Szívcsakra - Rózsakvarc


Rózsakvarc 
Rózsaszínű kvarc, melynek színezetét a mangántartalom adja. A Mangán aktivizálja az enzimeket.

Gyógyhatás: herék, kimerültség, leukémia, máj, nátha, nemi betegségek, paraszimpatikus idegek, petefészek, potenciagyengeség, szexuális zavarok, szív, termékenység, tüdő, vastagbél, vérerek, vérkeringés, vérnyomás (alacsony), vesék . A rózsakvarc óvja a szívet, a női és férfi nemi szerveket. Regenerálja a vért, támogatja a termékenységet. Harmonizálja a szívritmust és erősíti a szívet.
A rózsakvarc a szívcsakrához tartozik, eleme a levegő.  A szív köve, erősíti az ön-elfogadást és a szeretetet. Tisztítja a veséket, a májat, és jótékony hatással van a tüdőre. Képes visszaadni a lelki egyensúlyt, segít kiheverni a szerelmi bánatot, ezen kívül fontos szerepe van a gyerekként átélt traumák feldolgozásában. Megnyitja a szívcsakrát az egyetemes szeretet felé.

Lelki hatás: bosszúság, félelmek, kifejezőkészség, hangulatingadozások, megbocsátás, művészetek iránti fogékonyság. 

A rózsakvarc nem csak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket. A rózsakvarc vezeti azokat az embereket is, akik a partneri kapcsolatukban elidegenedtek, s segít egy új síkon újra együtt lenni. A rózsakvarcnak érzékeny rezgésén keresztül igen élénkítő ereje van teremtő gondolatainkra és a fantáziánkra. Lelki síkon a nátrium rendezi az érzelmeket, a vas erősíti az akaraterőt, az alumínium higgadtságot ad, amely szükséges, hogy bizonyos dolgokat el tudjunk fogadni, a titán erősíti az önmagunkba vetett bizalmat. A titán, amit sokan nem tudnak a rózsakvarc színénél ugyanolyan fontos, mint a mangán. A magnézium biztonságot és erőt ajándékoz. A rózsakvarc kielégítőbb és boldogítóbb szexualitást ajándékoz, az érzelmeket és a testiséget egyensúlyban tartja. A rózsakvarc növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát. Csillapítja a kedélyeket, támogatja a közvetlenséget, segítőkészséget és a harmonikus együttélést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése