Szexcsakra


Szexcsakra zsírokkal áramlik. Ételei a narancsszínű ételek, és mindazok, melyek afrodiziákumként illetve étvágynövelőként hatnak ránk. 


Zsírok és olajok: Ha az ételeinkből kihagyjuk azokat a zsírokat, amelyeket a szervezet nem tud előállítani - esszenciális zsírsavak - akkor bőrünk száraz és érdes lesz, hangulatunk megváltozik, nehezebb a tanulás is. Ezek az esszenciális zsírsavak folyékony zsírok, melyek fontos funkciót látnak el a sejtmembrán munkájában. 


Narancsszínű ételek: Az egészséges szakrális csakra a narancsszín rezgéséhez hasonló frekvencián vibrál. Így, a narancsszínű ételek biztosítják számunkra azt a rezgést, amelyre szükségünk van a szakrális csakra kiegyensúlyozásához.  Ilyen növények: sárgarépa, sütőtök, mandarin, sárgadinnye, mangó, narancs, méz.

Víz: Testünk 70%-a víz, és ez a magas víztartalom felelős azért, hogy biztosítsa a belső áramlásokat. Nem csak a tiszta víz ivása fontos, hanem az is, hogy olyan ételeket, gyümölcsöket együnk, melyeknek magas a víz tartalma, mellyel támogatják a szakrális csakrát.

Hal: A lazac az egyik legideálisabb étel a szakrális csakra számára, mivel önmaga megtestesíti a víz elemet, és tele van esszenciális folyékony zsírokkal. Ezen kívül húsa narancsszínben pompázik, mely biztosítja az optimális rezgést a szakrális csakra számára.


Fűszer és gyógynövényei: Kurkuma, fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése