Fogyókúra 12. hét

KÉPES VAGYOK OLYANNÁ VÁLNI, AMILYEN LENNI SZERETNÉK!




Reggeli:       2 narancs kipréselt leve 1 kocka sajt, 1 rozsos kifli, uborka
Tízórai:        1 lágy tojás 2 abonett
Ebéd:           Sajtsaláta füstölt pulykamellel
Uzsonna:     szelet kenyér sajttal, és paradicsommal.
Vacsora:      1 pár virsli, répasaláta sajttal, almával

E: 5 dkg camembert sajt, 8 dkg füstölt főtt pulykamell filé, fél savanykás alma, pár szál újhagyma, 2 kanál tejföl, fél evőkanál citrom lé, só, kiskanál mesterséges cukor, snidling.
A pulykát lés a sajtot kockára vágjuk. Az almát megtisztítjuk, fölkockázzuk. Az újhagymát karikára vágjuk. A tejfölt simára keverjük a citromlével, sóval, cukorral, kevés őrölt borssal ízesítjük. A húst, az almát, a sajtot és a hagymát összekeverjük. Leöntjük a tejfölös öntettel, aprított petrezselyemmel meghintjük, és tálaljuk. Friss kenyeret fogyaszthatunk mellé.

V: 5 dkg Pannónia sajt, fél dl joghurt, fél savanykás alma, kevés só, 10 dkg sárgarépa, mesterséges cukor 1 teáskanállal, fél citrom leve.
A sajtot lés az almát kockákra vágjuk. A répát lereszeljük, a joghurtot elkeverjük a sóval, cukorral, citromlével és kevés borssal. A Joghurtba beleforgatjuk az almát, a sajtot, illetve a reszelt répát. Tálalás előtt behűtjük.


Reggeli:       Uborka túrókrémmel kifli.   2 dl tej
Tízórai:         2 db grapefruit leve
Ebéd:            Csirkesaláta mogyoróval
Uzsonna:     joghurt
Vacsora:      Kétszínű pirított zöldségtál gyümölcs tea

R: Fél kígyó dkg uborka, 5 dkg túró, 1 evőkanál tejföl, kevés vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb piros húsú zöldpaprika, fél sárgarépa, 1 kávéskanál házi mustár, kevés friss tárkony, só.
Az uborkát hosszában kettévágjuk, belsejét kivájjuk. A túrót áttörjük a tejföllel, simára keverjük. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a nagyon apróra vágott piros húsú paprikát, és a reszelt sárgarépát. Sóval, mustárral, vágott tárkonnyal ízesítjük. A krémet az uborkába töltjük, és jól behűtjük. (akár 1 éjszakát is!)

E: 10 dkg csirkemell filé, fél evőkanál olaj, fél póréhagyma, 4 dkg mogyoró, 2 evőkanál házi majonéz, 3 evőkanál joghurt, 1 mokkáskanál citromlé, 1 kávás kanál mesterséges cukor, késhegynyi curry por, só, őrölt fehér bors.
A filét vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és forró olajon ropogósra sütjük. A majonézt simára keverjük a joghurttal, citromlével, cukorral, curryvel, sóval, borssal ízesítjük. A fűszeres majonézhez adjuk a csirkemell csíkokat, a nagyon vékonyan fölkarikázott póréhagymát, és a durvára tört mogyorót. Legalább 1 órát érleljük, és pirítós kenyérrel fogyasszuk.

V: 15 dkg sárgarépa, 15 dkg kelbimbó, só, bors, mokkás kanál olaj, fél csokor friss kakukkfű, 3 dkg ementáli sajt.
A sárgarépát karikára, a kelbimbókat, pedig félbe vágjuk. A répát lobogó sós vízbe tesszük, 5 perc múlva mellédobáljuk a kelbimbót, és még 3-4 percig együtt főzzük tovább. Jól lecsepegtetjük. Olajjal kikent tűzálló tálban elterítjük a zöldségeket, majd sóval, borssal, apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük. A sajtot ráreszelve előmelegített sütőben 220 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.  


Reggeli:        1 sz. vajas, paradicsomos pirítós,  2 dl zöldség lé  
Tízórai:         korpofit keksz 2 db 1 szép nagy körte
Ebéd:            Csontleves zöldséggel, Szójacsírás csirkesaláta
Uzsonna:     1 fürt szőlő
Vacsora:      Sonka rolád, tejszínes, mustár-mártással. 

E: 10 dkg csirkemell filé, 10 dkg szójacsíra, fél evőkanál szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt gyömbér, 1 kisebb sárgarépa, negyed csokor snidling, kávéskanál cukor, 1 evőkanál olaj, fél evőkanál borecet.
A filét vékony csíkokra vágjuk, szójaszósszal, zúzott fokhagymával és a gyömbérrel fűszerezzük, és legalább fél órát állni hagyjuk. A szójacsírát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A répát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd szűrőkanállal 2-3 percre lobogó vízbe merítjük, és lecsöpögtetjük. A bepácolt húst forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, a szójacsírát. Borecettel, sóval, kevés cukorral ízesítjük, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Néhány órai érlelés után fogyasztható.

V: 2 szelet gépsonka, 2 lágy tojás, 4 szelet főtt cékla szárazra törölve, fokhagyma, petrezselyem.
A lágy tojásokat villával összetörjük, fokhagymával és vágott petrezselyemmel, sóval ízesítjük. Belekeverjük a vékony csíkokra vágottcéklát, és ezzel megkenjük a sonkaszeleteket.  Felgöngyöljük. 3 evőkanál házi mustárt elkeverünk 1 mokkás kanál tejszínnel, és rákenjük a sonkatekercsekre. Tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük. Egy kistányérra salátaleveleket fektetünk úgy, hogy teljesen betakarja a tányért, és erre szépen körberakunk cékla szeleteket. A tányér közepére helyezzük a roládokat, sütőben megforrósított ropogós kenyérrel fogyasztva istenien finom.


Reggeli:        Frissen préselt grapefruit lé, 1 kocka sajt, 3 db abonett, paprika
Tízórai:         1 szelet kenyér, lágy sajttal, paradicsom
Ebéd:            Zöldségleves (fagyasztóból) húsos karfiol
Uzsonna:     élőflórás kefir
Vacsora:      „Kakastaréj” kelkáposztával, 2 db mandarin

E: 10 dkg sovány sertés darálva, 20 dkg karfiol, rozmaring, só, szerecsendió, szegfűszeg, pirospaprika.
A karfiolt főzés után lecsepegtetjük, kicsit hagyjuk hűlni. Egy teflonserpenyőt beolajozunk, ráfektetjük a darált húst, mint amikor palacsintát sütünk. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, és addig sütögetjük a húst, amíg ki nem fehéredik. Félretesszük. Mikróban, egy csészébe teszünk 2 evőkanál vizet, beleteszünk 3-4 db szegfűszeget, és 6-7 db rozmaring levelet. 1 percig főzzük. Kidobjuk a fűszereket, a vízre lesz szükségünk. Egy kiolajozott kisméretű tepsi aljára elterítjük a karfiol felét, és a fűszeres víz felével meglocsoljuk. Rátesszük az elősütött darált húst, és befedjük a karfiol másik felével, és most is meglocsoljuk a fűszeres vízzel. Tetejét lehelet vékonyan megszórjuk pirospaprikával, és sütőben addig sütjük, míg a karfiol nem kezd barnulni.

V: 1 szelet sertéskaraj csonttal együtt, 20 dkg kelkáposzta, lehet kínai kel is, őrölt kömény, só, kemény sajt 3 dkg, kevés olaj, házi majonéz, csontleves kb. 1 dl.
A karajt kissé megütögetjük, sózzuk. Bőrös részénél fél cm távolságra bevagdossuk, és olajozott teflonban szép pirosra sütjük. A káposztát csíkokra vágjuk, feltesszük párolni a csontlevessel, köménymaggal, sóval. Amikor három negyed részéig megpuhult, levesszük a tűzről, a káposztát kiszedjük, és a visszamaradt vízben elkeverünk 1 evőkanál házi majonézt. Egy lapos tányérra elrendezzük a káposztát, meglocsoljuk a majonézes káposztalével. A húst pirospaprikába nyomjuk kb. 1 cm mélyen ott, ahol bevagdaltuk. A káposzta közepére ültetjük.


Reggeli:       2 dl tej, vajas kifli, kenhető sajt, uborka, gyümölcs tea
Tízórai:         2 abonett 5 dkg túró, paprika
Ebéd:            Hal, citromos, fokhagymás mártással. Fél fejes saláta, 1 alma
Uzsonna:     2 db narancs
Vacsora:      Gombás, csirkemáj-saláta 


E: Egy szép halfilét teflonserpenyőben megsütünk. Persze előtte fűszerezzük fokhagymával, sóval, 2 kávás kanál citromlével, és őrölt szerecsendióval. Amíg sül, elkészítjük a mártást. 
1 evőkanál házi mustár, őrölt fehér bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkás kanál olaj, citromlé, ízlés szerint, 3 evőkanál joghurt. Ezt az egészet jó alaposan összekeverjük, és a halra tesszük.

V: 5 dkg spenót, fél vöröshagyma, fél evőkanál borecet, só, kiskanál mesterséges cukor, 15 dkg csiperkegomba, 15 dkg csirkemáj, 4 mokkás kanál olaj.  A spenótleveleket jól megmossuk, lecsöpögtetjük, szárait leszedjük. A hagymát lereszeljük, borecettel, sóval, cukorral és 2 mokkás kanál olajjal összekeverjük, és a spenótra öntjük. A gombát szeleteljük, 1 mokkás kanál olajon, pár percig pirítjuk, majd kihűtjük.  A maradék olajon megsütjük a csirkemájat, a végén sózzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gombát, a májat összekeverjük a spenótlevelekkel, és máris tálaljuk.


Reggeli:       1 pohár joghurt
Tízórai:         1 szelet rozskenyér, 2 szelet pulyka sonka, savanyú káposzta 
Ebéd:            Krumpli leves, Spárga sonkával, sajttal
Uzsonna:     gyümölcs kehely ( kivi, alma, mandarin)
Vacsora:      Fóliás marhahús burgonyával

E: 20 dkg spárga, só, cukor, citromlé, 5 dkg Karaván sajt reszelve, fél csokor snidling, 2 szelet gépsonka, egy evőkanál joghurt, őrölt bors.
A spárgát puhára pároljuk, majd a vastagabbik végét gépsonkába göngyöljük, és szorosan egymás mellé kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A joghurtot elkeverjük a reszelt sajttal, a fölaprított snidlinggel, borssal fűszerezzük, és  a spárgára  öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 6-8 perc alatt megsütjük.

V: A marha szeletet fóliára tesszük, bekenjük olajjal, fűszerezzük sóval, kaporral, és tetejére 3-4 szelet almakarikát teszünk. Ráöntünk 1 mokkáskanál fehérbort, és bezárjuk a fóliát.  Egy másik fóliában elfektetünk 2 szem karikára vágott burgonyát. Sózzuk, 2 pici darab vajat dobunk rá, megszórjuk kevés tárkonnyal, és egy fél alma kipréselt levével. Bezárjuk a fóliát. A két csomagot egyszerre sütőbe tesszük, és 20-25 percig pároljuk. Kinyitjuk a fóliákat, és pirulásig még folytatjuk a sütést. A hús tányérra tesszük, körberakjuk a burgonyával. A hús visszamaradt levével leöntjük a burgonyát. Alma-sárgarépa saláta illik hozzá.

UTOLSÓ NAP!


Reggeli:       1 pohár citromos tea, zsömle, 2 sz. párizsi, 1 sz. sajt, paprika
Tízórai:         2 kivi
Ebéd:            Parajos csirke rolád
Uzsonna:     gyümölcsjoghurt
Vacsora:      Pekingi csirkehús saláta


E: 1 kisebb csirkemell filé, só, bors, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál parmezán sajt reszelve, 1 tojássárgája, 1 mokkás kanál olaj, kevés vegeta.
A spenótot néhány percig főzzük, és lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymát, a sajtot, a tojássárgáját a spenóthoz adjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellet kissé kiveregetjük, oldalait sózzuk, és rásimítjuk a spenótos masszát. Felgöngyöljük, és átkötjük zsineggel. A fölforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, majd vegetával megszórjuk, kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A zsineget eltávolítva, forrón tálaljuk.

V: 10 dkg csirkemell filé, 1 kanál fehérbor, 1 mokkás kanál búzakeményítő, fél póréhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 dkg mesterséges cukor, só, őrölt bors, földimogyoró.
A húst csíkokra vágjuk, a borral és a keményítővel legalább fél órát állni hagyjuk. A póréhagymát forró olajon megfutatjuk, szűrőkanállal kiszedjük, kihűtjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, és a tűzről levéve szójaszósszal, cukorral, borssal, és ha kell, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a póréhagymát, és néhány órára behűtjük. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval.






MEGCSINÁLTAD! GRATULÁLOK!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése