A torokcsakra
átalakítja a szív hangját, üzenetét a hang, szó, dal, költészet nyelvére. A
torokcsakra eggyé olvasztja a vizet a földdel, a tüzet a vízzel, a tüzet a
földdel. Olyan ételekkel, mint a leves (melyben a föld-víz elem tagjai
alakulnak át a tűz elem segítségével) erősítjük kapcsolatunkat testünk és az
étel elemei között.
A
torokcsakra ételei: Áfonya,
szeder, szilva, mazsola, tengeri alga, árpa, illetve a szellemi energiákat
növelő ételek. Só, citromfű.
Tengeri növények: a tengeri ételek nem túl hétköznapi
ételek számunkra, de a torokcsakra és a pajzsmirigy számára fontos jódot és más
ásványi anyagokat tartalmaznak nagy mennyiségben. Amikor pajzsmirigyeink
megfelelően működnek, akkor a táplálékot megfelelően tudjuk hasznosítani és
harmóniában érezzük magunkat testünkkel, súlyunkkal.
Levesek, mártások, gyümölcslevek: Ezek az ételek ápolják, és kenő
hatással vannak a szájra és torokra. Oltják szomjunkat és egyesítik testünket a
tápanyagokkal.
Gyümölcsök: Csípős, fanyar gyümölcsök: A magas
víztartalmú gyümölcsök tökéletes táplálékok a torokcsakra számára. Némelyikük fintort
szül arcunkra, mint a citrom, lime - melyek késztethetnek minket arra, hogy
valamit kimondjuk, más gyümölcsök, melyek édesek és lédúsak kommunikációra
serkentenek minket, mikor szomorúak vagyunk.
Fűszer és
gyógynövények: só,
citromfű, borsmenta, zsálya, martilapu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése