KÉPES VAGYOK OLYANNÁ VÁLNI, AMILYEN LENNI SZERETNÉK!
Reggeli: 2 narancs kipréselt
leve 1 kocka sajt, 1 rozsos kifli, uborka
Tízórai: 1
lágy tojás 2 abonett
Ebéd: Sajtsaláta
füstölt pulykamellel
Uzsonna: szelet kenyér sajttal,
és paradicsommal.
Vacsora: 1 pár virsli, répasaláta
sajttal, almával
E: 5 dkg camembert sajt, 8 dkg füstölt főtt pulykamell filé,
fél savanykás alma, pár szál újhagyma, 2 kanál tejföl, fél evőkanál citrom lé,
só, kiskanál mesterséges cukor, snidling.
A pulykát lés a
sajtot kockára vágjuk. Az almát megtisztítjuk, fölkockázzuk. Az újhagymát
karikára vágjuk. A tejfölt simára keverjük a citromlével, sóval, cukorral,
kevés őrölt borssal ízesítjük. A húst, az almát, a sajtot és a hagymát
összekeverjük. Leöntjük a tejfölös öntettel, aprított petrezselyemmel
meghintjük, és tálaljuk. Friss kenyeret fogyaszthatunk mellé.
V: 5 dkg Pannónia sajt, fél dl joghurt, fél savanykás alma,
kevés só, 10 dkg sárgarépa, mesterséges cukor 1 teáskanállal, fél citrom leve.
A sajtot lés az almát
kockákra vágjuk. A répát lereszeljük, a joghurtot elkeverjük a sóval, cukorral,
citromlével és kevés borssal. A Joghurtba beleforgatjuk az almát, a sajtot,
illetve a reszelt répát. Tálalás előtt behűtjük.
Reggeli: Uborka
túrókrémmel kifli. 2 dl tej
Tízórai: 2
db grapefruit leve
Ebéd: Csirkesaláta
mogyoróval
Uzsonna: joghurt
Vacsora: Kétszínű
pirított zöldségtál gyümölcs tea
R: Fél kígyó dkg uborka, 5 dkg túró, 1 evőkanál tejföl,
kevés vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb piros húsú zöldpaprika, fél
sárgarépa, 1 kávéskanál házi mustár, kevés friss tárkony, só.
Az uborkát hosszában
kettévágjuk, belsejét kivájjuk. A túrót áttörjük a tejföllel, simára keverjük.
Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a nagyon
apróra vágott piros húsú paprikát, és a reszelt sárgarépát. Sóval, mustárral,
vágott tárkonnyal ízesítjük. A krémet az uborkába töltjük, és jól behűtjük.
(akár 1 éjszakát is!)
E: 10 dkg csirkemell filé, fél evőkanál olaj, fél
póréhagyma, 4 dkg mogyoró, 2 evőkanál házi majonéz, 3 evőkanál joghurt, 1
mokkáskanál citromlé, 1 kávás kanál mesterséges cukor, késhegynyi curry por,
só, őrölt fehér bors.
A filét vékony
csíkokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és forró olajon ropogósra sütjük. A
majonézt simára keverjük a joghurttal, citromlével, cukorral, curryvel, sóval,
borssal ízesítjük. A fűszeres majonézhez adjuk a csirkemell csíkokat, a nagyon vékonyan
fölkarikázott póréhagymát, és a durvára tört mogyorót. Legalább 1 órát
érleljük, és pirítós kenyérrel fogyasszuk.
V: 15 dkg sárgarépa, 15 dkg kelbimbó, só, bors, mokkás kanál
olaj, fél csokor friss kakukkfű, 3 dkg ementáli sajt.
A sárgarépát karikára,
a kelbimbókat, pedig félbe vágjuk. A répát lobogó sós vízbe tesszük, 5 perc
múlva mellédobáljuk a kelbimbót, és még 3-4 percig együtt főzzük tovább. Jól
lecsepegtetjük. Olajjal kikent tűzálló tálban elterítjük a zöldségeket, majd
sóval, borssal, apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük. A sajtot ráreszelve
előmelegített sütőben 220 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
Reggeli: 1
sz. vajas, paradicsomos pirítós, 2 dl zöldség lé
Tízórai: korpofit keksz 2 db 1 szép nagy körte
Ebéd: Csontleves zöldséggel, Szójacsírás
csirkesaláta
Uzsonna: 1 fürt szőlő
Vacsora: Sonka rolád, tejszínes, mustár-mártással.
E: 10 dkg csirkemell
filé, 10 dkg szójacsíra, fél evőkanál szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma,
késhegynyi őrölt gyömbér, 1 kisebb sárgarépa, negyed csokor snidling,
kávéskanál cukor, 1 evőkanál olaj, fél evőkanál borecet.
A filét vékony csíkokra vágjuk,
szójaszósszal, zúzott fokhagymával és a gyömbérrel fűszerezzük, és legalább fél
órát állni hagyjuk. A szójacsírát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A répát
gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd szűrőkanállal 2-3 percre lobogó vízbe
merítjük, és lecsöpögtetjük. A bepácolt húst forró olajon megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a répát, a szójacsírát. Borecettel, sóval, kevés cukorral ízesítjük,
és megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Néhány órai érlelés után fogyasztható.
V: 2 szelet gépsonka, 2
lágy tojás, 4 szelet főtt cékla szárazra törölve, fokhagyma, petrezselyem.
A lágy tojásokat villával összetörjük,
fokhagymával és vágott petrezselyemmel, sóval ízesítjük. Belekeverjük a vékony
csíkokra vágottcéklát, és ezzel megkenjük a
sonkaszeleteket. Felgöngyöljük. 3
evőkanál házi mustárt elkeverünk 1 mokkás kanál tejszínnel, és rákenjük a
sonkatekercsekre. Tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük. Egy kistányérra
salátaleveleket fektetünk úgy, hogy teljesen betakarja a tányért, és erre
szépen körberakunk cékla szeleteket. A tányér közepére helyezzük a roládokat,
sütőben megforrósított ropogós kenyérrel fogyasztva istenien finom.
Reggeli: Frissen
préselt grapefruit lé, 1 kocka sajt, 3 db abonett, paprika
Tízórai: 1 szelet kenyér, lágy sajttal,
paradicsom
Ebéd: Zöldségleves (fagyasztóból) húsos karfiol
Uzsonna: élőflórás kefir
Vacsora: „Kakastaréj” kelkáposztával, 2 db mandarin
E: 10 dkg sovány sertés
darálva, 20 dkg karfiol, rozmaring, só, szerecsendió, szegfűszeg, pirospaprika.
A karfiolt főzés után lecsepegtetjük, kicsit
hagyjuk hűlni. Egy teflonserpenyőt beolajozunk, ráfektetjük a darált húst, mint
amikor palacsintát sütünk. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, és addig
sütögetjük a húst, amíg ki nem fehéredik. Félretesszük. Mikróban, egy csészébe
teszünk 2 evőkanál vizet, beleteszünk 3-4 db szegfűszeget, és 6-7 db rozmaring
levelet. 1 percig főzzük. Kidobjuk a fűszereket, a vízre lesz szükségünk. Egy
kiolajozott kisméretű tepsi aljára elterítjük a karfiol felét, és a fűszeres
víz felével meglocsoljuk. Rátesszük az elősütött darált húst, és befedjük a
karfiol másik felével, és most is meglocsoljuk a fűszeres vízzel. Tetejét
lehelet vékonyan megszórjuk pirospaprikával, és sütőben addig sütjük, míg a
karfiol nem kezd barnulni.
V: 1 szelet
sertéskaraj csonttal együtt, 20 dkg kelkáposzta, lehet kínai kel is, őrölt
kömény, só, kemény sajt 3 dkg, kevés olaj, házi majonéz, csontleves kb. 1 dl.
A karajt kissé megütögetjük, sózzuk. Bőrös
részénél fél cm távolságra bevagdossuk, és olajozott teflonban szép pirosra
sütjük. A káposztát csíkokra vágjuk, feltesszük párolni a csontlevessel,
köménymaggal, sóval. Amikor három negyed részéig megpuhult, levesszük a tűzről,
a káposztát kiszedjük, és a visszamaradt vízben elkeverünk 1 evőkanál házi
majonézt. Egy lapos tányérra elrendezzük a káposztát, meglocsoljuk a majonézes
káposztalével. A húst pirospaprikába nyomjuk kb. 1 cm mélyen ott, ahol
bevagdaltuk. A káposzta közepére ültetjük.
Reggeli: 2 dl tej, vajas kifli, kenhető sajt,
uborka, gyümölcs tea
Tízórai: 2 abonett 5 dkg túró, paprika
Ebéd: Hal, citromos, fokhagymás mártással.
Fél fejes saláta, 1 alma
Uzsonna: 2 db narancs
Vacsora: Gombás, csirkemáj-saláta
E: Egy szép halfilét
teflonserpenyőben megsütünk. Persze előtte fűszerezzük fokhagymával, sóval, 2
kávás kanál citromlével, és őrölt szerecsendióval. Amíg sül, elkészítjük a
mártást.
1 evőkanál házi mustár, őrölt fehér bors, 3
gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkás kanál olaj, citromlé, ízlés szerint, 3
evőkanál joghurt. Ezt az egészet jó alaposan összekeverjük, és a halra tesszük.
V: 5 dkg spenót, fél
vöröshagyma, fél evőkanál borecet, só, kiskanál mesterséges cukor, 15 dkg
csiperkegomba, 15 dkg csirkemáj, 4 mokkás kanál olaj. A spenótleveleket jól megmossuk,
lecsöpögtetjük, szárait leszedjük. A hagymát lereszeljük, borecettel, sóval,
cukorral és 2 mokkás kanál olajjal összekeverjük, és a spenótra öntjük. A
gombát szeleteljük, 1 mokkás kanál olajon, pár percig pirítjuk, majd
kihűtjük. A maradék olajon megsütjük a
csirkemájat, a végén sózzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gombát, a májat
összekeverjük a spenótlevelekkel, és máris tálaljuk.
Reggeli: 1 pohár joghurt
Tízórai: 1 szelet rozskenyér, 2 szelet pulyka
sonka, savanyú káposzta
Ebéd: Krumpli leves, Spárga sonkával,
sajttal
Uzsonna: gyümölcs kehely ( kivi, alma, mandarin)
Vacsora: Fóliás marhahús burgonyával
E: 20 dkg spárga, só,
cukor, citromlé, 5 dkg Karaván sajt reszelve, fél csokor snidling, 2 szelet
gépsonka, egy evőkanál joghurt, őrölt bors.
A spárgát puhára
pároljuk, majd a vastagabbik végét gépsonkába göngyöljük, és szorosan egymás
mellé kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A joghurtot elkeverjük a reszelt
sajttal, a fölaprított snidlinggel, borssal fűszerezzük, és a spárgára
öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 6-8 perc alatt megsütjük.
V: A marha szeletet fóliára tesszük, bekenjük olajjal,
fűszerezzük sóval, kaporral, és tetejére 3-4 szelet almakarikát teszünk.
Ráöntünk 1 mokkáskanál fehérbort, és bezárjuk a fóliát. Egy másik fóliában elfektetünk 2 szem
karikára vágott burgonyát. Sózzuk, 2 pici darab vajat dobunk rá, megszórjuk
kevés tárkonnyal, és egy fél alma kipréselt levével. Bezárjuk a fóliát. A két
csomagot egyszerre sütőbe tesszük, és 20-25 percig pároljuk. Kinyitjuk a
fóliákat, és pirulásig még folytatjuk a sütést. A hús tányérra tesszük,
körberakjuk a burgonyával. A hús visszamaradt levével leöntjük a burgonyát.
Alma-sárgarépa saláta illik hozzá.
UTOLSÓ NAP!
Reggeli: 1 pohár citromos tea, zsömle, 2 sz.
párizsi, 1 sz. sajt, paprika
Tízórai: 2 kivi
Ebéd: Parajos csirke rolád
Uzsonna: gyümölcsjoghurt
Vacsora: Pekingi csirkehús saláta
E: 1 kisebb csirkemell
filé, só, bors, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál parmezán sajt
reszelve, 1 tojássárgája, 1 mokkás kanál olaj, kevés vegeta.
A spenótot néhány percig főzzük, és
lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymát, a sajtot, a tojássárgáját a spenóthoz
adjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellet kissé kiveregetjük, oldalait
sózzuk, és rásimítjuk a spenótos masszát. Felgöngyöljük, és átkötjük zsineggel.
A fölforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, majd vegetával megszórjuk,
kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A zsineget eltávolítva, forrón
tálaljuk.
V: 10 dkg csirkemell
filé, 1 kanál fehérbor, 1 mokkás kanál búzakeményítő, fél póréhagyma, 1
evőkanál olaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 dkg mesterséges cukor, só, őrölt bors,
földimogyoró.
A húst csíkokra vágjuk, a borral és a
keményítővel legalább fél órát állni hagyjuk. A póréhagymát forró olajon
megfutatjuk, szűrőkanállal kiszedjük, kihűtjük. A visszamaradt olajon
megpirítjuk a csirkecsíkokat, és a tűzről levéve szójaszósszal, cukorral,
borssal, és ha kell, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a póréhagymát, és néhány órára
behűtjük. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval.
MEGCSINÁLTAD! GRATULÁLOK!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése