Reggeli: 1 pohár kefir 1 kifli
Tízórai: 2 db. Hamm-lett 1 alma
Ebéd: Sajtba bújt halfilé
Uzsonna: Cukormentes gyümölcslé 2 dl
Vacsora: Karikás virslisaláta 1 sz piríróssal
E: 15 dkg tengeri
halfilé, citromlé, őrölt fehér bors, 1 mokkás kanál házi mustár, 3 dkg köményes
sajt, 1 tojás 2 evőkanál kefir, 2 dkg margarin.
A halat vágjuk egyforma szeletekre, sózzuk,
borsozzuk, megöntözzük citromlével, és egy órát állni hagyjuk. A halat forró
margarinon megpirítjuk, majd tűzálló tálba egymás mellé tesszük. A tojás
sárgáját simára keverjük a mustárral, a kefirrel, sóval, borssal. Végül a
lereszelt sajtot és a fehérjéből vert kemény habot is hozzáadjuk. Ezt a masszát
a halszeletekre simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt
megsütjük. Könnyű salátát készítünk hozzá.
V: 1 pár virsli, fél
póréhagyma, 1 evőkanál borecet, 2 mokkás kanál cukor, só, őrölt bors, 1
babérlevél, fél kanál olíva olaj.
Az ecetet a sóval, cukorral, olajjal, borssal
és fél dl vízzel összekeverjük. A pórét és a virslit fölkarikázzuk. A virslit, pórét,
és a salátalevet összekeverjük, beletesszük a babérlevelet, majd legalább fél
napig érleljük.
Reggeli: 2 dl tej, 1 sz barna kenyér, 1 főtt tojás
karikázva, kevés vaj, paprika
Tízórai: 2 mandarin 2 Abonett
Ebéd: Hagymával sült sertéskaraj
Uzsonna: élőflórás kefir
Vacsora: zöldpaprika csirkesonkával, 1 rozsos
kifli, tea édesítővel
E: 10 dkg karaj, 10 dkg
vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, 1 babérlevél, kevés köménymag. A húst
kiverjük, sóval, borssal megfűszerezzük. A karikára vágott hagyma felét egy
kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. Közészórjuk a köményt, babérlevelet,
rátesszük a húst. Befedjük a maradék hagymával. Letakarjuk. 200 fokon 40-45
percig pároljuk. Forrón tálaljuk.
Készíthetjük úgy is, hogy a húst kiemeljük, és a hagymás pecsenyét turmixolyuk,
és mártásként adjuk.
V: 1 db nagy
zöldpaprika, 5-8 dkg csirkesonka. A
paprikába beletesszük az apró kockára vágott sonkát, belecsurgatunk 1 teáskanál
olajt, és betekerjük fóliába, melyet sütőbe 10-15 percig párolunk.
Felszeleteljük, hagyjuk kicsit hűlni. Házi mustárt és majonézt elkeverünk fél
pohár sovány tejföllel, apróra vágott kaporral, és ráöntjük a paprikára.
Lenmagos kenyér illik hozzá.
Reggeli: 2 dl narancslé, tízmagos kenyér, 5 dkg baromfi
párizsi, 1 paradicsom
Tízórai: 1 pogácsa, 1 pohár kefir
Ebéd: Póréhagyma leves, Májjal töltött
tojás
Uzsonna: Ananász 3-4 szelet
Vacsora: Sörrel sütött csirkecomb Részeges almával.
E: Egyszer volt már
ilyen, és remélem, nem etted meg mindet, így most csak ki kell venni a
fagyasztóból. Ha nincs, akkor káposztaleves. Ha az sincs, akkor zöldség leves.
Ha az is elfogyott, ez már azt jelenti, hogy hamarosan vége van a fogyókúrának.
Ha semmi sincs, akkor légy szíves állj neki, és készíts valamilyen levest. (nem
gulyáslevesre gondoltam)
Tojás: 2 db tojás, 5 dkg kenőmájas, 2 mokkás kanál
tejföl, kevés mustár, só, bors, petrezselyem, 1-2 piros retek vagy sárgarépa.
A tojásokat keményre főzzük, kettévágjuk.
Sárgáját összetörjük tejföllel, mustárral simára keverjük, és hozzáadjuk a
kenőmájast, majd fűszerezzük. A jól kikevert májas tölteléket a tojásfehérjékbe
töltjük, a maradékot szépen köré rendezzük. Díszítjük retekkel, vagy reszelt
sárgarépával. Ezeket a gyönyörű tojásokat céklaszelettel körberakott
kistányéron szervírozzuk, felmelegített ropogós rozsos zsömlével fogyasszuk.
V: Bőr nélküli
csirkecomb, Vegeta, fél dl sör, 2 gerezd fokhagyma, só, majoránna.
A combot kettévágjuk, sóval, majoránnával
bedörzsöljük. Megszórjuk aprított fokhagymával, és tűzálló tálba tesszük.
Ráöntjük a sört, és lefedve 220 fokon 25-30 percig pároljuk. A végén fedő
nélkül sütjük még egy kevés ideig, saját levével locsolgatva.
Alma: 2 db savanyú alma, 2 kanál száraz fehérbor, fahéj,
ízesítésnek mesterséges cukor, késhegynyi búzakeményítő. Az almát négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk.
Fél deci vízzel, fahéjjal kb. 3 percet, főzzük. A keményítőt elkeverjük a
borral, és az almához adjuk, addig főzzük, amíg kicsit sűrűsödik. Ha kell,
cukorral ízesítjük.
Reggeli: 2 db grapefruit lé
Tízórai: 1 sz lenmagos kenyér margarinnal, paradicsom,
1 sz. sonka
Ebéd: Mustáros lencsesaláta, 2 db főtt
tojás
Uzsonna: 2 Hamm-lett, 1 körte
Vacsora: Marha husi tormamártással
E: 5 dk lencse, 1
tojás, fél póréhagyma, petrezselyem, mokkás kanál házi mustár, mokkás kanál
borecet, cukor, bors, só, 1 kisebb sárgarépa.
A lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük.
A tojást lágyra főzzük, és összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, ecetet, cukrot,
sót, borsot, majd elkeverjük a lencsével. A pórét és a répát vékony szeletekre
vágjuk, és a salátába forgatjuk. Petrezselyemmel bőven megszórjuk, és legalább
3-4 óráig érleljük.
V: 2 evőkanál olajban
elkeverünk 3 szem összezúzott borókabogyót, kevés sót, zúzott fokhagymát, capri
bogyót, reszelt vöröshagymát. Bekenjük vele a húst, és tányérra tesszük.
Szorosan letakarjuk, és 9-10 órát érleljük.
Teflonserpenyőt felmelegítünk, beletesszük a húst. Időnként hegyes
villával szurkálgatva (vigyázzunk a teflonra) néha megforgatva készre sütjük a
húst.
Mártás:
1 kisebb savanykás alma, 2 kávás kanál ecetes torma, 1 kávés kanál borecet, 1
kávés kanál olíva olaj, csipetnyi só, cukor.
Az almát lereszeljük, összekeverjük a
tormával, belecsorgatjuk az olajt, sóval, cukorral, ecettel ízesítjük. Tálalás
előtt behűtjük.
Reggeli: 2 dl banán turmix
Tízórai: 1 sz Rozskenyér,
citromos joghurttal
Ebéd: 20 dkg pároltgomba, 2 db, 5 dkg
fűszeres rizs 2-3 dkg zöldborsóval
Uzsonna: 2 db. korpofit keksz, 1 narancs
Vacsora: Pulyka mell, héjában sült burgonya
Reggeli: Barna kenyér, csirke mellsonka, paradicsom,
gyümölcslé
Tízórai: 2 db alma 1 Hamm-lett
Ebéd: Frankfurti leves, Töltött zsömle
Uzsonna: Kefir fél kifli
Vacsora: Húsos tészta
E: 2 db zsömle, 5 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 5
dkg darált csirkemell.
A darált húst forró serpenyőbe tesszük,
pirosra sütögetjük. Hozzáadjuk a
csíkokra vágott gombát, fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, rozmaringgal. (őrölt)
Ha gomba nem engedne elegendő levet, akkor kevés vizet öntünk alá. Készre
pároljuk. Kihűtjük. A répát lereszeljük, és a gombás húshoz keverjük. A
zsömléknek levágjuk a tetejét, kiszedjük a belsejét, és megtöltjük a
gombás-húsos töltelékkel. Kalapjukat visszatesszük, és ráteszünk 1 szelet
sajtot. Mikróban vagy sütőben addig melegítjük, amíg a sajt meg nem olvad.
V: 10 dkg rövid durum tészta,
5 dkg csirkemell filé, lilahagyma, fokhagyma, frissen vágott kapor 1
evőkanállal, olaj, só, tejföl 2 evőkanállal, pirospaprika ízlés szerint, 1 durvára
vágott paradicsom.
A hagymát hosszába szeleteljük, és 1 mokkás
kanál olajon megpirítjuk. Rátesszük a nagyon apróra vágott húst, fűszerezzük,
és kevés vizet hozzáöntve készre pároljuk. A tejfölt elkeverjük a
pirospaprikával, és a kész csirkéhez keverjük. Egyszer forraljuk, és a tésztára
öntjük.
Reggeli: 1 magos kifli, margarin, zöld paprika, 2 dl
tej
Tízórai: 3 szelet ananász 1 Abonett
Ebéd: Hawaii csirkemell kímélőn
Uzsonna: Cukormentes gyümölcs joghurt
Vacsora: Párizsi kosár majonézes céklával
E: 10 dkg csirkemell
filé, 1 dkg vaj, fél narancs, fél őszibarackbefőtt, 2 ananász körszelet, só,
őrölt bors, 1 teáskanál konyak.
A húst vékony szeletekre vágjuk, és kissé
kiverjük. Sóval, borssal bedörzsöljük, és forró vajon mindkét oldalát
megpirítjuk. A szeleteket tűzálló tálba fektetjük, beborítjuk az apró kockára
vágott gyümölcsökkel, és előmelegített sütőben 200 fokon 15-18 perc alatt
átsütjük. A sütőből kivéve meglocsoljuk konyakkal. És melegen tálaljuk.
V: 2 vastagabb szelet
párizsi a bőrrel együtt, 2 db tojás, kevés reszelt köményes sajt.
Egy
serpenyőben vajat felforrósítunk, és beletesszük a párizsi szeleteket.
Megvárjuk, amíg felkunkorodik, és beleütünk 1-1 tojást. Lefedjük, addig sütjük
még a tojás meg nem szilárdul. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Egy
kistányérra felkockázzuk a főtt céklát, és házi majonézzel elkeverjük. Lenmagos
kenyeret fogyasztunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése