Az alsó három csakra a makró tápanyagok
energiáihoz kapcsolódik - a gyökércsakra a fehérjéhez, a szakrális csakra
a zsírokkal áramlik, a napfonatcsakra a szénhidrátokkal rezonál együtt. A
szénhidrátok mennyisége és minősége étkezéstől, tápanyagtól, diétától függ. Ha
túl sokat eszünk, megterheljük a csakráinkat, ha túl keveset, akkor nem látjuk
el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad nekik. A megoldás tehát, a
megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, zsírok, és szénhidrát - teljes értékű
tápanyagokból, és nem feldolgozott, konzervált ételekből, melyek hiányt
szenvednek az esszenciális tápanyagokból.
Gyökércsakra földelődik a proteinben. A sok energiát sugalló, a magas C-, E-,
K-vitamin, Béta-karotin tartalommal rendelkező élelmiszerek, az antioxidáns
hatással bírók, a vörös húsok és a vasban és magnéziumban gazdagok.
Állati
eredetű protein (pl. tojás, tej, hús):
Abban az
étrendben, ahol az állati fehérje igen magas, a gyökércsakra kiegyensúlyozása
fontos, hisz az állatok rendelkeznek azzal a biztos léttudattal, amely az
életben maradáshoz szükséges. Amikor a gyökércsakra megfelelően működik, a
biztos létezés, a megélhetés és a családfenntartás tudata nem az aggodalom, így
a szükséges fehérjét, aminosavakat, húsevés hiányérzete nélkül tudjuk bevinni
szervezetünkbe, növények formájában.
Növényi
proteinek
– Rizs.
Aminosavak formájában tárják elénk a zöldek tiszta energiájukat.
Ásványi anyagok: Például a kalcium a csontrendszer
erősítéséhez szükséges. A vas a test megfelelő oxigénellátásának biztosítását
és segíti, hogy az ellássa feladatát. Azok az ételek, amelyek magas ásványi anyag tartalmúak, támogatják a
gyökércsakrát, s ez által a fizikai testet.
Gyökérnövények: Ezek a
szívós, kitartó növények a Föld mélyén a sötétbennőnek és a földi energiákat
testesítik meg. Ilyen növények például: cékla, petrezselyemgyökér (fehérrépa),
édes répa, burgonya, paszternák, retek, cékla, hagyma, fokhagyma, torma;
Vörös ételek: Az
egészséges gyökércsakra a vörös szín frekvenciájához hasonló rezgésen vibrál.
Ebből adódóan a piros-vörös ételek rezgése segíti a gyökércsakra
kiegyensúlyozását. Paradicsom,
eper, meggy, ribizli, áfonya, szeder.
Fűszerek: csípős
paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése