Fogyókúra 4. Hét

Pihen a szervezetünk!

A 12 hetes diéta alatt, úgynevezett pihenő heteket kell beiktatni az étrendbe. Nyugi! Enni lehet, sőt! Kell is. Ezek az „üres hetek” épp úgy beleszámítanak, a 12 hétbe, mint a többi. 

Ez azt jelenti, hogy Te már nagyon sok mindent meg tudsz tenni annak érdekében, hogy megreformáld étkezési szokásaidat. Ezért, már most felhívnám figyelmedet arra, hogy figyelmesen nézegesd az eddigi menüt, mert ezen a héten, egyedül kell majd összeállítanod a heti étrendet. A cél az, hogy ezen a héten, ne hízz vissza még fél kilót sem! Ez nagyon fontos. De! Ami még ennél is fontosabb, hogy fogyást sem szabad várni ekkor.
Sokan panaszkodnak a különböző diéták alatt, hogy megálltak a fogyásban. Ez nem így van! Egyszerűen az történik, hogy pihen a szervezet.

Pihen a szervezetünk
Mit is kell ez alatt érteni?

Miről van szó?  Említettem, hogy a diétára, testben, lélekben egyaránt fel kell készülni. Lélekben már felkészültél, hiszen eldöntötted, hogy elkezded. De arról nem szabad elfeledkezni, hogy szervezetünk nem egy gép, nem egy robot, neki is időt kell adni. Időt, hogy át tudjon állni az új súlyra, az új anyagcserére, a több, a jobb, a neki megfelelő táplálékok befogadására, és feldolgozására. Ez nagyon összetett dolog, de a lényege az, hogy hosszú, talán éveken át, rosszul táplált szervezetünk, nem tudja, mi történik most vele. Ne várd el tőle, hogy e hosszú idő bakijait pár hét elteltével vissza tudja állítani. Eddig, sok mindent saját magától kellett, hogy pótoljon, előállítson, most viszont mindent megkap majd, rendszeresen, amire szüksége van, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok. Mivel rendszeresen étkezel, egyértelmű, hogy szinte folyamatosan dolgoznia, emésztenie, átalakítania kell mindent. Ezért fogyunk. Állandó munkára fogjuk. Ezért, kell a pihenőhét szervezetünknek. Megszokja majd a sok újdonságot, az eltelt három hét alatt szervezeted „megtanulta”, hogy igen, megkap mindent. Más ütemben, másképp dolgozik a vese, a májnak nagyon fontos a pihenés, hiszen folyamatosan méregtelenített eddig, mostanra viszont már nagyjából jó az egyensúly belül, kell a pihenő neki is. Biztosan hallottál már róla, hogy valaki feladja a diétát, panaszkodik, hogy ingerült, fáj a feje, nem tud aludni, és éppen ezen a kritikus héten jelentkeznek ezek a tünetek. Igen, ez valóban kritikus hét.   Nem neked, hanem a szervezetednek, hiszen ő gondoskodik a jólétedről, ha hiszed, ha nem. Jóváteszi a hibákat.  

Talán, kicsit nehéz lesz. De most mindenképpen magadnak kell döntened, hogyan tovább. De nem szeretném, hogy teljesen egyedül kelljen átvészelned ezt a hetet, ezért nagy vonalakban adok segítséget, hiszen nem lenne jó, ha kárba menne az elmúlt három hét munkája.


Számodra itt kezdődik a hét, úgy hogy ha gondolod, az „ivós” napot most beiktathatod, persze a gyümölcsről se feledkezz meg.
A gyümölcsöt felcserélheted salátákra, de olaj és öntetek nélkül.

Ha még sincs kedved egy ilyen naphoz, akkor válogass az alábbiak közül:

·        Lágy tojás
·        Sárgarépa
·        Magos kenyér
·        Csirkemell
·        Pulykamell
·        Gyümölcstea
·        Narancs
·        Joghurt

Fontos az ötszöri étkezés.

Reggeli: pirítós, gyümölcslé, sovány felvágottak közül válogass
Tízórai: Valamilyen gyümölcs, de nem banán
Ebéd: Amit a családnak főzöl (gyerek adaggal) bármi is legyen.
Uzsonna: szabadon választott, de ha a tízórai gyümölcs volt, akkor ez mindenképpen tejtermék legyen.
Vacsora: Salátaféléket javasolnék a pihenő hétre, vagy vegyes párolt zöldségeket főtt tojás, virsli. Egy szelet kenyérről se feledkezz meg. A fehérje is fontos, lehetőleg tejtermék is.

Lefekvés előtt 1 órával 1 pohár natúr joghurtot fél citrom levével, édesítőszerrel.

Mindenből egyél, de csak keveset! Az ebédet oszd el két étkezésre. Étkezések előtt igyál citromos vizet. 

Egy egész ananász felszeletelve, étkezések között ajánlott elfogyasztani.
Ha konzerv, akkor először hideg vízzel le kell öblíteni.
Ami szintén segít a fogyásban: reggel joghurt citrommal, este citromos gyümölcstea

Ne feledkezz meg a mozgásról, nézegesd a grafikont, melyen jól láthatod eddig elért eredményed. Igazából, az lenne a jó, ha egyedül állítanád össze az e heti étrendet, mert ez igen nagy segítséget nyújtana a továbbiakban. Itt leellenőrizheted majd hét végén a tudásod, amikor a mérlegre állsz.

Ne feledd, a koplalás sehová sem vezet!
Kívánok Neked sok-sok sikert, és kitartást erre a kritikus hétre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése