Ásványok vásárlása, tisztítása


A kövekkel mindig kapcsolatba kell kerülni, érezni kell, jól kell, hogy essen a tapintása. Ezért mindig fogjuk kézbe a köveket, hagyjunk időt magunknak, hogy ráérezzünk. Azt is érezni fogjuk, ha nincs vele semmi dolgunk. Azokkal nem is kell foglalkozni, hacsak nem kizárólag a szépségük miatt szeretnénk megvenni az ásványokat.
Akik most ismerkednek a kristályokkal, azoknak célszerű, az átlagáras marok kövekkel való ismerkedés. Ezek nem túl nagyok, és belesimulnak az ember kezébe. Fogd meg, figyeld meg, hogy érzel e valamit. Bizsergést, olyan simulékony kellemes jó érzést. Van úgy, hogy valami megtetszik, de mégis már harmadszorra, negyedszerre fogsz meg egy másik követ. Annak a kőnek a hatására biztosan szükséged van. Hallgass a megérzéseidre, és már meg is történt a „kiválasztás”.
Kérhetsz az eladótól is tanácsot, és problémáidra biztosan eléd tesz 5-6 követ. Ezekből is válogathatsz.  Ha csak úgy a szépségük miatt vásárolsz kristályt, akkor hallgass a szépérzékedre, és válogass kedved szerint.




Minden ásvány tulajdonsága, hogy magukba gyűjtik az energiát, és utána kisugározzák.
Mire egy kő az ásványboltokba kerül, különböző munkafolyamatokon megy keresztül, és ezernyi kézzel érintkezik. (már vásárláskor is próbálgatjuk, hogy milyen érzés kézben tartani) Nyilvánvaló, hogy rengeteg embernek a rezgését, energiáit magában hordozza. Ezért nagyon fontos, hogy miután hazavisszük, meg kell őket tisztítani, és fel kell őket tölteni. 


Általában, folyóvíz alatt tisztítjuk a kristályokat. Nem kell túl sokáig, 1-2 perc. Utána, javaslom, hogy ne töröljük meg, hanem fogjuk két kezünk közé, és ez idő alatt amíg megszárad, kapcsolatba is tudunk vele lépni, felvesszük a rezgéseit.

Azonban vannak porózus kövek, melyek nem szeretik a vizet. Pl. türkiz, malachit, kalcitok, gipsz fajtájú kövek, sivatagi rózsa, celenit. Azok a kövek, melyeknek apró kristályszerkezetei vannak, pl. azurit, és az összes kalcitfajta, szintén nem lehet vízzel tisztítani. Vagy bemattulnak, vagy a szerkezetüket roncsolja a víz. Ezeket a köveket füstöléssel (tömjén, szantál) tudjuk megtisztítani. 


Só mécses peremén. Így, a só és a tűz tisztító ereje egyben érvényesül. Pár percig csak, nehogy túlhevüljön, és elpattanjon a kristály.
Két kristály van, mely öntisztító, és öntöltődő. A holdkő, és a citrin.
Tévhit, hogy sóban, vagy sós vízben való tisztítással nagyobb hatást érünk el. A só, árthat némely kristálynak. Pl. kalcitok. Nagyon érzékenyek. Nem szeretik a vizet, a napfényt, és a sót sem. Általában a „puhakristályoknak” és vízkristályoknak árt a só. Tönkreteszi a kőnek a szerkezetét, megmarja a felületüket. A só (oldott formában is) megül a kristályok kis repedéseiben, (sós víz esetében megszárad, visszakristályosodik) és továbbrepeszti az ásványokat.
Ha valaki mégis a sóhoz ragaszkodik, az ásványárusító helyeken lehet kapni nagyszemű sót tisztítás céljára. Azonban ennél is vigyázni kell az érzékeny kristályokra, tegyünk egy vékony selymet a sóra, és így helyezzük rá a kristályokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése