Egyéb hasznos tanácsok



A banán nagyon hasznos gyümölcs az arcápolásban, rengeteg nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak, hogy az arcunk tovább megőrizze fiatalságát. Hidratálja az arc és a dekoltázs érzékeny bőrét, kisimítja azt és érezhetően bársonyosabbá varázsolja.


Alkalmazás: törjünk össze egy banánt, keverjünk hozzá egy kis mézet, tejszínt és zablisztet, majd vigyük fel az ápolandó területre (arc, nyak, dekoltázs). Hagyjuk rajta
10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.


Szemápolás

3-4 dl meleg vízben oldj fel egy evőkanál adalékmente sót! Miután lehűlt, a sós lébe mártott vattadarabbal borogasd a szemhéjadat! (Nem kell aggódni, nem csíp) 
Két réteg géz közé tegyél nyers, reszelt burgonyát, tedd a               szemedre, pihenj vele 20-25 percig.

A szempilláknak jó tesz, ha néha olívaolajjal ecseteled be.



Szem alatti párnák lohasztója

Legjobb erre az apróra vagdalva lefagyasztott petrezselyemlevél. Ebből egy kiskanálnyit a szem alatti párnákra rakunk, ledűlve, néhány percig rajta hagyjuk, majd lemossuk. A hideg csökkenti a duzzanatot, a petrezselyem kitűnő vízhajtó és hatóanyaga a bőrt kisimítja.


Szem alatti puffadás ellen olajos bőrtípusra.
Ez a szemkezelés segít levenni a puffadást a szem környékéről, relaxálni és felfrissíteni a bőrt. Egy bögre kamilla vagy zöld teába majd márts két sminklemosó vattát és csavard ki. Helyezz a szemedre 1-1 ilyen vattát. Hagyd hatni 15 percet. Naponta alkalmazható.


Feszes bőr (lifting) olajos bőrtípusra

  • Ez a bőrfeszesítő pakolás segít kiegyenesíteni a ráncos bőrt, hegeket és megelőzi ezek kialakulását.
    Keverj össze 2 evőkanál natúr joghurtot 1 evőkanál citromlével, majd kend az arcodra és nyakadra. Hagyd  száradni 30 percet. A maszk világosabbá teszi a bőrt, mi közben feszesíti is. Utána mosd le hideg vízzel. Heti 2-3 alkalommal alkalmazhatod.


Ránctalanító kúra

A mélyhűtőből kivett zöldborsóból egy keveset szétmorzsolunk egy villával. Az apró ráncokra rakva ezt a pépet, lepihenünk és rajta hagyjuk néhány percig, majd lemossuk. Szinte teljesen eltünteti a ráncokat.




Élesztőkúrák napról napra

A B-vitamin is igen fontos a szervezetünknek, lehetőleg folyamatosan pótoljuk. Erre a legjobb módszer, ha belső kozmetikánkat mindennap egy gyümölcslével elkevert fél csomag élesztővel kezdjük meg. Ez nem csupán a bőrünket teszi széppé és selymessé, hanem nyugtaija az idegrendszert, így még azoknak a lányoknak is ajánlott, akiknek a bőre még nem öregszik, de stressznek vannak kitéve az iskolában. Az anyukák tehát ezt a kúrát lányaikkal együtt is folytathatják. Ajánlott legalább hetente háromszor alkalmazni.  A gyógyszertárakban kapható élesztőtablettával is pótolható.


Élesztő maszk
Vérellátást fokozó, tisztító, kisimító hatású. Mitesszeres, zsíros, pattanásos bőrre rendkívül hatékony.
Egy csomag élesztőt langyos tejben elmorzsolunk, addig keverjük, míg kenhető sűrűségű, krémszerű masszát nem kapunk. Kenjük fel arcunkra egy ecsettel, egyenletes rétegben. Hatóidő: 15-20 perc a megszáradással együtt. Hideg vízzel mossuk le. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése