Szívcsakra



A szívcsakra egyedi, és elkülönül az alsóbb három csakrától, mivel főként a levegő minőséggel kapcsolódik össze, amely az alsó három csakra (föld, víz, tűz) elemeihez képest kevésbé konkrét és kevésbé fizikailag megfogható. 

A szívcsakra nem él kalóriákon, makró tápanyagokon. Ehelyett imádja a növényi tápanyagot, azok komplexitásáért. A növények az egyik legkitartóbb létformák egyike a Földön - egyik helyen bezárnak, másik helyen túlélnek. Nagyon hasonlóan a szívcsakra működéséhez.

Zöld színű ételek: Az egészséges szívcsakra olyan rezgésen működik, melynek frekvenciája a zöld szín frekvenciájához hasonló. Így adódik, hogy azok az élelmek, melyek zöld színnel rendelkeznek, biztosítják a szívcsakra harmonizálásához szükséges rezonanciát.
Ételei a legtáplálóbb étkek, kalciumban és vasban gazdagok, melyek segítik a sejtek fizikai szintű megújulását, az egyensúly megteremtését a testben, mint például a búzafű, avokádó, karalábé, sóska, petrezselyem, búza, spenót, brokkoli, karfiol, kelbimbó, lime, uborka, friss szójabab, leveles kel, zeller, tök. Ezek az ételek különösen kiegyensúlyozó hatással vannak a szívcsakrára. l

Gyógynövényei: galagonya, (alacsony vérnyomás mellett ne fogyasszuk, mert nagy mennyiségben csökkenti a vérnyomást) kakukkfű, tárkon, bazsalikom, zsálya, menta, petrezselyem, koriander.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése