyjunk egy picike tejfölt. Adjuk hozzá egy negyed citrom levét, és egy jókora teáskanál mézet. A citromlé helyett pattanásos, problémás arcbőrűek almaecetet is tehetnek bele. Kenjük fel maszknak az arcunkra, és hagyjuk addig hatni, míg el nem készül a vacsora. Almaecettel, majd bő vízzel mossuk le.

 A tejfölpakolás nem csupán serkenti az öregedő bőr fiatalodását, hanem egyben bőrradírként is szolgál. Kb. 5 dkg élesztőt keverjünk össze annyi tejjel vagy tejföllel, hogy lágy, krémes masszát kapjunk. Ezt kenjük rá megtisztított arcunkra.  Addig hagyjuk rajta, amíg megszárad, és enyhén nedves kézzel dörzsöljük le.  Az élesztővel lejönnek az elhalt hámsejtek, és  a  B-vitamin  kívülről is bejut arcbőrünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése