EGYENSÚLY - KÉNYSZER NÉLKÜL
Tízórai: 1
alma
Ebéd: Frankfurti leves, Körtével töltött palacsinta vaníliaöntettel
Uzsonna: 2 db
Hamm-lett, 2 dl gyümölcslé
Vacsora: Karfiol
reszelt sajttal
10 dkg kelkáposzta,
4dkg burgonya, 1 virsli, negyed evőkanál liszt, negyed evőkanál olaj, negyed
fej vöröshagyma, kevés fokhagyma, paprika, majoránna, só, őrölt bors.
1 db palacsinta. A
körtét megtisztítjuk, citrommal megcsepegtetjük, és fedő alatt fahéjjal
megszórva megpároljuk. Ezzel töltjük a palacsintát, négybe hajtjuk. A pudingot
előírásszerűen, de mesterséges cukorral készítsd el, és 2-3 evőkanállal tegyél
a palacsintára.
Karfiol: 15 dkg
karfiol, fél evőkanál olaj, 3 dk óvári sajt, zsemlemorzsa
A karfiolt sós vízben
megfőzzük, leszűrjük. Zsemlemorzsát nagyon kevés olajon megpirítunk, és
beleforgatjuk a karfiolt. Végül, reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Tízórai: Frissen préselt gyümölcslé
Ebéd: Joghurtos őszibarack leves, Currys
csirkeragu, zöldsaláta
Vacsora: Lecsós tojás
2 db vagy 4 fél őszibarackbefőtt,
fél, kanál liszt, fél dl joghurt, 2 szelet citrom, citromhéj nem nagy, de
egészben, fahéj, szegfűszeg, mesterséges édesítő. A barackot a citrommal,
citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel tedd kb. 3 dl vízbe, forrald fel.
Távolítsd el a fűszereket, és lassan keverd bele a joghurtos habarást. Lehűtve
fogyaszd.
A csirkemellet curryvel, sóval,
őrölt fehér borssal szórd meg, és teflonserpenyőben süssd meg. 3 dkg rizst a
szokásos módon megfőzünk, és az utolsó öt percben teszünk bele 10 dkg reszelt
sárgarépát, petrezselymet, fokhagymát, kevés sót.
A lecsót a szokásos
módon (hagyma, paprika, paradicsom) készítsd, azzal a különbséggel, hogy
mindegyikből 1-1 darab kell, és 1 kávés kanál margarinon párold. 1 db tojást
ütünk rá, lehetőleg barna kenyérrel. Fél óra múlva jöhet egy kellemes zamatú
gyümölcstea.
Reggeli: 1 sz. rozskenyér, 2 sz. aszpikos sonka, paprika, 2 dl tej
Reggeli: 1 sz. rozskenyér, 2 sz. aszpikos sonka, paprika, 2 dl tej
Tízórai: 20 dkg eper
Ebéd: Cukkinis-gombás rakott burgonya
Uzsonna: Gyümölcs saláta, 2 db Korpofit keksz
Vacsora: Vörös-babsaláta. (közérti, dobozos felmelegítve), rozskenyér,
uborka.
E:15 dkg burgonya, 15 dkg cukkini, 5 dkg gomba,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom, kevés vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 2 kanál 12 %
tejföl, őrölt bors, petrezselyem, só. A burgonyát majdnem puhára főzzük.
Felkarikázzuk, és a többi hozzávalókkal együtt egy pici tepsiben rétegezzük,
Tetejét petrezselymes tejföllel locsoljuk meg, és pirosra sütjük.
Reggeli: 1 zsömle, 2 vékony szelet köményes sajt, tej
Tízórai: 2 db kivi vagy alma
Ebéd: Zöldségleves (fagyasztóból) Bazsalikomos
zöldbab.
Uzsonna: Sárgarépás margarin, 1 sz. barna kenyér, 1
mandarin
Vacsora: pirítós kenyér 2 db lágy tojás, savanyú
káposzta
Zöldbab: 25 dkg zöldbab, 10 dkg csirkemell, 1 evőkanál
olaj, fél, dl sovány tej, 3 evőkanál kefir. A húst 1-2 órára fokhagymás tejbe
áztatjuk. A zöldbabot az olaj felén átpirítjuk, ízesítjük fokhagymával, majd
kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. (ha konzerv, akkor csak
fűszerezni). A húst apró darabokra
vágjuk, és az olaj másik felében átpirítjuk. Kevés vizet aláöntve meg pároljuk,
miközben ízesítjük sóval, bazsalikommal. Ha megpuhult a húst összekeverjük a
zöldbabbal, és a tetejét meglocsoljuk kefirrel.
Margarin: 4 dkg light margarinban elkeverünk
nagyon finomra reszelt sárgarépát, sóval, petrezselyemmel, citromlével
ízesítjük.
Reggeli: Zöldborsós tojáslepény, gyümölcs tea
Tízórai: 5 dkg túrókrém 2 sz. Abonett
Ebéd: paradicsomos tészta,
Uzsonna: 2 db Hamm-lett, 2dl gyümölcslé
Vacsora: Párizsis vitaminsaláta kapros öntettel, 1 sz.
barna kenyér
R: 10 dkg zöldborsó (konzerv) 1 tojás. A tojáshoz tegyünk 1 evőkanál tejet, verjük
fel, ízesítjük sóval, szerecsendióval, és egy palacsintát sütünk belőle.
Tányérra csúsztatjuk, és ráterítjük a borsót, petrezselyemmel díszítjük.
E: 10 dkg spagetti, 3 db érett paradicsom, 2
db gomba. A paradicsomot héjától megtöröljük, és felkockázzuk. Teflon edénybe
fél kanál olajon megfuttatunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, negyed
vöröshagymát, és rádobjuk a paradicsomot. Sóval, bazsalikommal ízesítjük, fedő
alatt pároljuk. Közben a gombát hosszú csíkokra szeleteljük, megmossuk, és
megszórjuk kakukkfűvel, Lestyánnal. Így hagyjuk 3-4 percet, majd a
paradicsomhoz tesszük. Együtt pároljuk tovább. Ha szükséges vizet öntünk alá.
Ezzel összekeverjük a spagettit, tetejére 1 evőkanál reszelt parmezán, vagy
sovány sajtot teszünk.
V: 20 dk fejes saláta, 1 db paradicsom, 5 dkg
uborka, 1 db sárgarépa, 3 dkg karlábé, 1 paprika, 5 dkg baromfi párizsi, 1 dl
joghurt, kapor. A hozzávalókat tetszés szerint daraboljuk, enyhén megsózzuk.
fél csokor kaprot nagyon finomra vágunk, elkeverjük a joghurttal, és 2 mokkás
kanál házi majonézzel. Beleforgatjuk a salátát.
Reggeli: Vajas zsömle 2 sz. pulyka java, uborka, tea
Tízórai: 1 banán
Ebéd: Sajtos sonkás tésztasaláta
Uzsonna. 1 körte
Vacsora: 1 virsli, 1 kockasajt, 2 sz. lenmagos kenyér,
savanyú káposzta
E: 10 dkg szarvacskatészta,
1 kemény tojás, 1 paradicsom, 3 dkg ementáli sajt, 1 szelet gépsonka, 3 kanál
kefir, petrezselyem, borevet, só, fehér bors, 1 kévés kanál olaj.
A tésztát kifőzzük, és az olajjal és 2-3 csepp ecettel összekeverjük.
A tésztát kifőzzük, és az olajjal és 2-3 csepp ecettel összekeverjük.
A hozzávalókat összedaraboljuk,
a kefirt kikeverjük a petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, majd a
salátára öntjük. Beleforgatjuk a tésztát. Legalább 1 órát érleljük.
Reggeli: Sajtos virsli, 1 paradicsom, 1 sz. tízmagos
kenyér, gyümölcslé
Tízórai: 1 fürt szőlő
Ebéd: Pirított hal almás túrókrémmel (ne ijedj meg, nagyon finom)
Uzsonna: Az elmaradhatatlan joghurt
Vacsora: Tonhalas szendvics salátával, gyümölcslé (1szelet
kenyér!)
R:
Egy gyönyörű szép virslit kettévágunk hosszában, de úgy, hogy egyben maradjon.
(mintha szétnyitnánk) Ráfektetünk 2 szelet köményes sajtot. Tányérra tesszük,
és köré szeleteljük a paradicsomot, amit megszórunk bazsalikommal, pici sóval,
petrezselyemmel. Az egészet betesszük a mikróba, és közepes fokozaton (550-600)
4-5 percig, illetve a míg a sajt meg nem olvad, pároljuk.
E: Egy halfilét a már szokásos módon
megpirítunk. Krém: 1 alma, 5 dkg sovány túró, 1 kiskanál porcukor (mesterséges)
1 –2 evőkanál tejföl. A kimagozott lereszelt almát összekeverjük a túróval, a
cukorral és a tejföllel. Turmixgéppel egyszerűbb a művelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése