Maszkok

A maszkokat akkor kell alkalmazni, amikor a bőrnek kulcsfontosságú összetevőkre koncentráltan van szüksége, hosszabb időn keresztül. A maszkok használata a mód arra, hogy eljutassuk ezeket az összetevőket a bőrbe, illetve hogy eltávolítsuk a bőrből a szennyeződéseket. A maszkokat hetente egyszer vagy kétszer, alapos tisztítás után kell felrakni. 

A méz elsőrendű szépségápoló szer

Megköti a nedvességet, ezzel feszessé, rugalmassá teszi a bőrt. A száraz, érdes bőrt kisimítja, és puhítja. A benne található vitaminok, ásványi anyagok regenerálják a bőrt, így a fáradt, érzékeny arcbőr frissebb, fiatalosabb lesz. Önmagában is fokozza a vérbőséget, és nyugtatja a bőrt. Ha nincs idő egy maszkra, a mézet kenjük fel az arcunkra, maid pár perc múlva mossuk le. A méz, antibakteriális hatása miatt kiválóan alkalmas pattanások, mitesszerek, kisebb karcolások, sebek kezelésére is. Kiváló gyógyír a cserepes ajkakra, a mézes fürdő pedig nemcsak ellazító hatású, de nyugtatja, ápolja is a bőrt, Sokfele mézes kozmetikai termék kapható az üzletekben, gyógynövényboltokban. Ezek nagy része nemcsak mézet, hanem egyéb, méhészeti terméket is tartalmaz. A virágpor, a méhviasz, a propolisz a mézhez hasonlóan sok értékes hatóanyagot tartalmaz.

Mézes maszk

2 evőkanál mézet melegítsünk meg, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál túrót.
Kenjük fel az arcra, nyakra, dekoltázsra, és hagyjuk fent 2 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Hidratáló és arctisztító maszk
Keverj össze egy fél banánt egy kis tejszínnel. Alkalmazd az arcodra, hagyd hatni 20 percet. Öblítsd le langyos vízzel. Hidratál és táplál is.


Gyógyító tojásfehérje, zsíros bőrre
A tojásfehérje gazdag fehérjeforrás, maszkként gyógyítja és újjáépíti a bőrt. Eltávolítja a felesleges olajt a bőrről. A tojásfehérje összehúzza a pórusokat, és a benne található fehérje segít az egyensúly helyreállításában.

  • Verj fel egy tojásfehérjét és alkalmazd a bőrre. Hagyd 15 percet hatni és öblítsd le langyos vízzel. 

Akné ellen. Keverj hozzá egy teáskanál citromlevet, hagyd az arcodon 15 percig. Amikor megszárad, és repedezni kezd, mosd le langyos vízzel.



Uborkamaszk

Idényjelleggel, főleg tavasszal és nyáron használható. Az uborkahéj hatóanyai a legkoncentráltabbak, így ne a szeleteket, hanem az uborka héját használjuk a pakoláshoz. (A nyers, sózatlan uborka-léből napi 2 evőkanálnyit elfogyasztva, annak vértisztító hatása, az arcbőrre is kifejezetten jó.




Frissítő hatású pakolások

Az uborkahéj szeleteket sűrűn, egymás mellé tegyük az arcunkra, és 10-15 percig hagyjuk fent.
Reszelt uborkát keverjünk el fél evőkanál mézzel, és vékonyan kenjük az arcunkra. Hagyjuk fent, amíg majdnem teljesen megszárad.
Szem alatti pakolás: Uborka héját tegyük 5-10 percre a mélyhűtőbe. Majd vékonyan megkenjük tejföllel. Ezeket a szeleteket tegyük a szem alá, kb. 8-10 percre.
Az uborkalé más maszkoknál, mint összehúzó, élénkítő, frissítő hatású szer, szintén jól alkalmazható.



Nyáron, amikor tisztítjuk az uborkát, (6-8 csíkot adagonként) tegyünk alufóliába, és tegyük a fagyasztóba. Így,”vészhelyzet” esetére is a kezünk alatt van egy hatékony „segítőtárs”.






Mandula korpamaszk

Érzékeny és száraz bőrűek ne használják, a többi bőrtípus mindegyikére javaslom. A maszk felrakása előtt, uborkalével, vagy arc tonikkal tisztítsuk meg a bőrt. Lágyan masszírozzuk át arcunkat olívás kézzel, vagy zsíros tápláló krémmel, mert a mandulakorpa a természetes bőrzsírból nagyon sokat felvesz. A korpát tejjel keverjük pasztává, majd hordjuk fel egyenletesen az arcra egy ecsettel. 15-20 perc a hatóideje, A maszk eltávolítása meleg vízzel történik. Ha bőrünk felső rétege száraz, de mélyen zsíros, mitesszeres a bőrünk, ez a pakolás használható, de a tej mellé, olívaolajt adjunk a maszkhoz.


Túrómaszk

Másfél evőkanál friss túrót keverjünk el tejjel és egy fél teáskanál mézzel krémesre.
Ecsettel vigyük fel az arcra. Ebből bőven kenhetünk a szem, a szájszögletek, és az ajkak érzékeny területeire is. Hatása: tisztító. tápláló.
Bőrtípus: még a nagyon érzékeny bőrre is alkalmazható! Tejbe mártott vattacsomóval mossuk le, utókezelést nem igényel.



Tojássárgája maszk kúra

Ráncosodást megelőző és ránckisimító hatása sokkal hatékonyabb, mint a méregdrágán kapható ránctalanító szereké. Bátran javaslom kúraszerűen, heti 1-2 alkalommal hat héten át. Tartalmaz koleszterint, lecitint, gyümölcssavat, tehát minden olyan anyagot, amik nagy mélységi hatásúak.



Keverjünk egy tojássárgáját egy igazi citrom felének kifacsart levével és egy kanál olíva olajjal. Ha találunk szűz olívát, ami nagy tisztaságú, vásároljunk belőle egy üveggel kozmetikai célra is
 A citrom héjából reszeljünk hozzá egy keveset, melynek citromolaj tartalma a fáradt bőrre élénkítően hat! (Előzőleg győződjünk meg róla, nem vagyunk-e a1l-rgiások az illóolajokra!) A masszát lapos ecsettel vigyük fel az arcra. Hatóidő: sokáig, legalább fél óráig fenn kell hagyni, hogy kifejtse jótékony hatását. Lemosása: meleg vízzel történik. Használata alatt javaslom, hogy lágy zenére teljes ellazulásban meditáljunk, és arcizmaink teljes ellazítása szükséges, így a hatás sokkal koncentráltabb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése