Nem feltétlenül hiú az, aki sovány akar lenni.
Reggeli: 1 sz.barna kenyér, 2 sz.gépsonka, paradicsom, tea
Tízórai: grapefruit
lé
Ebéd: Erdőszéli
gombás tojás
Uzsonna: 1 vajas pogácsa 1 alma
Vacsora: Kukoricás
csirkeragu
E: 2 db főtt tojás, 1 kk. vaj, petrezselyem, őrölt bors,
kakukkfű, 1 evőkanál tejföl. A gombát megpároljuk a vajon, fűszerezzük
petrezselyemmel és kakukkfűvel, pici sóval.
Teljesen lepirítjuk. A tojásokat ketté vágjuk, sárgájukat elkeverjük a
tejföllel, őrölt borssal. A gombát összekeverjük a tejfölös tojással, és
megtöltjük vele a tojásfehérjéket. Egy tányért kibélelünk zsenge
salátalevelekkel, szórunk rá zsenge kukoricát (konzerv) és elhelyezzük rajta a
tojásokat. A maradék gombás krémet szépen a tojás köré tesszük.
V: 10 dkg csirkemell filé, 1kanál fehérbor, 5 dkg konzerv
kukorica, 1 gerezd fokhagyma, pici olaj, petrezselyem, kevés vöröshagyma, egy
ágacska rozmaring. A húst apró kockákra
vágjuk, és forró olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, belemorzsoljuk a
rozmaringot és a borral felöntve puhára. pároljuk. Ha megpuhult beletesszük a
kukoricát, az apró petrezselymet, és megsózzuk. Egyszer átforralva máris
tálaljuk.
Reggeli: Barna kenyér, rámamargarin, Tenkes sajt,
uborka, narancslé
Tízórai: 2 db gyümölcs tetszés szerint
Ebéd: Sonkás brokkoli sütve
Uzsonna: 1 főtt tojás 1 paradicsom
Vacsora: Hal ropogós formában
E: 20 dkg brokkoli, 1kk Vegeta, őrölt bors és szerecsendió, 3 evőkanál joghurt,
1 tojás, 2 dkg reszelt sajt, 5 dkg gépsonka. A brokkolit vegetás vízben majdnem
puhára főzzük, majd leszűrjük. A joghurtot simára keverjük a tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot,
borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk,
elterítjük benne a párolt brokkolit. Rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát,
és leöntjük a tojásos joghurttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 perc
alatt készre sütjük.
V: 15 dkg tengeri
halfilé, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, 1 tojás, kevés zsemlemorzsa, 2,5
dl tej, 2 mokkás kanál olaj, só, őrölt fehér bors, grillfűszer keverék.
A halat a hagymával, fokhagymával
együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a felaprított petrezselymet,
sóval, borssal, grill fűszerrel ízesítjük. Jól összedolgozzuk. A masszát kisebb
kiolajozott, morzsával meghintett edénybe öntjük, tetejére szintén morzsát
szórunk, és olajjal lekenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc
alatt megsütjük. Fölszeletelve forrón tálaljuk fejes salátával.
Reggeli: 1 sz pirítós, (barna kenyérből) margarin, 1 tükör tojás, (zsiradék nélkül sütve teflonban)paprika, citromos tea
Tízórai: 2 mandarin
Ebéd: Hússal töltött alma
Uzsonna: 1 kocka sajt, 1 szelet kenyér,
paradicsom
Vacsora: Sült csirke, kelbimbós burgonya
E: 2 db alma 10 dkg
levesben főtt hús, 5 dkg Trappista, 2 dkg vaj, só, fehér bors.
Az almákat megmossuk, és felső 1/3 részüket levágjuk, a magházat kivágjuk,
húsát karlábé vájóval kiszedegetjük. A levesben főtt húst és a sajtot apróra
vágjuk, elkeverjük az alma belsejével és sóval, borssal fűszerezzük. A
tölteléket az alma belsejébe tesszük, a levágott kalapokat rátesszük. Kivajazott tűzálló tálra állítjuk, a
tetejére pici vajat teszünk, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
V: Egy csodálatosan
szép csirkecomb bőr nélkül, amit sóval, majoránnával fűszerezünk. Zsiradék
nélkül grillezzük, sütjük, de párolhatjuk is. 1 főtt burgonya, 10 dkg kelbimbó,
fél dl tej, só, őrölt szerecsendió. A kelbimbót megfőzzük, és összetörjük a
főtt burgonyával. Fűszerezzük, ráöntjük a tejet és összeturmixoljuk. Ha túl
sűrű, akkor a kelbimbó levével hígítjuk. Kevés reszelt parmezánnal meghintve a
sült combbal együtt, váljék egészségedre.
Reggeli: 1 kifli, diétás körözött, paprika
vagy uborka
Tízórai: Frissen présel gyümölcslé, 2 puffasztott
rizs (Hamm-lett)
Ebéd: Tojásleves 2 tojásból,
Gyöngyhagymás pirított csirkemáj
Uzsonna: 1 db szilvásrétes, vagy valami más
édesség, cukor nélkül
Vacsora: Gyors zelleres tészta 1 alma
E: 10 dkg csirkemáj, 5
dkg gyöngyhagyma, fél evőkanál olaj, majoránna, só, őrölt fehér bors. A
csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk. A gyöngyhagymát megtisztítjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a májat,
fűszerezzük, és puhára pároljuk. A tűzről levéve sózzuk. Forrón tálaljuk,
burgonyapürével fogyasztjuk.
V: 10 dkg tészta, 10
dkg gomba, zúzott fokhagyma, 1 kisebb zellergumó, egy zacskó
zellerkrémleves. A tésztát kifőzzük. A
zellert lereszeljük káposztareszelőn. Kevés vajon sóval, parányi vízzel párolni
kezdjük, és mikor félig puha, hozzátesszük az apróra vágott gombát, fűszerezzük
kakukkfűvel, és még öntünk rá egy kevés vizet. Amikor elkészült, és ha gomba
sok vizet engedett, akkor a porlevesből lehet tenni bele 1-2 kanállal, és
sűrűsödésig főzzük. Az így elkészült szószt ráöntjük a tésztára.
Reggeli: barna kenyér, 1 szelet főtt tarja,
kovászos uborka
Tízórai: 1 reszelt sárgarépa, mézes
citromlével
Ebéd: Mediterrán rakott csirke, 1
körte
Uzsonna: gyümölcs joghurt
Vacsora: 2 főtt tojás, fejes saláta olasz
módra
E: 15 dkg csirkemell
filé, 15 dkg padlizsán, 1 paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, 12- gerezd
fokhagyma, 5 dkg mozarella sajt, fél kanál friss vágott bazsalikom, 1 mokkás
kanál ketchup, 1 mokkás kanál olaj, só, őrölt fehér bors.
A húst a vöröshagymával ledaráljuk,
majd a ketchuppal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. A
padlizsánt és a paradicsomot megtisztítjuk, a sajttal együtt vékonyan felszeleteljük.
Egy olajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük a padlizsánt, paradicsomot, és erre
tesszük a sajtot, és a húsos masszát. A tetejére paradicsom lés sajt kerüljön,
megszórjuk bazsalikommal, rácsepegtetjük az olajt. Előmelegített sütőben 200
fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
V: Fél fej saláta, 10
dkg túró, 1 kanál ketchup, kevés vöröshagyma, fél dl tejföl, kevés só.
A salátát leveleire szedjük,
megmossuk, lecsepegtetjük, és darabokra tépjük. (nem késsel vágjuk, mert ha
a saláta, fémmel érintkezik, veszít
C-vitamin tartalmából). A túrót
áttörjük, a ketchuppal meg a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt
vöröshagymát, sóval ízesítjük, és a salátára öntjük.
Reggeli: 1 sz vajas-mézes kenyér, (3 mokkás kanál méz) 2 dl sovány tej
Tízórai: 2 db alma
Ebéd: Zöldségleves, Majonézes
zöldborsó 1 tükörtojás olaj nélkül
Uzsonna: kifli, köményes sajt, paprika
Vacsora: Marhahúsos zeller
E: Egyszerű dolgod van
ma. 15 dkg üveges borsóra tegyél házi majonézt, szórd meg apróra vágott
petrezselyemmel.
V: Kis zellergumó, (4-5
dkg) 10-15 dkg sovány marhahús, házi mustár, 2 db paradicsom, 2 db burgonya,
paprika, 1 kanál vörösbor, só, vörösborecet, mokkás kanál olaj, 1 db szép kövér
zeller szár. Olajon megfuttatjuk a hagymát,
rátesszük a reszelt zellert, pároljuk egy keveset. Beletesszük a nagyon apróra
vágott húst, ráöntjük a bort, fél kávés kanál vörösbor ecetet, sózzuk. Kevés
vizet hozzáöntve pároljuk. Közben a burgonyát hosszában 8 felé vágjuk,
beledobjuk egy serpenyőbe, kicsit megkenjük házi mustárral, és meg is sózzuk.
Gyenge lángon kevés (1 kanálnyi) víz hozzáadásával fedő alatt elkezdjük
párolni. Amikor majdnem kész, rákarikázzuk a paradicsomot úgy, hogy teljesen
elfedje a burgonyát. Sózzuk, tovább pároljuk, amíg a burgonya teljesen
megpuhul. Ha a hús megpuhult, teljesen elpárologtatjuk róla a vizet, enyhén
lepirítjuk. Tányér közepére halmozzuk, és körberakjuk a paradicsomos
burgonyával.
Reggeli: 1 pohár joghurt, 1 kifli
Tízórai: 1 narancs
Ebéd: Csirkével töltött zöldpaprika
1 alma
Uzsonna: 1 szelet rozskenyér, 2 szelet
pulykasonka, paradicsom
Vacsora: Póréhagymaleves, Tészta
gombaszósszal
E: 2 db húsos
zöldpaprika, 15 dkg csirkemell filé, 2 kiskanál tejföl, kevés vegeta, 1 zúzott
fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 1 mokkás kanál olaj, só, őrölt fehér bors,
fél evőkanál zsemlemorzsa.
A csirkemellet ledaráljuk, a tojással,
tejföllel, zsemlemorzsával összedolgozzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a
fokhagymát, az aprított petrezselymet. Ezt a masszát tesszük a paprikába,
melyet előzőleg megtisztítunk a magházától. A paprikákat megkenjük olajjal, és
tűzálló tálba tesszük, sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
V: 1 szál
póréhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 húsleves kocka, só, Pannónia sajt.
A fölkarikázott hagymát az olajon
kissé megfonnyasztjuk. Felöntjük egy liter vízzel, beletesszük a leveskockát,
sóval ízesítjük, ha kell, puhára főzzük. Forrón csészébe szedjük, és megszórjuk
reszelt sajttal.
Tészta: 8-10 dkg tészta (száraz súlyban)
2 db szép gomba, fél dl tej, negyed húsleves kocka, csipetnyi száraz fűszerkeverék,
1 kávés kanál kukoricaliszt 3 dkg friss sajt, 1 paradicsom.
A tésztát megfőzzük, melegen tartjuk.
A gombát szeleteljük, és a tejjel, fűszerekkel, leves kockával egy serpenyőbe
tesszük, fűszerezzük. Rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, fedő alatt lassú tűzön 5 percig pároljuk. A lisztet
keverjük el egy pici tejjel, és keverjük a gombához. Folyamatosan kevergetve
főzzük lassú tűzön 1 percig. Beletesszük a friss sajtot, majd a tésztára
öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése