Pattanásos bőr


A pattanások bármely életszakaszban előjöhetnek. A pattanások miután eltűnnek, hegeket, bőr elszíneződést, egyenetlen bőrfelületet hagynak maguk után.

Hogyan alakul ki?  A faggyú beszorul a szűk szőrtüszőbe, ezáltal az eltömődik, és dugó alakúvá válik. A baktériumok, a dugó mögé bezáródnak  a már élettelen bőrsejtekből, valamint faggyúból táplálkozik, és a pórusokon át lélegzik.
 
A pattanások fajtái:
Ha egy pórus eldugul, majd kifakad, létrejön a  „fehér fejű” pattanás.
Amikor a pórus eltömődik, de nyitott marad, a teteje befeketedik, és létrejön a mitesszer.
 

Pakolás, pattanások ellen.
1 paradicsom egy burgonya apró darabokra vágva, megfőzve. Szűrd le és készíts pépet belőle. Vidd fel a megtisztított arcra, hagyd hatni 20 percet és öblítsd le langyos vízzel. Heti egyszeri használata, megszünteti a pattanásokat.

Pattanások ellen almaecettel
A hagyományos ecet is megfelelő, de az almaecet a legjobb. Kend be a pattanásos felületet. Az ecet elpusztítja a pattanást okozó baktériumokat, visszaállítja a bőr PH-értékét. 10 perc után öblítsd le.

Tojásos pakolás kúra, pattanásos bőrre

Egy tálkában keverjünk össze 2 evőkanál tejszínt, egy tojássárgáját és fél kávéskanál konyakot, vagy rumot. A fehérjét verjük fel habosra, majd öntsük hozzá a többihez. Mielőtt feltennénk a maszkot, egy konyharuhát vagy törülközőt mártsunk forró vízbe, és takarjuk le az arcunkat egy pár percre. Ezután felkenhetjük a maszkot, majd hagyjuk az arcon 20 percig. Végül langyos vízben le mossunk arcot. 3 hetes kúrától a pattanások eltűnnek.


Hatékony lehet az arcot befedni burgonyaszeletekkel, vagy durvára reszelt burgonyapéppel, rajta hagyni 4-5 percig, majd kamillateával leöblíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése