Koronacsakra.....



Ételei a nyugtató, csillapító hatású ételek, melyek segítenek a mentális zavarok, az idegrendszeri problémák kiegyensúlyozásában, illetve a lilahagyma, a padlizsán és a lilakáposzta, zabkása, és a napraforgómag.
(A zabkása segít, egy nyugtató hatású hormon, a szerotonin termelésében. Ez segít felvenni a harcot a szorongás negatív hatásaival szemben, valószínűleg ezért kívánjuk annyira a szénhidrát dús ételeket, ha stresszesek vagyunk. A napraforgómag pedig kiváló folsavforrás, mely segít az örömérzetet kiváltó agyi vegyület, a dopamin termelésében.)

Kiegészítés a Homlok és Koronacsakrához. 
A stressz hatásokat sajnos nem tudjuk elkerülni, megfelelő táplálkozással azonban enyhíthetjük őket. Fontos, hogy állandó szinten tudjuk tartani a vércukorszintünket. Ha ugyanis alacsony a vércukorszint, akkor csökken a mentális, fizikai és érzelmi folyamatokra fordítható energiánk, ami viszont a stressz szint növekedését eredményezi.

Stressz csökkentő élelmiszerek.
Narancs: a C-vitamin segít a stressz csökkentésében, és visszaállítja normális értékre a vérnyomást. 
Édes burgonya: stressz csökkentő hatása abban áll, hogy kielégíti a szénhidrátok és édességek utáni vágyunkat, amikor nagy nyomás alatt állunk. Tele van béta-karotinnal és vitaminokkal, a rostanyagok pedig elősegítik a szervezet egyenletes szénhidrát ellátását.
Aszalt barack: a barack gazdag magnéziumban, ami jó stressz csökkentő és természetes izomlazító is egyben. 
Mandula, pisztácia, dió: a mandula sok B és E vitamint tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. A dió és a pisztácia pedig csökkentik a vérnyomást.
Pulyka: a pulyka egy L-triptophan nevű aminosavat tartalmaz, amely elősegíti a szerotonin nevezetű boldogság hormon kibocsátását.  Az L-triptophan bizonyítottan nyugtató hatású.
Spenót: sok magnéziumot tartalmaz. 
Lazac, halak: az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend segít a szívbetegségek megelőzésében. Ezeket a zsírsavakat elsősorban a halak tartalmazzák, melyek közül a lazac különösen gazdag omega-3 zsírsavban. 
Avokádó, banán: a bennük található telítetlen zsírok és kálium vérnyomás csökkentő hatásúak. 
Zöldségfélék: a brokkoli, a kelkáposzta, spárga, petrezselyem, torma, és a sötétzöld színű zöldségek rengeteg vitaminnal látják el szervezetünket, azáltal hozzájárulnak szervezetünk regenerálódásához, ha stressznek vagyunk kitéve.   
Teljes kiőrlésű gabonafélék: árpa, köles, kukorica, zabkása, búza, barna rizs
Továbbá: fokhagyma, hüvelyesek, nyers dió és más magvak, szója, natúr joghurt. 


1 megjegyzés:

  1. Köszönöm kedves Hókuszpók. Nagyon hasznos információkat olvastam most itt.Mindig visszatérő olvasója vagyok a blogodnak, és profi munka amit közzé teszel. További jó blogolást kívánok.

    VálaszTörlés