Meteoritok



A meteoritok Naprendszerünk más égitesteiről származó kőzetek, melyek leválva azokról, addig keringtek, a Nap körül, amíg ütköztek a Földdel. A Föld légterébe érve, sebességük még olyan nagy, hogy anyaguk a súrlódás miatt megsemmisülhet az alsó légkörben. Ezek a meteorok, vagy hulló csillagok. Bár számos meteoritot kozmikus üledéknek neveznek, a meteoritok nem tartoznak sem a magmás, sem az átalakult, vagy üledékes kőzeteink közé.

Nagyobb meteoritok becsapódásakor a földi kőzetek megolvadnak, a levegőbe lökődnek, és hirtelen üveggé hűlnek. Ezek a TEKTITEK. (tektit, moldavit, zöld üvegtektit, diszkoszalakú tektit, stb.



Obszidián
Az obszidián természetes vulkáni üveg. Abban az esetben képződik, mikor a láva megszilárdulása olyan gyors, hogy nincs idő, az ásványok kikristályosodására. Az obszidián kissé keményebb az üvegnél, kagylós törése van, és borotvaélesre hasítható. Tulajdonságai miatt Amerika és más kontinensek természeti népei fegyvereket, szerszámokat gyártottak belőle, az aztékok és görögök tükörnek használták jó fényvisszaverődése miatt. Manapság féldrágakőnek számít.



A Fabergé híres húsvéti tojásait mindenki ismeri. Kevésbé ismert a Fabergé –ló, mely obszidiánból készült. A lónak arany a patkója, rubinszeme, és gyémántokkal díszített zománcozott kantárja van.



Az obszidián gyógyhatása: Az obszidián a földelésre nagyon jó, a gyökércsakra egyik köve. Sebet gyógyító kő, különösen a vágott sebeket zárja gyorsan össze. Nagyon hatásos a hideg kezeknél,  lábaknál, érszűkületnél. Görcsoldó, és nagyon hatásos gyulladásokkal szemben. Mivel erősíti a beleket, így gyorsítja az emésztő folyamatokat.

2 megjegyzés:

  1. Valóság-e, hogy a Tektit megzavarhatja a vérkeringést pozitív vagy negatív irányba? A fekete meteorit marokkövemnél érezhetek-e bizonyos idő ( két, három óra ) elteltével szédülést? Több időt nem merek kipróbálni.
    Üdvözlettel: Ágnes Halász...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágnes!

      A Tektit általában jó hatással van a vérkeringésre. Még nem hallottam olyat, hogy negatív irányban hatott volna. Inkább én azt gondolom, hogy vérkeringés szempontjából talán nincs rá szükség.

      Igen nagy energiájú kő, nem mindenki képes közvetlen viselésére. Nem ritka, hogy valakit szédülés fog el, amikor kézbe veszi. Javaslom, a rövidebb ideig való kontaktust a kővel, vagy pedig a célirányos, testrészre irányuló kezelést.

      Üdvözlettel: Gabi

      Törlés