Reggeli: Tea,
kapros túrókrém, 2 vékony szelet barna kenyér, paradicsom, paprika
Tízórai: 1 kisebb fürt szőlő, 1 Abonett.
Ebéd: 2
vékony szelet kenyér, 5 dkg baromfi párizsi házi majonézzel,
fél kígyóuborka, 2
dl kefir.
Uzsonna: 1 natúr joghurt, 1 Hamm-lett
Vacsora: Rácos halfilé, 1 alma
10 dkg halfilé, 15 dkg burgonya, 1
zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, fél fej vöröshagyma, 1 dl kefir, fél
evőkanál olaj, őrölt bors, só, pirospaprika, őrölt kömény. A halszeletet
olajjal kikent teflon serpenyőben megsütjük. A zöldségeket, hagymát, burgonyát
felkarikázzuk. Egy tepsi alját kikenünk olajjal, és az aljár rátesszük a
burgonyát. Megszórjuk fűszerekkel, rátesszük a halszeletet, a paprikát, a
hagymát és a paradicsomot. Tetejére öntjük a fűszerekkel elkevert kefirt.
Letakarjuk alufóliával. Közepes tűznél sütjük.
Reggeli: 2 dl soványtej, 2
szelet baromfi sonka, 4 db. Hamm-lett, 1 nagy paradicsom
Tízórai: 3 szelet ananász
Ebéd: 2 vékony szelet
barna kenyér, 2 szelet köményes sajt, 1 evőkanál házi majonéz, 1 paprika.
Uzsonna: 1 vajas pogácsa
(vagy otthonsütött pogácsa Graham lisztből) frissen préselt sárgarépa lé
Vacsora: Zöldbab főzelék,
tojáslepény
25 dkg zöldbab, fél dl kefir, 1 evőkanál
liszt, zöldpetrezselyem, őrölt bors, pirospaprika, só. A babot annyi vízben
amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor megpuhul, hozzátesszük a liszttel és
paprikával elkevert kefirt, fokhagymával ízesítjük, megszórjuk friss
petrezselyemmel.
Tojáslepény: 1 db tojás, fél dl tej, 1 mokkás
kanál liszt, 1 mokkás kanál olaj, petrezselyem, só
Reggeli: 1 kifli, 1 pohár joghurt citromlével
ízesítve
Tízórai: 2 dl frissen préselt grapefruit lé
Ebéd: Őszi saláta, 1 szelt tízmagos kenyér
Uzsonna: 1 banán
Vacsora: Paradicsomos csirkemáj
Saláta: 5 dkg kukorica, 1 paprika, 1 paradicsom, 1
sárgarépa, kis darab uborka, kapor, petrezselyem, ecet, mesterséges édesítő
Csirkemáj: 10 dkg csirkemáj, 1 paradicsom, fél
evőkanál olaj, fokhagyma, oregánó, petrezselyem, bazsalikom, bors, só.
Egy kisebb tepsi alját kikenjük olajjal,
beletesszük a májat, megszórjuk a fűszerekkel, (sóval nem) illetve a zúzott
fokhagymával. Tetejére tesszük a felkarikázott paradicsomot, amit szintén
megszórunk a fűszerekkel. Közép meleg sütőben, néha rázogatva kb. fél óra alatt
készre, sütjük. Köretnek héjában főtt burgonyát fogyasztunk.
Reggeli: paradicsomos szendvics lágy tojással, 2
dl narancslé (1 sz. barna kenyér, 1 tojás)
Tízórai: 1 pohár joghurt
Ebéd: Csontleves zöldséggel, párolt
csirkemell vegyes körettel
Uzsonna: 2 mandarin
Vacsora: 1 szelet Rozskenyér, 1 szelet köményes
sajt, 1 sz. gépsonka, 1 paprika
A csirkemellet citrommal megdörzsöljük,
szórunk rá sót, szerecsendiót. Teflon edénybe teszünk 1 kávés kanál margarint,
3 db szegfűszeget, és megpároljuk a csirkét.
Köret: 5-5 dkg karfiol, karlábé, sárgarépa,
zöldborsó. Az egészet megpároljuk. Az utolsó főzési percben meghintjük apróra
vágott petrezselyemmel, aprított fokhagymával. Tehetünk rá házi majonézt, és
pár csepp citromot.
Ja igen, a reggeli: A tojást tedd egy
pohárba, villával törd össze, ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott
metélőhagymával. A kenyeret kend meg ezzel, rakd rá a paradicsom szeleteket,
szórd meg metélőhagymával.
Reggeli: Frissen préselt grapefruit lé, 1 zsömle
salátával bélelve, csirke sonka
Tízórai: 2 dl gyümölcsturmix sovány tejből,
édesítővel, mirelit erdei gyümölcskeverékből
Ebéd: Párolt marha szelet 10 dkg főtt
burgonya, saláta
Uzsonna: 1 Hamm-lett 1 alma
Vacsora: 1 szelet rozskenyér, körözött, paprika, 2
kivi
A húst ütögesd ki, és szurkáld meg
szegfűszeggel 3-4 db, szerecsendióval, sóval. Kend meg olajjal, tekerd fóliába,
és egy pici lábasba tedd bele fél dl vizet. Öntsél alá, párold puhára. Tipp: A főtt burgonyát, ha kihűtöd,
belekeverheted a zöld salátába. Ekkor,
saláta öntettel ízesítheted. 1 kanál
ecet, 1 kanál cukor mesterséges, negyed kanál olaj, fokhagyma, pici
tárkony.
Reggeli: Frissen préselt sárgarépa-narancslé,
kifli megvajazva, 1 szelet sovány sajt
Tízórai: joghurt citrommal 1 korpofit keksz
Ebéd: Zöldségleves (fagyasztóból), töltött
gomba, paradicsomsaláta
Uzsonna: 1 szép nagy körte
Vacsora: 1 pár virsli házi mustárral, magos zsömle,
10 dkg savanyú káposzta
Töltött gomba: 3-4 db nagyfejű
gomba, 5 dkg rizs, 1 paradicsom, kakukkfű, só, petrezselyem, fokhagyma. Készítés:
A gombát megtisztítjuk, szárát apró darabokra vágjuk. A fejeket megszórjuk
kakukkfűvel, sóval, borssal. Félretesszük. A rizst megfutatjuk olaj nélkül egy
teflonedénybe, rádobjuk az aprított, héjától lehúzott paradicsomot,
fűszerezzük, sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, és rátesszük a gomba
apróra vágott szárát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Ezzel töltjük meg a
gombát, tetejére parányi vajat teszünk, és sütőben fólia alatt készre pároljuk.
Saláta 2 db paradicsomot felkarikázunk,
meghintjük vágott petrezselyemmel, sóval, és házi majonézzel.
Reggeli: Vajas kenyér, paprika, pulyka sonka 2
szelet, gyümölcs tea
Tízórai: 3 szelet ananász
Ebéd: Tejben áztatott csirke,
uborkasaláta, friss ropogós zsömle
Uzsonna: Cukormentes gyümölcsjoghurt
Vacsora: 5 dkg főtt rizs csirkével, sajtos-almás
répasaláta
Csirke: Ebben az esetben 15 dkg csirkemellre
lesz szükség, mert kell vacsorára is, ezért a kisebb darabot majd tedd félre,
amikor elkészült. A húst enyhén klopfoljuk. Kb. másfél dl tejbe, teszünk 2 gerezd
zúzott fokhagymát, petrezselymet, szerecsendiót, sót, borsot, fél citrom levét,
és 3-4 db szegfűborsot. Ebben a tejben áztatjuk a húst, kb. 3-4 órát. Majd
kiemeljük a tejből, és felforrósított teflon serpenyőben ropogós pirosra
sütjük.
Saláta: Az uborkát (fél kígyó) karikára
vágjuk, sózzuk, megszórjuk fokhagymával. Így hagyjuk kb. fél órát. Közben, 1
kanál házi készítésű majonézt elkeverünk fél pohár 12 % tejföllel, és ebbe
forgatjuk meg a kinyomkodott uborkát.
Vacsora: A kisebb darab csirkemellet vágd apró
kockára, és keverd el a saját fűszerkeverékkel készített főtt rizshez.
Saláta:
¼ pohár
joghurt, 3 dk Pannónia sajt, 1 db savanykás alma, pici só, 10 dk sárgarépa, 1
mokkáskanál mesterséges cukor, őrölt fehér bors, ¼ citrom. Készítés: A
gyümölcs húsát kockákra vágjuk a sajttal együtt. A sárgarépát lereszeljük. A
joghurtot elkeverjük a sóval, a fehér borssal. Az ízesített joghurtba
beleforgatjuk az alma-sajt kockákat, valamint a lereszelt sárgarépát. Tálalás
előtt néhány óráig állni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése