Meditáció




A jótékony sötétség, avagy a tudatalatti feltárása

KÍVÁNOK NEKED ELÉG FÉNYT, HOGY MEGVILÁGÍTSA LECKÉIDET, ÉS ELÉG SÖTÉTSÉGET, HOGY ELVEZESSEN BÖLCSESSÉGEDHEZ.

A bölcsességet a világossággal szokták párosítani, de hogy elérjük ezt a bölcsességet, először "sötétségben" kell utaznunk.

Tudatalattink, az ösztönös reakciók, allergiák, félelmek, akaratlan tünetek, és szokások forrása. Ugyanakkor, a ráérzésnek, a kreativitásnak, a zsenialitásnak, a testi tökéletességnek, és életünket gazdagabbá tevő teremtő és lelki impulzusoknak is forrása. A meditáció, és a képzelő erőnk képessé tesz minket, hogy megcsapoljuk elménk tudattalan rétegét, és kontrolláljuk azt.
Mikor ellazult állapotban önmagadat képzeled el, akkor fizikai valódnak nem fizikai párját, hanem annak energia formáját vetíted ki. Az elképzelt kép, aztán fizikai formában is testet ölt. Ily módon, képzeletedet felhasználhatod kellemetlen állapotok megváltoztatására.

Amikor a meditáció gyakorlásod eredményeként mély alfába tudsz kerülni, képes vagy hatékonyan működni. Továbblépve, továbbmerülve a théta szintre, ebbe a dimenzióba esik a vegetatív idegrendszer szabályozása. Ezen a rendszeren keresztül küldhetjük alfában megfogalmazott gondolati üzeneteinket sejtjeinknek, szöveteinknek, szerveinknek, és mirigyeinknek. Mély alfa szinten, elvárással és hittel, gondolati úton jótékony hatást fejthetsz ki tested sejtjeire.


De miért is kell a sötét? Mert itt, ebben a sötétben halványodik el az egónk, és nem szól bele semmibe sem. Tulajdonképpen a túlélési ösztön alapja ez, amikor kevésbé látunk, érzékeink felerősödnek, csak a belsőnkre figyelünk, minden rezdülésre, minden jelre. Ezért jó az, ha a meditációt esténként végzitek, gyertyafénynél, kellemes halk zene kíséretében. Az energia is jobban áramlik az esti órákban, mert többé- kevésbé, csillapodik az elektromos szmog.



Felhasznált irodalom ebben a témában:
Massimo Scaligero: A meditáció gyakorlati kézikönyve
A tanfolyami saját jegyzeteim, és
Videók: a  videóajánlóban,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése