Napfonatcsakra


Szénhidrátot éget.  
Mivel a napfonatcsakra feladata az energia átalakítása és felhasználása így felügyeli az emésztőszerveket: nyelőcső, gyomor, máj, vékonybél, hasnyálmirigy és epehólyag.
Ételei, a könnyen emészthető, vitalitást, a máj és hormonrendszer működését fokozó, a kiválasztást segítő, méregtelenítő ételek.


Szénhidrátok: Az alsó három csakra a makro tápanyagok energiáihoz kapcsolódik - a gyökércsakra a fehérjéhez, a szakrális csakra a zsírokkal áramlik, a napfonatcsakra a szénhidrátokkal rezonál együtt. A szénhidrátok mennyisége és minősége étkezéstől, tápanyagtól, diétától függ. Ha túl sok szénhidrátot eszünk, megterheljük a napfonat csakránkat, ha túl keveset, akkor nem látjuk el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad neki. A lényeg tehát, a megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát - teljes értékű tápanyagokból és nem feldolgozott, konzervált ételekből, melyek hiányt szenvednek az esszenciális tápanyagokból.


Rostok: Ha a táplálék rostban gazdag, akkor állandó mennyiségű energiát kapunk (mivel lassítja a szénhidrátok felszívódását), amely energiával látja el cselekedeteinket. Ha az étel alacsony rosttartalmú, az energia ellátás akadozó, egyenetlen lesz. Ügyeljünk arra, hogy kiegyensúlyozottan, rostban gazdag ételeket együnk: gyümölcsök, mogyoró, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és zöldségek.

Sárga színű ételek: Az egészséges napfonat csakra olyan frekvencián vibrál, amely hasonló a sárga szín rezgéséhez. A sárga ételek magas növény antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint a citrom, sárga paprika, friss kukorica, kukoricadara, csicsóka, gabonafélék, sárgabarack, rizs, napraforgó, sárgaborsó.

Fűszer és gyógynövények: kurkuma, ánizs, római kömény, édeskömény, kamilla, gyömbér, boróka, citromfű, kömény, menta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése