Fogyókúra 9. hét




Kezdünk a finishez érkezni, úgy hogy most kicsit belehúzunk”.  Fontos, nagyon fontos ez a hét.  Ha a szervezet nem tiltakozik, (nem szédülsz, nincs gyomorfájdalom, nincs éhségérzeted, nem vagy ideges, munkádat tudod úgy végezni, hogy eszedbe sem jut az evés,) akkor már felkészültél, és megreformáltad étkezési szokásaidat.

Reggeli: 1 szelet Graham kenyér, 1 szelet kemény sajt, 1 csésze tea édesítővel
Tízórai: 1 körte vagy 1 alma       
Ebéd: Zöldségleves, 15 dkg párolt marha, 20 dkg vegyes savanyúság
Uzsonna: 1 pohár kefir, 2 Hamm-lett
Vacsora: Párolt brokkoli reszelt sajttal

Fóliára fektetjük a húst. Megszórjuk őrölt köménnyel, 2-3 szegfűszeggel, és megfordítjuk. Másik oldalára öntünk 1 mokkás kanál vörösbort, 2 szelet narancsot. Bezárjuk a fóliát. Készítheted sütőben, gázon teflonedényben, és mikróban is.
20 dkg brokkolit teflonedényben 1 mokkás kanál vaj társaságában, pici sóval puhára párolunk. Reszelt sajttal még melegen megszórjuk, mikróban forrósított zsömlével isteni.

Reggeli: 2 sz. sonka, paprika, paradicsom, 1 szelet kenyér
Tízórai: 1 diétás gyümölcsjoghurt
Ebéd: Karfiol, tojással
Uzsonna: 1 szelet magvas kenyér, vajjal megijesztve, 1 alma
Vacsora: paradicsomsaláta, csirkemáj

E: 20dkg karfiolt rózsáira szedünk, ropogósra főzzük, kihűtjük, megszárítgatjuk. Joghurtban elkeverünk 1 tojást, fűszerezzük fokhagymával, sóval, házi mustárral. A karfiolt tűzálló tálba helyezzük, és nyakon öntjük a joghurttal. Tetejét megijesztjük egy darabka vajjal, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával. Szépen sütőbe toljuk, és alaposan összepároljuk.

V: A csirkemájat (10 dkg) szárazra töröljük. Egy edénybe tegyél 2 evőkanál fehérbort, őrölt fehér borsot, majoránnát, fokhagymát, 1 kávéskanál olajt. 1 percig forrald. Vedd takarékra, tedd bele a májat, és párold készre. A végén, harsány tűzön pirítsd meg. A paradicsomot karikázd fel, fűszerezd sóval, fokhagymával, petrezselyemmel, és tegyél rá házi majonézt.

Reggeli: 1 pohár grapefruit lé, barna kenyér kockasajt, paprika
Tízórai: gyümölcs joghurt
Ebéd: Káposzta leves, sertéskaraj
Uzsonna: túrókrém 5 dkg, 1 sz. kenyér, zöldhagyma
Vacsora: 1 sz. kenyér, 1 sz. sonka reszelt sárgarépa citrommal, 1 alma

A húst ütögessük meg egy kicsit, széleit vagdossuk be, hogy ne göndörödjön fel, amikor készítjük. Egy kisméretű tepsit olajozzunk ki. A húst fűszerezzük sóval, Lestyánnal, fokhagymával, csepegtetünk rá pár csepp citromlét. A tepsi egyik felébe tesszük, és mintegy választófalnak, 1 egészben hagyott, de karikára bevagdalt sárgarépát teszünk mellé. 2 szem burgonyát (nem félkilósakat!) vékony karikára vágunk, és szépen a tepsi másik felében elrendezzük úgy, hogy olajos kézzel kicsit megsimogatunk minden egyes szelt burgonyát. Sózzuk, megszórjuk kevés tárkonnyal. Alufóliával letakarva pároljuk forró sütőben, a végén pedig megpirítjuk. Salátalevéllel díszített tányérra rendezzük.
Reggeli: 1 szelet barna pirítós kenyér paradicsommal, tea
Tízórai: 1 pohár élőflórás kefir.
Ebéd: Csontleves zöldséggel, főtt hús (fagyasztóból) 10 dkg savanyú káposzta
Uzsonna: 1 kisebb fürt szőlő
Vacsora: 1 pár virsli házi mustárral, 1 sz. kenyér, cukormentes gyümölcslé

Reggeli: 2 főtt tojás, 1 paprika, 1 paradicsom
Tízórai: korpofit keksz 1 db kockasajt, 1 alma
Ebéd: Tökfőzelék 20 dkg tökből, 1 pirított csirkecomb bőr nélkül
Uzsonna: 1 sz pirítós, 1 lágy tojás, fél kígyóuborka
Vacsora: 2 dl tej, krémsajtos zsömle 3 sz. csirkemell sonka, fejes saláta
Reggeli: Vajas kenyér, reszelt sajttal meghintve, paradicsom, cukormentes gyümölcs tea
Tízórai: 2 mandarin
Ebéd: Zöldségleves, halfilé, 1 szem főtt krumpli, reszelt sárgarépa
Uzsonna: joghurt
Vacsora: Gombás meleg szendvics

Hal: 3 szelet citrommal együtt teflonedénybe tesszük. Fűszerezzük sóval, petrezselyemmel, őrölt gyömbérrel. Lefedjük, és fedő alatt készre pároljuk. 
1 szem burgonyát megfőzünk, felkarikázzuk, megkenjük házi majonéz és mustár keverékkel. A sárgarépára citromot csepegtetünk.

Reggeli: Natúr Actívia
Tízórai: 1 tükörtojás 1 szelet kenyér
Ebéd: Húsleves zöldséggel, Zelleres csirke
Uzsonna: 2 alma, vagy idény gyümölcs
Vacsora: 2 szelet barna kenyér, 2 szelet sonka, savanyú káposzta

10 dkg csirkemellet felkockázunk, a zellergumót (kicsi) szintén apró kockákra vágjuk. A húst fűszerezzük szárított kaporral, sóval, állni hagyjuk. Kis lábasban felolvasztunk 1 mokkás kanál vajat, és a kockára vágott zellert megpároljuk kissé. Hozzátesszük a felkockázott húst, kevés vizet öntünk alá, és készre pároljuk. 1 szem burgonyát héjában megfőzünk, felkarikázzuk, szárított kaporral és pirospaprikával kikevert joghurttal meglocsoljuk. Ezzel körítjük a csirkét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése