Kőzetféleségek


Ebben a fejezetben a saját tulajdonomban lévő kristályokról szeretnék szólni, többek között a csakrákhoz tartozó gyógyító kristályokról. 4500 kristály létezik, de ebből csak 1500 féle van a köztudatban. Ezek közül mindenki kiválaszthatja a magának megfelelőt, én azonban a csakra kvarckristályokról fogok bővebben írni. Továbbá a 12 mesterkristályról, és a hónapokhoz társított kövekről.
Általában mindenhol csak magukról a kristályokról olvashatunk, ezért némi háttér információval szeretnék nagyobb betekintést nyújtani, ebbe a csodálatos ásványvilágba. Nap, mint nap közöttük élünk, de talán ez fel sem tűnik.  Szeretnék segíteni azoknak, akik csak most ismerkednek az ásványokkal, vásárlás, tisztítás és feltöltés tekintetében.  Véleményem szerint, nem árt, ha az alapoknál kezdjük.
Mik azok az ásványok?
Hogyan keletkeznek?
Hogyan bányásszák?
Mik azok a drágakövek, és miért drágakövek?
Miként válasszunk, tisztítsuk, és töltsük a kristályokat?
Mire és hogyan hatnak?
Elsősorban, nézzük meg, hogy az ásványokat hány csoportba osztjuk ….  

Kőzetféleségek
A kőzet a földkéreg természetes képződménye, mely általában több ásványfaj társulása. Van néhány más összetételű kőzet is, mint például a kőszén, amely elpusztult növényi anyagokból származik. A kőzeteknek három fő csoportja van:
Magmás kőzetek
Üledékes kőzetek
Átalakult, (amorf) kőzetek

Ebben a (kristályok) fejezetben közzétett bejegyzéseket lektorálta: 
Chovanecz Zsuzsanna kőszakértő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése