Az Aura




Az Aura az ember fizikai testét körülvevő, szabad szemmel nem látható különböző színű és vastagságú rétegekből álló, állandóan változó nagyságú és sűrűségű energia burok. Az embert tojás formában veszi körül. Rétegeinek száma hét. Az aura feladata az, hogy védje a testünket a külső energiáktól. Alapvetően minden gondolat vagy érzés energiát mozgósít pozitív vagy negatív irányban. Ezen energiák ellen véd bennünket az auránk. 

Az aura rétegek

1. szint: Fizikai réteg: vastagsága maximum 7-8cm.Színe általában fehér vagy szürkésfehér. Feladata a fizikai test védelme a káros sugárzásokkal szemben. A fizikai testet ért sérülések, műtéti hegek jól látszanak benne.

2. szint: Érzelmi réteg : vastagsága  8-10cm. A teljesült vágyak szintje. Pillanatnyi érzelmeink ezen a szinten jelennek meg, különböző színű érzelmi energiák formájában. Ezeknek az energiáknak a színe az érzéseinktől függően változik.

3. szint: Mentális (akarati) réteg: vastagsága 17-20cm. Életünkben a kötelezően megtestesülő vágyak és akaratok képe. A pillanatnyi gondolataink tisztasága  tükröződik ebben a rétegben. Ez a réteg is lehet fényes, sötét vagy szürke- gondolataink milyenségétől függően.

4. szint: Asztrál réteg: vastagsága 30-40cm. Vágyódásunk és a be nem teljesült vágyaink szintje. Ez a szint is nagyon fontos tájékoztató a jellemünkről, erkölcsi alapelveinkről. Ez a szint jellemünk alakulását jól mutatja, mert az ember jellemét vágyait fejezi ki igazán.

5. szint: Éteri réteg: A halál és az újjászületési lehetőségeink képei. Attól függően, hogy hogyan élünk,életünk melyik forgatókönyvét valósítjuk meg, a halálunk ideje és módja is, eszerint változik. 

6. szint: Mennyei test: a Teremtés szintje. Az elkövetett fő hibák és a fő jó cselekedetek egy-egy jellegzetes képben jelennek meg. Ezen a szinten találhatóak a rögzített szeretet energiák, és a gyűlölet energiái is. 

7. szint: Okozati test. Ez a szint az Isten iránti érzéseinket, hitünket tükrözi.   Erről a rétegről leolvasható hitünk tisztasága. Az ilyen réteg védelmet nyújt minden negatív energia vagy rossz szellemlénnyel szemben. 

Az aura formája nem mindig tojás alakú. Ha sok ember van összezsúfolva, akkor összenyomják egymás aura burkát. A fizikai testet ért sérülések az aura első rétegében kárt tehetnek, átszakíthatják azt. Az aura többi rétegének a fizikai erő nem tud ártani, de negatív energiák felhalmozódhatnak benne. Az aura nagysága változó.


Létezik egy függőleges erőáram, mely a gerincoszlop mentén halad, túlterjedve a fizikai testen a fej fölé és a farkcsont alá. Ezek kavargó kúpalakú örvények, az energia mezőben. Energiaközpontoknak, csakráknak nevezzük őket.
A csakrák érzékszerveinkkel nem érzékelhető energiaközpontok. Állandóan működnek, akár tudatában vagyunk akár nem.

A csakrákról bővebben a Csakrák címke alatt olvashatsz:
http://ezoterikusvilag.blogspot.hu/search/label/Csakr%C3%A1k

 Az aura minden rétegéhez csatlakozik egy csakra.

Az Aura rétegei
A csakra neve
Színe
Belső elválasztású mirigye
Okozati test
Koronacsakra
fehér
Tobozmirigy
Mennyei test
Homlokcsakra
lila
Hipofízis
Éteri szint
Torokcsakra
kék
pajzsmirigy
Asztrál réteg
Szívcsakra
zöld
Csecsemőmirigy
Mentális réteg
Napfonatcsakra
sárga
Hasnyálmirigy
Érzelmi (morális) réteg
Szexcsakra
narancs
Ivarmirigyek
Fizikai réteg
Gyökércsakra
piros
Mellékvese

Az embernek hét aurateste határozható meg:
A páratlan rétegeknek, mint az 1-3-5-7, határozott struktúrája van. Azonban a páros 2-4-6 rétegek állandó mozgásban lévő színes fluidumok. Ezeket a rétegeket folyadékszerű szubsztancia tölti ki, ezért ezeknek nincs határozott formája.  Az aura alapvető feladata az, hogy védje a fizikai, és energiatestet  (asztráltestet), másodsorban energiatartalékként is szolgál, amelyet szükség esetén az ember felhasznál..

A csakrák és az aurarétegek kapcsolata

Az energia nem csak a csakrákon keresztül áramlik az emberi testben, és akörül, hanem kiterjedt energiaburkokat alkot, amelyek egymásba vannak ágyazódva. Az emberi aura tehát a fizikai testen túl hét, elletve kilenc rétegből áll. Ezek a rétegek a hét fő csakrához kapcsolódnak. 



A csakrákat manipulálni, az éterikus hálót átszakítani nagyon veszélye és ezért szigorúan tilos!



Auránk Igazi természetünket tükrözi minden pillanatban. Minél színesebb, tisztább és ragyogóbb az aura, annál jobb és spirituálisan fejlettebb az adott ember. Ezen kívül, minél egyenletesebb az energia eloszlás az aurában, annál egészségesebb és kiegyensúlyozottabb az illető.

Aura színek - és jelentésük

Piros: Azok az emberek, akiknek szinte teljesen piros az aurája, általában szenvedélyes, érzelmes típusok, erős az akaratuk, nagy az energiájuk, és szeretik a kihívásokat.

Rózsaszín: A rózsaszín aurájú egyének kedvesek, érzékenyek, erős bennük a művészi hajlam és a gyengédség utáni vágy.

Narancssárga: Életörömet és kalandvágyat jelent. A narancs aura birtokosa felfedező típusú, bátor személyiség, kreatív és intelligens. Nem áll tőle távol a tudományos érdeklődés.

Sárga: Az értelem, a gondolkodás színe. A világossárga derűs kedélyre és erős személyiségre utal, a sötétsárga pedig arra, hogy az illető egoista és mindent irányítani akar.

Zöld: Kiegyensúlyozottságot, természetszeretetet, nyíltságot és életörömet mutat. A tanítói képességű, szociális hajlammal megáldott egyéneket a zöld auratulajdonosok között kell keresni.

Türkiz: A gyógyítói képesség mellett érzékenységet, békességet és együttérzést jelent.

Kék: A belső nyugalom, a védettség, a felebaráti szeretet színe.
Indigókék: Az ilyen személyek kitűnő megérzésekkel rendelkeznek, érzékeny, mély érzelmekkel teli, hűséges emberek.

Ibolyakék: Az ilyen aura érzékeny, művészi hajlamokkal megáldott emberekre jellemző, akikhez közel állnak a természetfeletti dolgok.

Lila: Képzelőerőre, jövőbe látásra utal, ábrándozó, átszellemült emberek jellemzője.

Fehér: Nagyfokú spiritualitást jelent, amely úgy védi az illetőt, mint egy pajzs.

Az aura védelme és tisztítása
Egyéni energiarendszerünket nap, mint nap érik megterhelések.  Ha nem tanuljuk meg ennek a jelenségnek a felismerését és azt, hogy miképpen védekezhetünk a nemkívánatos betolakodásokkal szemben, egyszerűen azt vesszük észre, hogy az életünk mind bonyolultabbá válik. Valamennyien tapasztaltuk már, hogy energiáinkat külső erők hatása éri, gyakran vagyunk kitéve zajnak, melegnek, villamosságnak. Más emberek ütköznek az energiáinkkal.  Megtörtént már, hogy rábeszélésre vetélt meg valamit, ami nem állt szándékodban, vagy részt vettél valamiben, amihez valójában nem volt kedved? Érezted már kimerültnek magad egy beszélgetés után? Valamennyi felsorolt jelenség az energiatérbe történt idegen behatolás számlájára írható.

Energiáink védelmezésének a kulcsa az aurában van. Az erős, vibráló aura eltéríti a negatív, lecsapoló és kiegyensúlyozatlan energiákat.   Az aurára igen erősen hat érzelmi és lelki állapotunk is - erősebben, mint a legtöbben gondolnák. A hosszú stressz állapot, az érzelmi megrázkódtatás, a mentális zavarok és kiegyensúlyozatlanságok, a felindulások, az aggodalom, a félelem és más negatív érzelmek és magatartásformák mind gyengítik az aurateret. A legyengült aura energialecsapolódást eredményez, sokkal fáradékonyabbá válunk. Ha elhúzódik ez az állapot, lyukak és szakadások keletkezhetnek az auratér szövetében. Egészségi problémák jelentkeznek, további egyensúlyzavarokkal együtt.  
Legyengült és kiegyensúlyozatlan aura képe

Számos egyszerű mód van rá, hogy az aurát vitalizáljuk és erősítsük. A napfény, a testedző gyakorlatok és a friss levegő rendkívül hatékonyan erősítik és élénkítik.  A meditáció erősíti és védi az aurát.  Zenét is használhatunk az auratér kiegyensúlyozására és erősítésére. A gregorián dallamok hatékonyan tisztítják az aurát vagy a környezetet a negatív energiától.  
Használhatunk illatokat is az auratér védelmére és erősítésére. Ősi szokás a legkülönbözőbb népeknél a füstölés. Különböző füvek füstjével és illatával tisztítják az aurateret vagy a környezetet.  
 Az illatok, például a tömjéné és az illóolajoké, erősen hatnak az aurára, különösen az érzelmi és mentális természetű energiákra. Olajokkal és tömjénnel ellensúlyozhatjuk a bajok és a betegségek hatását, legyenek bár fizikai, érzelmi, mentális vagy spirituális jellegűek.  Az aura erősítésének és védelmének további hatékony eszköze a kvarckristály vagy a kő. A kristályban rejlő elektromos energia megnöveli és erősíti az aurateret.  Már a kicsi, 2-3 centiméter hosszú kristály is 1-1,2 méterrel növeli az aurateret.


Felhasznált irodalom: 
Andrews: Az aura érzékelése
Addrews: Érezz és láss













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése