A new age és a kristályok


Ősidők óta társítják az év hónapjaihoz a drágaköveket. Az asztrológiában az állatöv 12 jegyéhez kapcsolnak egy vagy két drágakövet, melyekről azt tartják, hogy az adott jegyben született személy jelleméhez legjobban illik., és szerencsét hoz az illetőre. Erről azonban óriási vita folyik a tudósok, és a gyógyító kristályokat alkalmazók között.





A kristállyal gyógyítók állítják, hogy bizonyos kristályok –legfőképp a kvarckristályok- a testre helyezve gyógyító energiát ad át, a mineralógusok viszont harcolnak e nézet ellen. Képtelenségnek tartják, a bonyolult állandó egyensúlyban lévő energiák átadását, és hogy ebben valamely kristály az első helyen van. Ennek ellenére rengeteg történet kering arról, hogy a kristállyal kezelt betegek több esetben meggyógyultak. 



Az orvosi kutatások egyik új területe azt állítja, hogy az immunrendszer állapotát, (ezen túlmenően az egészség állapotát) a tudatos és az akaratlan értelmi és érzelmi tényezők egyaránt befolyásolják. Talán a kristály erejébe vetett hit gyógyít inkább, mint maga a kristály.

Vagy így, vagy úgy, de hatásos, és ezt már ezzel az állítással szinte a tudósok is elismerték. Egy próbát, úgy gondolom, megér még a szkeptikusok körében is.

Manapság elterjedt az úgynevezett Mesterkristályok DNS szálak összekötésére való használat is. A hónapokhoz is rendelnek köveket, melyek országról országra, és időszakról időszakra változtak.
Most azok kedvéért, akiket ez érdekel, leírom a mai európai hónapkövek társítását, és a mesterkristályok tulajdonságát.

Íme:




Fotók forrása a hónap-kő társításhoz: google képkereső

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése