Ételei a nyugtató, csillapító hatású ételek,
melyek segítenek a mentális zavarok, az idegrendszeri problémák
kiegyensúlyozásában, illetve a lilahagyma, a padlizsán és a lilakáposzta,
zabkása, és a napraforgómag.
(A zabkása segít, egy nyugtató hatású hormon,
a szerotonin termelésében. Ez segít felvenni a harcot a szorongás negatív
hatásaival szemben, valószínűleg ezért kívánjuk annyira a szénhidrát dús
ételeket, ha stresszesek vagyunk. A napraforgómag pedig kiváló folsavforrás,
mely segít az örömérzetet kiváltó agyi vegyület, a dopamin termelésében.)
Kiegészítés
a Homlok és Koronacsakrához.
A stressz hatásokat sajnos nem tudjuk
elkerülni, megfelelő táplálkozással azonban enyhíthetjük őket. Fontos, hogy
állandó szinten tudjuk tartani a vércukorszintünket. Ha ugyanis alacsony a
vércukorszint, akkor csökken a mentális, fizikai és érzelmi folyamatokra
fordítható energiánk, ami viszont a stressz szint növekedését eredményezi.
Stressz
csökkentő élelmiszerek.
Narancs: a C-vitamin segít a stressz
csökkentésében, és visszaállítja normális értékre a vérnyomást.
Édes burgonya: stressz csökkentő hatása abban
áll, hogy kielégíti a szénhidrátok és édességek utáni vágyunkat, amikor nagy
nyomás alatt állunk. Tele van béta-karotinnal és vitaminokkal, a rostanyagok
pedig elősegítik a szervezet egyenletes szénhidrát ellátását.
Aszalt barack: a barack gazdag magnéziumban,
ami jó stressz csökkentő és természetes izomlazító is egyben.
Mandula, pisztácia, dió: a mandula sok B és E
vitamint tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. A dió és a pisztácia
pedig csökkentik a vérnyomást.
Pulyka: a pulyka egy L-triptophan nevű
aminosavat tartalmaz, amely elősegíti a szerotonin nevezetű boldogság hormon
kibocsátását. Az L-triptophan bizonyítottan
nyugtató hatású.
Spenót: sok magnéziumot tartalmaz.
Lazac, halak: az omega-3 zsírsavakban gazdag
étrend segít a szívbetegségek megelőzésében. Ezeket a zsírsavakat elsősorban a
halak tartalmazzák, melyek közül a lazac különösen gazdag omega-3 zsírsavban.
Avokádó, banán: a bennük található telítetlen
zsírok és kálium vérnyomás csökkentő hatásúak.
Zöldségfélék: a brokkoli, a kelkáposzta,
spárga, petrezselyem, torma, és a sötétzöld színű zöldségek rengeteg vitaminnal
látják el szervezetünket, azáltal hozzájárulnak szervezetünk regenerálódásához,
ha stressznek vagyunk kitéve.
Teljes kiőrlésű gabonafélék: árpa, köles,
kukorica, zabkása, búza, barna rizs
Továbbá: fokhagyma, hüvelyesek, nyers dió és
más magvak, szója, natúr joghurt.
Köszönöm kedves Hókuszpók. Nagyon hasznos információkat olvastam most itt.Mindig visszatérő olvasója vagyok a blogodnak, és profi munka amit közzé teszel. További jó blogolást kívánok.
VálaszTörlés