A diéta nem zárja ki, hogy valaki ínyenc legyen.
Reggeli: Gyümölcstea, 2
szelet vékony sonka, 1 szelet ötmagos kenyér, 1 paprika
Tízórai: 1 gyümölcsös cukormentes
Cerbona szelet, 1 pohár málnás joghúrt
Ebéd: Paradicsomleves
(friss paradicsomból és Graham-liszttel) Fűszeres túrós patisszon. Hozzávalók:
25 dkg patisszon, 2 db csemegeuborka, 5 dkg tehéntúró, 2 ek kefir, negyed csomó
kapor, 1 gerezd fokhagyma, só, őröl bors. Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd a kefirrel, a finomra vágott kaporral,
fokhagymával és az uborkával összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A
patisszont megmossuk, megtöröljük, és hámozás nélkül 1 cm-es vastag szeletre
vágjuk. Ha zsenge, a magokat benne hagyhatod. Az olajt összekeverjük a sóval,
borssal, és ezzel a keverékkel tökszelet mindkét oldalát bekenjük. Teflonserpenyőben
megsütjük. A frissen megsütött patisszonra rákenjük a túrókrémet.
Uzsonna: 1 db gyümölcs
Vacsora: 1 szelet Tenkes sajt, 1 magos kifli, 1 db paradicsom, limonádé, édesítővel.
Reggeli: 1 korpás kifli, light margarin, 1
paradicsom, 2 dl 1,5 % tej
Tízórai: 1 db alma
Ebéd: Rokfortos pulykamell, petrezselymes burgonya
kovászos uborka.
10 dkg pulykamell
filé, 30 gr márványsajt, 2 ek száraz fehérbor, margarin a kenéshez, fél csomó
petrezselyem, só. A húst vágd hosszában félbe. Enyhén ütögesd szét kézzel, és
sózd meg. Az egyik szeletet margarinnal kikent tűzálló tálra tesszük. Rászórjuk
az összemorzsolt sajtot, és az összevágott petrezselymet, majd befedjük a másik
szelettel. Ráöntjük a száraz fehérbort, alufóliával letakarjuk, és
előmelegített sütőbe tesszük. Ha a hús megpuhult, vedd le az alufóliát, és süsd
pirosra.
Uzsonna. 2 db. Hamm-lett, ásványvíz.
Vacsora: Sült virsli (teflonban zsír nélkül sütve)
vegyes párolt zöldséggel.
20 dk vegyes mirelit
zöldség, Tenkes sajt, só, szerecsendió. A zöldséget kevés sóval, szerecsendióval
megpároljuk, és amikor puha, lepirítjuk. A tányéron reszelt sajttal megszórjuk.
Reggeli: 1 magvas zsemle, 3
szelet baromfi párizsi, uborka
Tízórai: 1 kis fürt szőlő
Ebéd: Töltött hagyma
Hozzávalók: 1 hatalmas nagy fej vöröshagyma, 6 dkg gomba, 1 mokkás
kanál margarin, 5 dkg krémsajt, 1 db erőleveskocka, negyed csomó petrezselyem,
1 mokkás kanál citromlé, só, őrölt bors, margarin a kikenéshez. Készítés:
A hagymát megtisztítjuk, és az erőleveskockából készült levesben puhára
főzzük. Ez alatt a gombát és a
petrezselymet felaprítjuk. A hagymát kihűtjük, tetejét levágjuk, belsejét
kiskanállal kivájjuk. Felforrósítjuk a margarint, és az apróra vágott hagymabelsőt
megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát, a krémsajtot, a petrezselymet, sóval,
borssal, citromlével ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a hagymát, melyet
tűzállótálba helyezünk, aláöntünk egy kevés levest, amiben főtt, és forró
sütőben megsütjük.
Uzsonna: Frissen préselt
gyümölcslé 2 dl (vagy cukormentes bolti)
Vacsora: 10dkg tészta
(durum, vagy csökkentett szénhidrát tartalmú tésztából) sajtos, joghurtos
öntettel
Joghurtos
öntet: fél pohár natúr joghurtba keverj el egy parányi
sót, 5 dkg reszelt köménymagos sajtot, 2-3 csepp friss citromlét, őrölt fehér
borsot, őrölt köménymagot. Alaposan keverd össze. Egy pici edényben forralj fel
2 evőkanál fehér szárazbort. Vedd le a tűzről és keverd bele a joghurtba.
Reggeli: 2 szelet köményes sajt,1szelet
rozskenyér,1paprika, citromos tea, édesítővel.
Tízórai: 1 db vajas pogácsa
Uzsonna: Banán turmix. 3 dl sovány
tej, 1 db banán
Vacsora: Töltött paradicsom. Hozzávalók:
2 db nagy paradicsom. 1 ek főtt rizs, fél mozarella sajt, só, bazsalikom, őrölt
bors. A paradicsom tetejéről másfél
centis darabor levágunk. Belsejét kiskanállal kivájjuk, amelyet az apróra
vágott mozarellával, rizzsel összekeverünk. Finomra vágott bazsalikommal, sóval,
borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ezt a keveréket töltjük vissza, majd
befedjük a paradicsomot a kalapjával, és sütőben közepes lángon átsütjük.
Reggeli: Frissen préselt gyümölcslé, pirítós, 1 lágy
tojás, uborka
Tízórai: 1 pohár kefir
Ebéd. Sajtos
karfiol. 25 dkg karfiolt rózsáira szedünk, sós vízben megfőzzük.
Beletesszük egy margarinnal kikent tűzállótálba, és leöntjük sajtos
fehérmártással. (már az alap port kikeverted az elején) Sütőben megsütjük.
Uzsonna: Almás céklaturmix. 10 dkg cékla, 1 alma,
120 ml víz, citromlé, édesítőszer. Édesítővel ízlés szerint ízesítjük.
Vacsora: Körözöttel töltött paprika kiflivel.
A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és kicsumázzuk. Beletesszük a
körözöttet, és hűtőben hagyjuk fél órát. Szeletelve tálaljuk.
Körözött 5 dkg
juhtúró, 1 kk. margarin, negyed vöröshagyma, őrölt kömény, só, pirospaprika.
Reggeli: 2 dl tej, 1 kifli, pulykasonka 1 szelet,
paprika
Tízórai. 2
db Ham-lett, light gyümölcslé
Uzsonna: 1 db körte
Reggeli 1 szelet rozskenyér, sajtkrém, paprika,
gyümölcstea édesítővel
Tízórai: 4 db korpofit keksz,
ásványvíz
Ebéd: Zöldséges csontleves, Pulyka-rablóhús őszi vegyes
salátával. Hozzávalók. 10 dkg
pulykamell, 5 dkg pulykacomb, negyed vöröshagyma, 1 kk. olaj, negyed tojás,
negyed csomó petrezselyem, 2 vékony szelet
Gépsonka, lilahagyma,
zsemlemorzsa, só, őrölt bors, curry.
Elkészítés: A mellszeletet
enyhén kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A pulykacombot ledaráljuk. A
vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a darált
húst, a petrezselymet, a tojást, sót, borsot, a curryt. Ha kell, zsemlemorzsát
teszünk bele, és puha masszává dolgozzuk össze. A lilahagymát akkora darabokra
vágjuk, hogy nyársra tűzhető legyen. A pulykamell szeletre ráterítjük a sonkát,
rákenjük a húsos masszát, összegöngyöljük, és rövid időre betesszük a
mélyhűtőbe. Ezután kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd a lilahagymával felváltva
hurkapálcára húzzuk. Teflonserpenyőben megsütjük.
Saláta: fél fejes saláta, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, kevés uborka, olíva
olaj, ecet, mustár, (saját készítésű) só, őrölt fehér bors. A zöldségeket
megmossuk, és tetszőlegesen feldaraboljuk. Az olajból, ecetből, mustárból és a
fűszerekből kevés víz hozzáadásával öntetet készítünk, és a feldarabolt
zöldségekre öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése