Fogyókúra 1. Hét



A vásárlólistára felírtak beszerzése.

Ha elkerülte volna a figyelmed, akkor itt olvashatod
http://ezoterikusvilag.blogspot.com/2012/03/otletek-bevasarlolista.html

Felkészülés a fogyókúrára testben, és lélekben!

2 napos salaktalanítás
Ezzel kezdünk, sokat kell inni, de megéri. 2 nap múlva az arc bőre is szebb lesz.
Kimosódnak a nem szükséges lerakódások, tisztulnak az erek, a belek, és az egész test.

Mottó: Bár a citrom savanyú, abszolút jó kedvre derít!

Mindenekelőtt azt, aki fogyni szeretne, mivel a citromlé a zsírt szabályosan feloldja. A citrom majdnem minden olyan anyagcsere-folyamatot aktivizál, amely a zsírégetéshez fontos. A téli hónapokban, amikor mindenki többet eszik, kevesebbet mozog, a kilók lerakódnak, érdemes kipróbálni jótékony hatását.
A citromban lévő sok C-vitamin (53mg/100g) élénkíti a pajzsmirigyhormonok termelődését. Ezek a hormonok segítenek a zsírégetésben, és aktiválják az anyagcserét. Ha túl kevés pajzsmirigyhormon termelődik, az említett folyamatok nagyon lelassulnak.  Ezért majd a fogyókúra alatt az étkezések között igyál egy pohár hígított friss citromlét!  Főzéshez is bátran használd, sőt salátára, zöldségre is tehetsz pár cseppet.

A citromot legjobb fehérjével kombinálni!
Kevés fehérjével a C-vitamin olyan hormonok termelését segíti elő, melyek úgy aktivizálják az anyagcserét, hogy több zsírt éget el a szervezet. Hogy a zsírégetés egész nap működni tudjon a reggeli kombináció a legfontosabb. Tegyél a kenyérre valamennyi fehérjét, például egy szelet sovány sajtot, sovány túrót.   Csepegtess rá citromlét, ha így nem szereted, igyál meg frissen csavarva fél citrom levét hígítva.  A kombináció éjjel is hat, amíg alszol. A zsírégetés tovább tart, ha lefekvés előtt eszel egy kevés fehérjét és citromot. Célszerű egy fél pohár joghurtba citromlét keverni, és este nyolc, kilenc óra körül lassan elkanalazgatni.  /Ezt nem teszem bele a naplóba, rád bízom, hogy ki próbálod-e vagy sem. Attól is függ, bírja e a gyomrod. Az esti joghurtozás viszont nassolásnak is jó, és valóban nagyon hatékony.

Salaktalanítás

Ma és holnap még azt ehetsz, amit szeretnél, de:
2 evőkanál citromlét (kb. 2 db citrom) keverj el 12 evőkanál juharsziruppal, majd tegyél bele csipetnyi cayenne borsot. Az egészet engedd fel 2 liter vízzel. (a bors hő fejlesztő, és nyákoldó hatású). Ezt a mennyiséget oszd el egy napra, és apránként kortyolgatva fogyaszd el az étkezések között. Ezen kívül még jó lenne, ha sikerülne meginnod 1-1,5 liter folyadékot. Ez lehet gyógytea, vagy szénsavmentes víz, esetleg frissen préselt gyümölcslé hígítva. Vagy akár kombinálhatod is. Ezen a két napon nagyon fontos a 3-3.5 liter folyadék bevitele. Nem véletlenül esik hétvégére 
(Ha szokásoddá válik, hogy havonta 2x ezt a salaktalanítást elvégezd, nem csak a tested, de a bőröd is nagyon meghálálja.)

Most pedig, mivel úgy is hétvége van, elkészítheted a fontos keverékeket, alapanyagokat, így nagyon sok időt megspórolhatsz az elkövetkezendő napokra.

Fehérmártás por a klasszikus recept kis zsírtartalmú változata. A lent felsorolt receptek bármelyikét elkészítheted vele.
Hozzávalók: (25 dkg-hoz) 15 dkg finomliszt, 10 dkg sovány tejpor, fél teáskanál só.
Befőttes üvegben jól keverd össze, szobahőmérsékleten kell tárolni.
Ezt az alapot használd majd, amikor szükség lesz rá.

Fehérmártás: 3 dl-hez: 5 dkg fehérmártás por, 3 dl. Sovány tej. Öntsd a fehérmártás port kisebb lapos lábasba, majd fokozatosan add hozzá a tejet, és keverd csomómentesre. Közepes hőfokon, állandóan kavargatva addig főzd, amíg nem sűrűsödik be! Legjobb minden alkalommal friss mártást készíteni. Az alaprecept mindig ugyan az marad!
Variációk:
Currys: Tegyél bele 1 teáskanál curry port
Gombás: vajon párolj meg 15 dkg nagyon apróra vágott gombát, és keverd a tűzről éppen levett alapmártáshoz.
Mustáros: Az elkészült mártáshoz, tegyél két evőkanál, csípős mustárt.
Petrezselymes: Amikor összekevered a port a tejjel, tegyél bele 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet, és folytasd az alaprecept szerint az elkészítést.
Sajtos: A főzés utolsó 2 percében tegyél hozzá 10 dkg sovány reszelt sajtot, és 1-2 csepp Worcester-mártást.

Fűszerkeverék rizshez: Hét evőkanálnyi mennyiséghez: 3 evőkanál szárított vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 szép nagy babérlevél összetörve, 1 teáskanál szárított morzsolt bazsalikom, 1 teáskanál szárított morzsolt zeller, fél teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított morzsolt fokhagyma, vagy granulátum, 1 teáskanál reszelt citromhéj. Az egészet tedd egy műanyag zacskóba, és jó alaposan rázd össze! Utána a keveréket zárt üvegben, vagy fémdobozban tárold.

Hamis majonéz: Ez a koleszterinmentes krémszerű öntetből egy kanálnyi mennyiség csak 18 kcal-át tartalmaz. Hozzávalók (kb1/2 L-hez) 3,5. dl hideg víz, 3 evőkanál kukoricaliszt, fél dl. Olíva olaj, 1/1 dl. Ételecet, 2/2 dl natúr joghúrt, 2 teáskanál mustár, 1 teáskanál ecetes torma.
Elkészítés: Kis lábosban keverd össze a vizet, és a kukoricalisztet. Közepes lángon, állandóan kavargatva forrald fel. Forrald 1-2 percig, illetve amíg a keverék áttetszővé nem válik. Ekkor önts bele befőttes üvegbe. Keverd bele a többi hozzávalót, a felsorolás sorrendjében. Az üvegre szorosan csavard rá a tetőt. Hűtőszekrényben 2 hétig tárolható.

Sómentes mustár: Végre egy kis egészséges változatosság a bolti mustár után!  Hozzávalók kb. 20 dkg-hoz: 5 dkg mustármag, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl ételecet, (5%)1 dl víz, 2 evőkanál méz, 1 mokkáskanál egész szegfűbors, csipetnyi őrölt fahéj és gyömbér. Elkészítés: Közepes méretű tálban keverd össze a mustármagot, a fehérbort, az ecetet, és szobahőmérsékleten hagyd 3 órát. Majd öntsd a keveréket robot vagy turmixgépbe, add hozzá a vizet, a mézet, a szegfűborsot, a fahéjat és a gyömbért. Addig kell „kavarni”, amíg az anyagokból sima krém nem lesz. Gőz fölött, állandó kavargatással főzd a krémet 10-12 percig, illetve amíg be nem sűrűsödik. A kész mustárt töltsd tisztára mosott, előmelegített üvegbe, s amikor lehűlt csavard rá szorosan a tetőt. Hűtőszekrényben 1 évig eltartható.
Megjegyzés: Azért praktikusak ezek az előre elkészített csodareceptek, mert nincs bennük sem színezék, sem tartósító, na és persze minimális a kalóriaértékük.

Zöldségleves

Mindenféle zöldséget kell használni. Sárga-fehér répa, karalábé, zeller, zeller zöldje, kelkáposzta ebből kevés, hagyma, fokhagyma, burgonya, paprika, paradicsom. Ezekből úgy kb. 3 húslevesre való adag kell. Az egészet darabold fel, tedd egy nagy fazékba, sózd meg, öntsél annyi vizet rá, ami úgy jó másfél tenyérnyire ellepi. Amikor elkészült, a zöldségeket össze kell turmixolni, (mindennel együtt), és visszatenni a saját levébe. Vagy merülő mixerrel pépesíteni. Felforralni újra. Amikor forr, kell beletenni: nagyon apróra vágott petrezselymet, tárkonyt, 3-4 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát, lestyánt. Ezeket nem árt, ha egy kistányéron összekevered, mert egyszerre kell beletenni a forrásban lévő levesbe. Egy perces forralás után elzárni, és fedő alatt hagyni, amíg ki nem hűl. Utána adagolhatod a poharakba, és mehet a fagyasztóba.

Kérlek, hogy a fűszerezést mindig tartsd be, mert nagyon fontos. Ugyanis fogyasztanak. Semmit, semmivel ne helyettesíts, ha valamelyik fűszert nem bírj a gyomrod, akkor hagyd ki.
 
Reggeli: 2 dl. Rostos gyümölcslé (cukormentes) 2 szelet csirkesonka, 1 szelet barna kenyér, zöldpaprika.  (a kenyér ne legyen nagy szelet, csak kb. 3 dkg. ez végig érvényes a diéta alatt)

Tízórai: 2 db kivi.

Ebéd: Csontleves finommetélttel és Rakott zöldbab: 20 dkg. Zöldbab, 10 dkg csirkemell, fél evőkanál olaj, 1 dl kefir, fél fej vöröshagyma, fél paprika, fél paradicsom, fokhagyma, fűszerpaprika, őrölt bors, só. A csirkemellet kockára vágva megpirítjuk a hagymával együtt. Rádobjuk a paradicsomot, és a paprikát is. A zöldbabot majdnem készre főzzük, és egy tűzálló tálban rétegezzük a hússal. A kefirben elkeverjük a fűszerpaprikát, és a zúzott fokhagymát, ráöntjük a húsra, és sütőben készre sütjük.

Uzsonna: 2 db. Hamm-lett, 1 dkg vajkrém, kígyóuborka

Vacsora: Fóliában sült sertéskaraj (1 szelet, kb.10-15 dkg) joghurtos saláta.
A húst fűszerezzük fokhagyma, őrölt bors, rozmaring 2-3 szál, kakukkfű, só.  A fóliát nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beletekerjük a húst, és közepesen meleg sütőben sütjük 20-25 percet. A fóliát kinyitjuk, és még visszatesszük, amíg egy picit pirul.
Joghurtos saláta: negyed fej saláta, 1 paradicsom, negyed uborka, 1 paprika, 3 evőkanál kukorica.  A joghurtba elkeverünk pár csepp citromlét, fokhagymát, apróra vágva, ha szükséges egy pici sót, és ráöntjük a salátára, és óvatosan összekeverjük.
Reggeli: 1 sz. kenyér, körözött, zöldhagyma.  5 dkg sovány túró, 2 evőkanál 12% tejföl, negyed fej vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika.

Tízórai. 2 db mandarin.

Ebéd: Zöldséges csirkecomb. 1 db egész csirkecomb bőr nélkül, kevés sárgarépa, karalábé, zeller, 5 dkg gomba, 5 dkg kelbimbó, 1 db fehérrépa, 1 db zöldpaprika, negyed vöröshagyma, csökkentett zsírtartalmú margarin, petrezselyem, só, őrölt bors, majoránna, kömény. A zöldségeket összevágjuk tetszés szerinti nagyságra, enyhén sózzuk. A combot befűszerezzük. Az összevágott zöldség felét hőálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a combot, és befedjük a többi zöldséggel. Rászórjuk a margarindarabkákat (2 dkg) és az apróra vágott petrezselymet. A tálat befedjük, és sütőbe tesszük.

Uzsonna: Banánturmix 2 dl 0,1%- tej, egy kisméretű banán

Vacsora: Tojásos gomba.   20 dkg gomba, 1 tojás, vöröshagyma, 1 ek olaj, petrezselyem, só, őrölt bors. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az aprított gombát, ízesítjük, majd megpároljuk. Végül ráöntjük a felvert tojást és erős lángon, készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 1 szelet barna, vagy rozskenyeret fogyaszthatsz hozzá.
Reggeli: 1 szelet kenyér, májkrém, uborka, cukormentes gyümölcstea citrommal. (édesítőt tehetsz bele)

Tízórai: 1 db alma

Ebéd: Kelkáposztaleves virslivel 10 dkg kel, 2 db baromfi virsli, fél evőkanál Graham liszt, fél evőkanál olaj, fél vöröshagyma, fokhagyma, majoránna, só. Az olajon pirítjuk a karikára vágott virslit, a hagymát. Rászórjuk a lisztet, beletesszük a káposztát, fűszerezzük. Annyi víz kell rá, ami kényelmesen ellepi. Készre főzzük.
Búzacsírás diósguba.  1 db kifli, 2 dkg dióbél, 1 dkg búzacsíra, 0,5 dl soványtej, vaníliarúd

Uzsonna: 2dkg petrezselymes margarin, 1 szelet barna kenyér

Vacsora: Morzsás brokkoli reszelt sajttal.  25 dkg brokkoli, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg köményes sajt, 1 dkg csökkentett zsírtartalmú margarin, só. Brokkoli megfőzzük sós vízben, lecsepegtetjük, vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, megszórjuk a morzsával, beletesszük a brokkolit, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütőben megpirítjuk.
Reggeli: 1 pohár narancsos kefir. Fél narancs, 3 csapott evőkanál zabpehely

Tízórai: 2 db körte

Ebéd: Zacskóban sült 15 dkg csirkemell, reszelt sárgarépa salátával. Tetszés szerint lehet fűszerezni. A répára pár csepp citromlét, parányi sót, és fokhagyma granulátumot szórunk.

Uzsonna: 1 db kockasajt, 1 db. Hamm-lett, zöldpaprika

Vacsora: 2 db sült virsli, 20 dkg petrezselymes párolt zöldborsó, tea mesterséges édesítővel. (a virslit teflonban, zsiradék nélkül süsd)
Reggeli: Tejeskávé, 2 szelet lenmagos kenyér, 5 dkg csirkesonka, paradicsom

Tízórai: 1 pohár élőflórás kefir

Ebéd: Lestyános halfilé 10 dkg filét megszórunk Lestyánnal. Egy teflon edényt enyhén beolajozunk, és megpirítjuk benne a halat. Kevés vizet öntünk alá, és meglocsoljuk citromlével, és 10 perc alatt készre pároljuk. Héjában sült burgonya. 1 db uborka, 1 paradicsom, negyed vöröshagyma. A zöldségeket apróra vágjuk és összekeverjük, enyhén sózzuk.

Uzsonna: Gyümölcssaláta 1-1 narancs, kivi, alma, banán, őrölt fahéj, mesterséges édesítő

Vacsora: Csőben sült karfiol.  25 dkg karfiol, 1 dl 1,5 %- tej, 1 dk margarin, 1 evőkanál liszt. Két evőkanál 12% tejföl, 1 db tojás, 1 dkg köményes sajt, só, őrölt bors, szerecsendió. A karfiolt megfőzzük, háromnegyed részéig. Alaposan lecsepegtetjük. A tejben elkeverjük a fűszereket, a tejfölt, a tojást. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, meghintjük a liszttel, beletesszük a karfiolt, és leöntjük a kikevert tejjel. Sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése