Fogyókúra 3. Hét

A diéta nem zárja ki, hogy valaki ínyenc legyen.
Reggeli: Gyümölcstea, 2 szelet vékony sonka, 1 szelet ötmagos kenyér, 1 paprika

Tízórai: 1 gyümölcsös cukormentes Cerbona szelet, 1 pohár málnás joghúrt

Ebéd: Paradicsomleves (friss paradicsomból és Graham-liszttel) Fűszeres túrós patisszonHozzávalók: 25 dkg patisszon, 2 db csemegeuborka, 5 dkg tehéntúró, 2 ek kefir, negyed csomó kapor, 1 gerezd fokhagyma, só, őröl bors. Elkészítés: A túrót villával összetörjük, majd a kefirrel, a finomra vágott kaporral, fokhagymával és az uborkával összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A patisszont megmossuk, megtöröljük, és hámozás nélkül 1 cm-es vastag szeletre vágjuk. Ha zsenge, a magokat benne hagyhatod. Az olajt összekeverjük a sóval, borssal, és ezzel a keverékkel tökszelet mindkét oldalát bekenjük. Teflonserpenyőben megsütjük. A frissen megsütött patisszonra rákenjük a túrókrémet.

Uzsonna: 1 db gyümölcs

Vacsora: 1 szelet Tenkes sajt, 1 magos kifli, 1 db paradicsom, limonádé, édesítővel.
Reggeli: 1 korpás kifli, light margarin, 1 paradicsom, 2 dl 1,5 % tej

Tízórai: 1 db alma

Ebéd: Rokfortos pulykamell, petrezselymes burgonya kovászos uborka.
10 dkg pulykamell filé, 30 gr márványsajt, 2 ek száraz fehérbor, margarin a kenéshez, fél csomó petrezselyem, só. A húst vágd hosszában félbe. Enyhén ütögesd szét kézzel, és sózd meg. Az egyik szeletet margarinnal kikent tűzálló tálra tesszük. Rászórjuk az összemorzsolt sajtot, és az összevágott petrezselymet, majd befedjük a másik szelettel. Ráöntjük a száraz fehérbort, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Ha a hús megpuhult, vedd le az alufóliát, és süsd pirosra.

Uzsonna. 2 db. Hamm-lett, ásványvíz.

Vacsora: Sült virsli (teflonban zsír nélkül sütve) vegyes párolt zöldséggel.
20 dk vegyes mirelit zöldség, Tenkes sajt, só, szerecsendió. A zöldséget kevés sóval, szerecsendióval megpároljuk, és amikor puha, lepirítjuk. A tányéron reszelt sajttal megszórjuk.

Reggeli: 1 magvas zsemle, 3 szelet baromfi párizsi, uborka

Tízórai: 1 kis fürt szőlő

Ebéd: Töltött hagyma
Hozzávalók: 1 hatalmas nagy fej vöröshagyma, 6 dkg gomba, 1 mokkás kanál margarin, 5 dkg krémsajt, 1 db erőleveskocka, negyed csomó petrezselyem, 1 mokkás kanál citromlé, só, őrölt bors, margarin a kikenéshez. Készítés: A hagymát megtisztítjuk, és az erőleveskockából készült levesben puhára főzzük.  Ez alatt a gombát és a petrezselymet felaprítjuk. A hagymát kihűtjük, tetejét levágjuk, belsejét kiskanállal kivájjuk. Felforrósítjuk a margarint, és az apróra vágott hagymabelsőt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát, a krémsajtot, a petrezselymet, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Ezzel a masszával töltjük meg a hagymát, melyet tűzállótálba helyezünk, aláöntünk egy kevés levest, amiben főtt, és forró sütőben megsütjük.

Uzsonna: Frissen préselt gyümölcslé 2 dl (vagy cukormentes bolti)

Vacsora: 10dkg tészta (durum, vagy csökkentett szénhidrát tartalmú tésztából) sajtos, joghurtos öntettel 
Joghurtos öntet: fél pohár natúr joghurtba keverj el egy parányi sót, 5 dkg reszelt köménymagos sajtot, 2-3 csepp friss citromlét, őrölt fehér borsot, őrölt köménymagot. Alaposan keverd össze. Egy pici edényben forralj fel 2 evőkanál fehér szárazbort. Vedd le a tűzről és keverd bele a joghurtba.
Reggeli: 2 szelet köményes sajt,1szelet rozskenyér,1paprika, citromos tea, édesítővel.


Tízórai: 1 db vajas pogácsa


Ebéd: Zöldségleves (a mélyhűtőből) Csirkecomb sütőzacskóban, 15 dkg savanyú káposzta.  Csak sót tegyél a húsra. A zacskóba dobjál fél vöröshagyma egészben, 3 cikk fokhagyma, 5-6 szál friss rozmaring, negyed citrom.

Uzsonna: Banán turmix. 3 dl sovány tej, 1 db banán

Vacsora: Töltött paradicsom.  Hozzávalók: 2 db nagy paradicsom. 1 ek főtt rizs, fél mozarella sajt, só, bazsalikom, őrölt bors.  A paradicsom tetejéről másfél centis darabor levágunk. Belsejét kiskanállal kivájjuk, amelyet az apróra vágott mozarellával, rizzsel összekeverünk. Finomra vágott bazsalikommal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ezt a keveréket töltjük vissza, majd befedjük a paradicsomot a kalapjával, és sütőben közepes lángon átsütjük.
Reggeli: Frissen préselt gyümölcslé, pirítós, 1 lágy tojás, uborka

Tízórai: 1 pohár kefir

EbédSajtos karfiol. 25 dkg karfiolt rózsáira szedünk, sós vízben megfőzzük. Beletesszük egy margarinnal kikent tűzállótálba, és leöntjük sajtos fehérmártással. (már az alap port kikeverted az elején) Sütőben megsütjük.

Uzsonna: Almás céklaturmix. 10 dkg cékla, 1 alma, 120 ml víz, citromlé, édesítőszer. Édesítővel ízlés szerint ízesítjük.

Vacsora: Körözöttel töltött paprika kiflivel. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és kicsumázzuk. Beletesszük a körözöttet, és hűtőben hagyjuk fél órát. Szeletelve tálaljuk.
Körözött 5 dkg juhtúró, 1 kk. margarin, negyed vöröshagyma, őrölt kömény, só, pirospaprika.
Reggeli: 2 dl tej, 1 kifli, pulykasonka 1 szelet, paprika

Tízórai.   2 db Ham-lett, light gyümölcslé

Ebéd. Paradicsomos marharagu galuskával. 10 dkg sovány marhahús, fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy paradicsom, 5 dkg gomba, 1 kk. sűrített paradicsom, 2 kk. olaj, 1 mk mustár, (saját készítésű),¼ csomó petrezselyem, majoránna, bazsalikom, babérlevél, só, őrölt bors, reszelt torma.   A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát péppé törjük, és afelforrósított olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott marhahúst, és együtt pirítjuk tovább. A paradicsomnak lehúzzuk a héját, és 8 részre vágjuk. A gombát felkockázzuk, és a paradicsommal, sűrített paradicsommal, a petrezselyem felével, és a többi fűszerrel ízesítjük. Az egészet a húshoz adjuk. Kevés vizet öntünk alá, és kis lángon puhára pároljuk. A ragut apróra vágott petrezselyemmel, és reszelt tormával díszítjük. ( A torma elhagyható, de segíti az emésztést)

Uzsonna: 1 db körte

Vacsora: Tonhalas szendvics, ¼ fej zöldsaláta. Natúr tonhal (közérti, dobozos) Pirítós kenyérre tesszük, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével. De úgy is eheted, hogy a saláta közé kevered, de akkor tegyél rá 1 kk. olajt, és pirítós helyett friss rozskenyeret fogyassz.
Reggeli 1 szelet rozskenyér, sajtkrém, paprika, gyümölcstea édesítővel

Tízórai: 4 db korpofit keksz, ásványvíz

Ebéd: Zöldséges csontleves, Pulyka-rablóhús őszi vegyes salátával. Hozzávalók.  10 dkg pulykamell, 5 dkg pulykacomb, negyed vöröshagyma, 1 kk. olaj, negyed tojás, negyed csomó petrezselyem, 2 vékony szelet
Gépsonka, lilahagyma, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, curry.
Elkészítés: A mellszeletet enyhén kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk. A pulykacombot ledaráljuk. A vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a darált húst, a petrezselymet, a tojást, sót, borsot, a curryt. Ha kell, zsemlemorzsát teszünk bele, és puha masszává dolgozzuk össze. A lilahagymát akkora darabokra vágjuk, hogy nyársra tűzhető legyen. A pulykamell szeletre ráterítjük a sonkát, rákenjük a húsos masszát, összegöngyöljük, és rövid időre betesszük a mélyhűtőbe. Ezután kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd a lilahagymával felváltva hurkapálcára húzzuk. Teflonserpenyőben megsütjük.
Saláta: fél fejes saláta, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, kevés uborka, olíva olaj, ecet, mustár, (saját készítésű) só, őrölt fehér bors. A zöldségeket megmossuk, és tetszőlegesen feldaraboljuk. Az olajból, ecetből, mustárból és a fűszerekből kevés víz hozzáadásával öntetet készítünk, és a feldarabolt zöldségekre öntjük.

Uzsonna: 1 db nyers sárgarépa reszelve, citrommal, sóval ízesítve.

Vacsora: 2 vékonyszelet pulyka java, 1 szelet barna kenyér, paradicsom, limonádé, édesítővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése