Sárgadinnye
A sárgadinnyének is magas a karotin- és a C-
vitamin-tartalma, továbbá kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán,
magnézium, réz cink, kobalt és króm, A-vitamin, niacin, riboflavin, folsav.
A sárgadinnye kitűnő gyógyszer mindenféle
lázas és gyulladásos betegségre. Gyógyhatását a béta-karotin tartalmának
köszönheti, és a benne levő nagymennyiségű ásványnak.
(vékony
és vastagbélgyulladás, illetve a vékonybél gyulladása esetén ajánlatos a
sárgadinnye fogyasztása. A bél szakaszainak gyulladása azoknál a
vegetáriánusoknál jelentkezhet, akik táplálékuk nagyobb részét nyersen
fogyasztják el. A kemény, rostos táplálék olyan károsodást végezhet a belekben,
aminek következtében leszűkül a járat, illetve krónikus gyulladás jön létre)
Cseresznye

Termését gyógynövényként is számon tartják.
Szárából, tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készítenek.
Gyulladás gátló, fájdalomcsillapító hatású,
ennél fogva, hörgőpanaszokra, náthás bajok ellen is hat. Csökkenti a vér
húgysav-szintjét, és az ízületi betegségek megelőzésében, is hatásos, gátolja a
fogszuvasodást.
Banán
Tápértékét nagy mennyiségű ásvány és vitamin
hatása határozza meg. A gyümölcsök közül szinte legtöbb B-vitamint tartalmazza,
ami a belek felszívódását segítik elő, és a benne levő enzimek miatt az agy
táplálékának nevezik. Gyomorfekély ellen kiválóan alkalmazható, erősíti a
gyomornyálkahártya védőrétegét. Tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat,
A, B, és C-vitamint, nyomelemeket. A
banán olyan enzimet tartalmaz, ami hatékonyabbá teszi a glukóz (szőlőcukor)
feldolgozását. Agyunk pedig kizárólag csak ezt használja a működéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése