A vásárlólistára felírtak beszerzése.
Ha elkerülte volna a figyelmed, akkor itt
olvashatod
http://ezoterikusvilag.blogspot.com/2012/03/otletek-bevasarlolista.html
Felkészülés
a fogyókúrára testben, és lélekben!
2 napos
salaktalanítás
Ezzel kezdünk, sokat kell inni, de megéri. 2
nap múlva az arc bőre is szebb lesz.
Kimosódnak a nem szükséges lerakódások,
tisztulnak az erek, a belek, és az egész test.
Mottó: Bár a citrom savanyú, abszolút jó
kedvre derít!
Mindenekelőtt azt, aki fogyni szeretne, mivel
a citromlé a zsírt szabályosan feloldja. A citrom majdnem minden olyan
anyagcsere-folyamatot aktivizál, amely a zsírégetéshez fontos. A téli
hónapokban, amikor mindenki többet eszik, kevesebbet mozog, a kilók lerakódnak,
érdemes kipróbálni jótékony hatását.
A citromban lévő sok C-vitamin (53mg/100g)
élénkíti a pajzsmirigyhormonok termelődését. Ezek a hormonok segítenek a
zsírégetésben, és aktiválják az anyagcserét. Ha túl kevés pajzsmirigyhormon
termelődik, az említett folyamatok nagyon lelassulnak. Ezért majd a fogyókúra alatt az étkezések
között igyál egy pohár hígított friss citromlét! Főzéshez is bátran használd, sőt salátára,
zöldségre is tehetsz pár cseppet.
A citromot legjobb fehérjével kombinálni!
Kevés fehérjével a C-vitamin olyan hormonok
termelését segíti elő, melyek úgy aktivizálják az anyagcserét, hogy több zsírt
éget el a szervezet. Hogy a zsírégetés egész nap működni tudjon a reggeli
kombináció a legfontosabb. Tegyél a kenyérre valamennyi fehérjét, például egy
szelet sovány sajtot, sovány túrót.
Csepegtess rá citromlét, ha így nem szereted, igyál meg frissen csavarva
fél citrom levét hígítva. A kombináció
éjjel is hat, amíg alszol. A zsírégetés tovább tart, ha lefekvés előtt eszel
egy kevés fehérjét és citromot. Célszerű egy fél pohár joghurtba citromlét
keverni, és este nyolc, kilenc óra körül lassan elkanalazgatni. /Ezt nem teszem bele a naplóba, rád bízom,
hogy ki próbálod-e vagy sem. Attól is függ, bírja e a gyomrod. Az esti
joghurtozás viszont nassolásnak is jó, és valóban nagyon hatékony.
Salaktalanítás
Ma és holnap még azt ehetsz, amit szeretnél,
de:
2 evőkanál citromlét (kb. 2 db citrom) keverj
el 12 evőkanál juharsziruppal, majd tegyél bele csipetnyi cayenne borsot. Az
egészet engedd fel 2 liter vízzel. (a bors hő fejlesztő, és nyákoldó hatású).
Ezt a mennyiséget oszd el egy napra, és apránként kortyolgatva fogyaszd el az
étkezések között. Ezen kívül még jó lenne, ha sikerülne meginnod 1-1,5 liter
folyadékot. Ez lehet gyógytea, vagy szénsavmentes víz, esetleg frissen préselt
gyümölcslé hígítva. Vagy akár kombinálhatod is. Ezen a két napon nagyon fontos
a 3-3.5 liter folyadék bevitele. Nem véletlenül esik hétvégére
(Ha szokásoddá válik, hogy havonta 2x ezt a
salaktalanítást elvégezd, nem csak a tested, de a bőröd is nagyon meghálálja.)
Most pedig, mivel úgy is hétvége van,
elkészítheted a fontos keverékeket, alapanyagokat, így nagyon sok időt
megspórolhatsz az elkövetkezendő napokra.
Fehérmártás
por
a klasszikus recept kis zsírtartalmú változata. A lent felsorolt receptek
bármelyikét elkészítheted vele.
Hozzávalók: (25 dkg-hoz) 15 dkg finomliszt,
10 dkg sovány tejpor, fél teáskanál só.
Befőttes üvegben jól keverd össze,
szobahőmérsékleten kell tárolni.
Ezt az alapot használd majd, amikor szükség
lesz rá.
Fehérmártás: 3 dl-hez: 5 dkg
fehérmártás por, 3 dl. Sovány tej. Öntsd a fehérmártás port kisebb lapos
lábasba, majd fokozatosan add hozzá a tejet, és keverd csomómentesre. Közepes
hőfokon, állandóan kavargatva addig főzd, amíg nem sűrűsödik be! Legjobb minden
alkalommal friss mártást készíteni. Az alaprecept mindig ugyan az marad!
Variációk:
Currys: Tegyél bele 1 teáskanál curry port
Gombás: vajon párolj meg 15 dkg nagyon apróra
vágott gombát, és keverd a tűzről éppen levett alapmártáshoz.
Mustáros: Az elkészült mártáshoz, tegyél két
evőkanál, csípős mustárt.
Petrezselymes: Amikor összekevered
a port a tejjel, tegyél bele 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet, és
folytasd az alaprecept szerint az elkészítést.
Sajtos: A főzés utolsó 2 percében tegyél
hozzá 10 dkg sovány reszelt sajtot, és 1-2 csepp Worcester-mártást.
Fűszerkeverék
rizshez:
Hét evőkanálnyi mennyiséghez: 3 evőkanál szárított vöröshagyma, 1 teáskanál só,
1 szép nagy babérlevél összetörve, 1 teáskanál szárított morzsolt bazsalikom, 1
teáskanál szárított morzsolt zeller, fél teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál
szárított morzsolt fokhagyma, vagy granulátum, 1 teáskanál reszelt citromhéj.
Az egészet tedd egy műanyag zacskóba, és jó alaposan rázd össze! Utána a
keveréket zárt üvegben, vagy fémdobozban tárold.
Hamis
majonéz:
Ez a koleszterinmentes krémszerű öntetből egy kanálnyi mennyiség csak 18
kcal-át tartalmaz. Hozzávalók (kb1/2 L-hez) 3,5. dl hideg víz, 3 evőkanál
kukoricaliszt, fél dl. Olíva olaj, 1/1 dl. Ételecet, 2/2 dl natúr joghúrt, 2
teáskanál mustár, 1 teáskanál ecetes torma.
Elkészítés: Kis lábosban keverd össze a vizet, és
a kukoricalisztet. Közepes lángon, állandóan kavargatva forrald fel. Forrald
1-2 percig, illetve amíg a keverék áttetszővé nem válik. Ekkor önts bele
befőttes üvegbe. Keverd bele a többi hozzávalót, a felsorolás sorrendjében. Az
üvegre szorosan csavard rá a tetőt. Hűtőszekrényben 2 hétig tárolható.
Sómentes
mustár:
Végre egy kis egészséges változatosság a bolti mustár után! Hozzávalók kb. 20 dkg-hoz: 5 dkg mustármag, 1
dl száraz fehérbor, 1 dl ételecet, (5%)1 dl víz, 2 evőkanál méz, 1 mokkáskanál
egész szegfűbors, csipetnyi őrölt fahéj és gyömbér. Elkészítés: Közepes méretű
tálban keverd össze a mustármagot, a fehérbort, az ecetet, és
szobahőmérsékleten hagyd 3 órát. Majd öntsd a keveréket robot vagy turmixgépbe,
add hozzá a vizet, a mézet, a szegfűborsot, a fahéjat és a gyömbért. Addig kell
„kavarni”, amíg az anyagokból sima krém nem lesz. Gőz fölött, állandó
kavargatással főzd a krémet 10-12 percig, illetve amíg be nem sűrűsödik. A kész
mustárt töltsd tisztára mosott, előmelegített üvegbe, s amikor lehűlt csavard
rá szorosan a tetőt. Hűtőszekrényben 1 évig eltartható.
Megjegyzés: Azért praktikusak ezek az előre
elkészített csodareceptek, mert nincs bennük sem színezék, sem tartósító, na és
persze minimális a kalóriaértékük.
Zöldségleves
Mindenféle zöldséget kell használni.
Sárga-fehér répa, karalábé, zeller, zeller zöldje, kelkáposzta ebből kevés,
hagyma, fokhagyma, burgonya, paprika, paradicsom. Ezekből úgy kb. 3 húslevesre
való adag kell. Az egészet darabold fel, tedd egy nagy fazékba, sózd meg,
öntsél annyi vizet rá, ami úgy jó másfél tenyérnyire ellepi. Amikor elkészült,
a zöldségeket össze kell turmixolni, (mindennel együtt), és visszatenni a saját
levébe. Vagy merülő mixerrel pépesíteni. Felforralni újra. Amikor forr, kell
beletenni: nagyon apróra vágott petrezselymet, tárkonyt, 3-4 gerezd nagyon
apróra vágott fokhagymát, lestyánt. Ezeket nem árt, ha egy kistányéron
összekevered, mert egyszerre kell beletenni a forrásban lévő levesbe. Egy
perces forralás után elzárni, és fedő alatt hagyni, amíg ki nem hűl. Utána
adagolhatod a poharakba, és mehet a fagyasztóba.
Kérlek, hogy a fűszerezést mindig tartsd be,
mert nagyon fontos. Ugyanis fogyasztanak. Semmit, semmivel ne helyettesíts, ha
valamelyik fűszert nem bírj a gyomrod, akkor hagyd ki.
Reggeli: 2 dl. Rostos gyümölcslé
(cukormentes) 2 szelet csirkesonka, 1 szelet barna kenyér, zöldpaprika. (a kenyér ne legyen nagy szelet, csak kb. 3
dkg. ez végig érvényes a diéta alatt)
Tízórai: 2 db kivi.
Ebéd: Csontleves finommetélttel és Rakott zöldbab: 20 dkg. Zöldbab, 10
dkg csirkemell, fél evőkanál olaj, 1 dl kefir, fél fej vöröshagyma, fél
paprika, fél paradicsom, fokhagyma, fűszerpaprika, őrölt bors, só. A
csirkemellet kockára vágva megpirítjuk a hagymával együtt. Rádobjuk a
paradicsomot, és a paprikát is. A zöldbabot majdnem készre főzzük, és egy
tűzálló tálban rétegezzük a hússal. A kefirben elkeverjük a fűszerpaprikát, és
a zúzott fokhagymát, ráöntjük a húsra, és sütőben készre sütjük.
Uzsonna: 2 db. Hamm-lett, 1 dkg vajkrém,
kígyóuborka
Vacsora: Fóliában sült sertéskaraj (1
szelet, kb.10-15 dkg) joghurtos saláta.
A húst fűszerezzük fokhagyma, őrölt bors,
rozmaring 2-3 szál, kakukkfű, só. A
fóliát nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beletekerjük a húst, és közepesen
meleg sütőben sütjük 20-25 percet. A fóliát kinyitjuk, és még visszatesszük,
amíg egy picit pirul.
Joghurtos saláta: negyed fej saláta, 1
paradicsom, negyed uborka, 1 paprika, 3 evőkanál kukorica. A joghurtba elkeverünk pár csepp citromlét,
fokhagymát, apróra vágva, ha szükséges egy pici sót, és ráöntjük a salátára, és
óvatosan összekeverjük.
Reggeli: 1 sz. kenyér, körözött,
zöldhagyma. 5 dkg sovány túró, 2
evőkanál 12% tejföl, negyed fej vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény,
fűszerpaprika.
Tízórai. 2 db mandarin.
Ebéd: Zöldséges csirkecomb. 1 db egész
csirkecomb bőr nélkül, kevés sárgarépa, karalábé, zeller, 5 dkg gomba, 5 dkg
kelbimbó, 1 db fehérrépa, 1 db zöldpaprika, negyed vöröshagyma, csökkentett
zsírtartalmú margarin, petrezselyem, só, őrölt bors, majoránna, kömény. A
zöldségeket összevágjuk tetszés szerinti nagyságra, enyhén sózzuk. A combot
befűszerezzük. Az összevágott zöldség felét hőálló tál aljára tesszük,
ráhelyezzük a combot, és befedjük a többi zöldséggel. Rászórjuk a
margarindarabkákat (2 dkg) és az apróra vágott petrezselymet. A tálat befedjük,
és sütőbe tesszük.
Uzsonna: Banánturmix 2 dl 0,1%- tej, egy
kisméretű banán
Vacsora: Tojásos gomba. 20 dkg gomba, 1 tojás, vöröshagyma, 1 ek
olaj, petrezselyem, só, őrölt bors. A hagymát felaprítjuk, és az olajon
üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az aprított gombát, ízesítjük, majd megpároljuk.
Végül ráöntjük a felvert tojást és erős lángon, készre sütjük. Tálalás előtt
megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 1 szelet barna, vagy rozskenyeret
fogyaszthatsz hozzá.
Reggeli: 1 szelet kenyér, májkrém, uborka,
cukormentes gyümölcstea citrommal. (édesítőt tehetsz bele)
Tízórai: 1 db alma
Ebéd: Kelkáposztaleves virslivel 10
dkg kel, 2 db baromfi virsli, fél evőkanál Graham liszt, fél evőkanál olaj, fél
vöröshagyma, fokhagyma, majoránna, só. Az olajon pirítjuk a karikára vágott
virslit, a hagymát. Rászórjuk a lisztet, beletesszük a káposztát, fűszerezzük.
Annyi víz kell rá, ami kényelmesen ellepi. Készre főzzük.
Búzacsírás diósguba. 1 db kifli, 2 dkg dióbél, 1 dkg búzacsíra,
0,5 dl soványtej, vaníliarúd
Uzsonna: 2dkg petrezselymes margarin, 1
szelet barna kenyér
Vacsora: Morzsás brokkoli reszelt sajttal. 25 dkg brokkoli, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg
köményes sajt, 1 dkg csökkentett zsírtartalmú margarin, só. Brokkoli megfőzzük
sós vízben, lecsepegtetjük, vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, megszórjuk a
morzsával, beletesszük a brokkolit, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütőben
megpirítjuk.
Reggeli: 1 pohár narancsos kefir. Fél
narancs, 3 csapott evőkanál zabpehely
Tízórai: 2 db körte
Ebéd: Zacskóban sült 15 dkg csirkemell,
reszelt sárgarépa salátával. Tetszés szerint lehet fűszerezni. A répára pár
csepp citromlét, parányi sót, és fokhagyma granulátumot szórunk.
Uzsonna: 1 db kockasajt, 1 db. Hamm-lett,
zöldpaprika
Vacsora: 2 db sült virsli, 20 dkg
petrezselymes párolt zöldborsó, tea mesterséges édesítővel. (a virslit
teflonban, zsiradék nélkül süsd)
Reggeli: Tejeskávé, 2 szelet lenmagos kenyér,
5 dkg csirkesonka, paradicsom
Tízórai: 1 pohár élőflórás kefir
Ebéd: Lestyános halfilé 10 dkg filét
megszórunk Lestyánnal. Egy teflon edényt enyhén beolajozunk, és megpirítjuk
benne a halat. Kevés vizet öntünk alá, és meglocsoljuk citromlével, és 10 perc
alatt készre pároljuk. Héjában sült burgonya. 1 db uborka, 1 paradicsom, negyed
vöröshagyma. A zöldségeket apróra vágjuk és összekeverjük, enyhén sózzuk.
Uzsonna: Gyümölcssaláta 1-1 narancs, kivi,
alma, banán, őrölt fahéj, mesterséges édesítő
Vacsora: Csőben sült karfiol. 25 dkg karfiol, 1 dl 1,5 %- tej, 1 dk margarin,
1 evőkanál liszt. Két evőkanál 12% tejföl, 1 db tojás, 1 dkg köményes sajt, só,
őrölt bors, szerecsendió. A karfiolt megfőzzük, háromnegyed részéig. Alaposan
lecsepegtetjük. A tejben elkeverjük a fűszereket, a tejfölt, a tojást. Tűzálló
tálat kikenünk vajjal, meghintjük a liszttel, beletesszük a karfiolt, és
leöntjük a kikevert tejjel. Sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése