GYökércsakra


Az alsó három csakra a makró tápanyagok energiáihoz kapcsolódik - a gyökércsakra a fehérjéhez, a szakrális csakra  a zsírokkal áramlik, a napfonatcsakra a szénhidrátokkal rezonál együtt. A szénhidrátok mennyisége és minősége étkezéstől, tápanyagtól, diétától függ. Ha túl sokat eszünk, megterheljük a csakráinkat, ha túl keveset, akkor nem látjuk el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad nekik. A megoldás tehát, a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, zsírok, és szénhidrát - teljes értékű tápanyagokból, és nem feldolgozott, konzervált ételekből, melyek hiányt szenvednek az esszenciális tápanyagokból.

Gyökércsakra földelődik a proteinben. A sok energiát sugalló, a magas C-, E-, K-vitamin, Béta-karotin tartalommal rendelkező élelmiszerek, az antioxidáns hatással bírók, a vörös húsok és a vasban és magnéziumban gazdagok. 
Állati eredetű protein (pl. tojás, tej, hús):
Abban az étrendben, ahol az állati fehérje igen magas, a gyökércsakra kiegyensúlyozása fontos, hisz az állatok rendelkeznek azzal a biztos léttudattal, amely az életben maradáshoz szükséges. Amikor a gyökércsakra megfelelően működik, a biztos létezés, a megélhetés és a családfenntartás tudata nem az aggodalom, így a szükséges fehérjét, aminosavakat, húsevés hiányérzete nélkül tudjuk bevinni szervezetünkbe, növények formájában.

Növényi proteinekRizs. Aminosavak formájában tárják elénk a zöldek tiszta energiájukat.  
Ásványi anyagok: Például a kalcium a csontrendszer erősítéséhez szükséges. A vas a test megfelelő oxigénellátásának biztosítását és segíti, hogy az ellássa feladatát. Azok az ételek, amelyek magas ásványi anyag tartalmúak, támogatják a gyökércsakrát, s ez által a fizikai testet.

Gyökérnövények: Ezek a szívós, kitartó növények a Föld mélyén a sötétbennőnek és a földi energiákat testesítik meg. Ilyen növények például: cékla, petrezselyemgyökér (fehérrépa), édes répa, burgonya, paszternák, retek, cékla, hagyma, fokhagyma, torma;

Vörös ételek: Az egészséges gyökércsakra a vörös szín frekvenciájához hasonló rezgésen vibrál. Ebből adódóan a piros-vörös ételek rezgése segíti a gyökércsakra kiegyensúlyozását. Paradicsom, eper, meggy, ribizli, áfonya, szeder.


Fűszerek: csípős paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése