Szénhidrátot
éget.
Mivel a napfonatcsakra feladata az energia átalakítása
és felhasználása így felügyeli az emésztőszerveket: nyelőcső, gyomor, máj,
vékonybél, hasnyálmirigy és epehólyag.
Ételei, a könnyen emészthető, vitalitást, a
máj és hormonrendszer működését fokozó, a kiválasztást segítő, méregtelenítő
ételek.
Szénhidrátok: Az alsó három csakra a makro
tápanyagok energiáihoz kapcsolódik - a gyökércsakra a fehérjéhez, a szakrális
csakra a zsírokkal áramlik, a napfonatcsakra a szénhidrátokkal rezonál együtt.
A szénhidrátok mennyisége és minősége étkezéstől, tápanyagtól, diétától függ.
Ha túl sok szénhidrátot eszünk, megterheljük a napfonat csakránkat, ha túl
keveset, akkor nem látjuk el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad
neki. A lényeg tehát, a megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát - teljes
értékű tápanyagokból és nem feldolgozott, konzervált ételekből, melyek hiányt
szenvednek az esszenciális tápanyagokból.
Rostok: Ha a táplálék rostban gazdag, akkor
állandó mennyiségű energiát kapunk (mivel lassítja a szénhidrátok
felszívódását), amely energiával látja el cselekedeteinket. Ha az étel alacsony
rosttartalmú, az energia ellátás akadozó, egyenetlen lesz. Ügyeljünk arra, hogy
kiegyensúlyozottan, rostban gazdag ételeket együnk: gyümölcsök, mogyoró, teljes
kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és zöldségek.
Sárga színű
ételek: Az
egészséges napfonat csakra olyan frekvencián vibrál, amely hasonló a sárga szín
rezgéséhez. A sárga ételek magas növény antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint
a citrom, sárga paprika, friss kukorica, kukoricadara, csicsóka, gabonafélék,
sárgabarack, rizs, napraforgó, sárgaborsó.
Fűszer és
gyógynövények: kurkuma, ánizs, római
kömény, édeskömény, kamilla, gyömbér, boróka, citromfű, kömény, menta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése