Homlokcsakra - Ametiszt



Ametiszt 
Lila kvarckristály, színét a vas, mangán és titán által kapja.
Gyógyhatás: általános erősítő, agy, agyalapi mirigy, agyféltekék, alultápláltság, anyagcsere, cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, földsugárzások, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcső, mandulák, migrén, mirigyek, olvasási zavarok, ödéma, pajzsmirigy, röntgen - és más sugárzások, szemek, színvakság, tarkómerevség, terhesség-szülés, termékenység, vércukor, vitalitás, zsírszövet.
Az ametiszt az egyik leggyakrabban alkalmazott ásvány, a homlokcsakrához tartozik, eleme a tűz és a levegő. A spiritualitás kövének is nevezik, a józanságot szimbolizálja. Segít minket igazi tudatunkra ébreszteni, és megtalálni a fejlődés útját. Elűzi a szorongást, viszont felszínre hozza rejtett képességeinket. Serkentőleg hat a hormonális rendszerre, de ismert fejfájást csökkentő, és a keringést szabályozó hatása is. Az ametiszt a fájdalmon csaknem valamennyi fajtájára hatékonyan használható. Hatásos bőrproblémák, akné, farkasvakság, vérszegénység, alvászavarok, zavarodottság, hisztéria, migrének, iszákosság ellen. Az ametiszt csillapíthatja a fölösleges savat a gyomorban és rovarcsípés ellen is szolgál.
Lelki hatás: akarat, alvás, bizonytalanság, emlékezőképesség, hangulatingadozás, intuíció, lidérces álmok, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés, szenvedély, szeretet képessége. Az ametiszt kristály erősíti a koncentrációt és kiválóan alkalmas a meditációhoz. Erősíti az akaratot, erőt hoz, örömöt és vigaszt adományoz. Támogatja az intuíciót. Ha két barát egymás közt ametisztet cserél, amíg az ametiszt a birtokukban van, jóindulatúak maradnak egymáshoz. Nyugalmat hoz és gondoskodik a pihentető alvásról. Segít a pszichiátriai betegségben szenvedők állapotának stabilizálásában. Használata skizofrénia esetén nem ajánlott. Szerencsekő
(Fénynek és nagyobb hő hatásának kitenni nem szabad. Az ametiszt ékszert nem lehet napozáskor, szoláriumban viselni. A hirtelen hőmérsékletváltozás is káros lehet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése