Torokcsakra


A torokcsakra átalakítja a szív hangját, üzenetét a hang, szó, dal, költészet nyelvére. A torokcsakra eggyé olvasztja a vizet a földdel, a tüzet a vízzel, a tüzet a földdel. Olyan ételekkel, mint a leves (melyben a föld-víz elem tagjai alakulnak át a tűz elem segítségével) erősítjük kapcsolatunkat testünk és az étel elemei között.

A torokcsakra ételei: Áfonya, szeder, szilva, mazsola, tengeri alga, árpa, illetve a szellemi energiákat növelő ételek. Só, citromfű.

Tengeri növények: a tengeri ételek nem túl hétköznapi ételek számunkra, de a torokcsakra és a pajzsmirigy számára fontos jódot és más ásványi anyagokat tartalmaznak nagy mennyiségben. Amikor pajzsmirigyeink megfelelően működnek, akkor a táplálékot megfelelően tudjuk hasznosítani és harmóniában érezzük magunkat testünkkel, súlyunkkal.

Levesek, mártások, gyümölcslevek: Ezek az ételek ápolják, és kenő hatással vannak a szájra és torokra. Oltják szomjunkat és egyesítik testünket a tápanyagokkal. 

Gyümölcsök: Csípős, fanyar gyümölcsök: A magas víztartalmú gyümölcsök tökéletes táplálékok a torokcsakra számára. Némelyikük fintort szül arcunkra, mint a citrom, lime - melyek késztethetnek minket arra, hogy valamit kimondjuk, más gyümölcsök, melyek édesek és lédúsak kommunikációra serkentenek minket, mikor szomorúak vagyunk.

Fűszer és gyógynövények: só, citromfű, borsmenta, zsálya, martilapu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése