Kezdünk a finishez érkezni, úgy hogy most
kicsit belehúzunk”. Fontos, nagyon
fontos ez a hét. Ha a szervezet nem
tiltakozik, (nem szédülsz, nincs gyomorfájdalom, nincs éhségérzeted, nem vagy
ideges, munkádat tudod úgy végezni, hogy eszedbe sem jut az evés,) akkor már
felkészültél, és megreformáltad étkezési szokásaidat.
Reggeli: 1 szelet Graham
kenyér, 1 szelet kemény sajt, 1 csésze tea édesítővel
Tízórai: 1 körte vagy 1 alma
Ebéd: Zöldségleves, 15 dkg
párolt marha, 20 dkg vegyes savanyúság
Uzsonna: 1 pohár kefir, 2
Hamm-lett
Vacsora: Párolt brokkoli
reszelt sajttal
Fóliára fektetjük a húst. Megszórjuk őrölt
köménnyel, 2-3 szegfűszeggel, és megfordítjuk. Másik oldalára öntünk 1 mokkás
kanál vörösbort, 2 szelet narancsot. Bezárjuk a fóliát. Készítheted sütőben,
gázon teflonedényben, és mikróban is.
20 dkg brokkolit teflonedényben 1 mokkás
kanál vaj társaságában, pici sóval puhára párolunk. Reszelt sajttal még melegen
megszórjuk, mikróban forrósított zsömlével isteni.
Reggeli: 2 sz. sonka,
paprika, paradicsom, 1 szelet kenyér
Tízórai: 1 diétás
gyümölcsjoghurt
Ebéd: Karfiol, tojással
Uzsonna: 1 szelet magvas kenyér,
vajjal megijesztve, 1 alma
Vacsora: paradicsomsaláta,
csirkemáj
E: 20dkg karfiolt rózsáira szedünk, ropogósra főzzük, kihűtjük, megszárítgatjuk. Joghurtban elkeverünk 1 tojást, fűszerezzük fokhagymával, sóval, házi mustárral. A karfiolt tűzálló tálba helyezzük, és nyakon öntjük a joghurttal. Tetejét megijesztjük egy darabka vajjal, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával. Szépen sütőbe toljuk, és alaposan összepároljuk.
V: A csirkemájat (10 dkg) szárazra töröljük. Egy edénybe tegyél 2 evőkanál fehérbort, őrölt fehér borsot, majoránnát, fokhagymát, 1 kávéskanál olajt. 1 percig forrald. Vedd takarékra, tedd bele a májat, és párold készre. A végén, harsány tűzön pirítsd meg. A paradicsomot karikázd fel, fűszerezd sóval, fokhagymával, petrezselyemmel, és tegyél rá házi majonézt.
Reggeli: 1 pohár grapefruit
lé, barna kenyér kockasajt, paprika
Tízórai: gyümölcs joghurt
Ebéd: Káposzta leves,
sertéskaraj
Uzsonna: túrókrém 5 dkg, 1
sz. kenyér, zöldhagyma
Vacsora: 1 sz. kenyér, 1 sz.
sonka reszelt sárgarépa citrommal, 1 alma
A húst ütögessük meg egy kicsit, széleit
vagdossuk be, hogy ne göndörödjön fel, amikor készítjük. Egy kisméretű tepsit
olajozzunk ki. A húst fűszerezzük sóval, Lestyánnal, fokhagymával, csepegtetünk
rá pár csepp citromlét. A tepsi egyik felébe tesszük, és mintegy
választófalnak, 1 egészben hagyott, de karikára bevagdalt sárgarépát teszünk
mellé. 2 szem burgonyát (nem félkilósakat!) vékony karikára vágunk, és szépen a
tepsi másik felében elrendezzük úgy, hogy olajos kézzel kicsit megsimogatunk
minden egyes szelt burgonyát. Sózzuk, megszórjuk kevés tárkonnyal. Alufóliával
letakarva pároljuk forró sütőben, a végén pedig megpirítjuk. Salátalevéllel
díszített tányérra rendezzük.
Reggeli: 1 szelet barna pirítós kenyér
paradicsommal, tea
Tízórai: 1 pohár élőflórás kefir.
Ebéd: Csontleves zöldséggel, főtt hús
(fagyasztóból) 10 dkg savanyú káposzta
Uzsonna: 1 kisebb fürt szőlő
Vacsora: 1 pár virsli házi mustárral, 1 sz. kenyér,
cukormentes gyümölcslé
Reggeli: 2 főtt tojás, 1 paprika, 1 paradicsom
Tízórai: korpofit keksz 1 db kockasajt, 1 alma
Ebéd: Tökfőzelék 20 dkg tökből, 1 pirított csirkecomb bőr
nélkül
Uzsonna: 1 sz pirítós, 1 lágy tojás, fél kígyóuborka
Vacsora: 2 dl tej, krémsajtos zsömle 3 sz. csirkemell
sonka, fejes saláta
Reggeli: Vajas kenyér, reszelt sajttal meghintve,
paradicsom, cukormentes gyümölcs tea
Tízórai: 2 mandarin
Ebéd: Zöldségleves, halfilé, 1 szem főtt krumpli, reszelt
sárgarépa
Uzsonna: joghurt
Vacsora: Gombás meleg szendvics
Hal: 3 szelet
citrommal együtt teflonedénybe tesszük. Fűszerezzük sóval, petrezselyemmel,
őrölt gyömbérrel. Lefedjük, és fedő alatt készre pároljuk.
1 szem burgonyát
megfőzünk, felkarikázzuk, megkenjük házi majonéz és mustár keverékkel. A
sárgarépára citromot csepegtetünk.
Reggeli: Natúr Actívia
Tízórai: 1 tükörtojás 1 szelet kenyér
Ebéd: Húsleves zöldséggel, Zelleres csirke
Uzsonna: 2 alma, vagy idény gyümölcs
Vacsora: 2 szelet barna kenyér, 2 szelet sonka,
savanyú káposzta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése