Reiki kisokos



A reikikezelés, soha nem helyettesítheti a szükséges orvosi beavatkozást. Ezt kezelőnek és kezeltnek egyaránt tudnia kell. A Reiki egy csodálatos öngyógyító és személyiségfejlesztő módszer, melynek segítségével harmóniába kerülhetünk önmagunkkal, visszanyerhetjük és megtarthatjuk testi-lelki egészségünket.

A Reiki egy gyógyító technika?

Magyarországon gyógyítónak kizárólag az orvosok mondhatják magukat. Viszont Magyarországon is van sok olyan orvos, aki beépítette a Reikit, és ajánlja pácienseinek is, kiegészítő terápiaként. Azért alkalmazható az orvosi terápia kiegészítésére, mert semmilyen szert nem viszünk be a szervezetbe, ezáltal nem ütközik semmilyen gyógyszeres kezeléssel.

Mire jó a reiki?

Ha egészséges vagy, akkor a reikit relaxálásra, a stressz enyhítésére, egyéni energiaszinted helyreállítására használhatod. Ha nem vagy egészséges, vagy valamilyen problémával küszködsz, legyen az testi, szellemi, érzelmi vagy spirituális jellegű, a reiki kulcsszerepet játszhat abban, hogy vállald gyógyulásod felelősségét.     Amikor először használod a reikit, megnyitod önmagad a saját gyógyító erőd számára, elfogadod a betegséget vagy a nehézséget, és vállalod, hogy megérted az üzenetét. A reiki abban is segít, hogy legyen bátorságod megváltoztatni életednek azokat a mozzanatait, amelyek változtatásra szorulnak. A reiki erőt és energiát ad ahhoz, hogy felelős módon gondolkodj az életedről, és úgy is cselekedj.
Ha reiki-kezelést adsz, vagy kapsz, nagyon mélyen érintesz meg valamit önmagadban. Úgy is mondhatnánk: "legbensőbb lényedet".  A reiki hatására többek között, az intuíciód is kiélesedik. Hozzáférést nyersz a benned lappangó lehetőségekhez. Öngyógyításra mindenki képes, és a reiki az a csodálatosan kreatív eszköz, amelynek segítségével mindenki gyakorolhatja, fejlesztheti ezt ragyogó a képességét.

Miben különbözik a reiki más gyógyító módoktól?

Mindannyinknak van Reiki energiája, ez születési jogunk. Ami a Reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, az a behangolási folyamat, (Beavatásként ismeretes) mellyel a tanítvány a különféle Reiki tanfolyamok egy-egy szintén találkozik. Mindenki megteheti, hogy valakire ráteszi a kezét, és gyógyulási folyamatának felgyorsítását segíti mágneses energia átadásával. Ám egy olyan személy, aki megkapta a Reiki beavatást, a fizikai és éterikus test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Megnyitották bizonyos energia központjait, más néven csakráit, hogy ez által nagyobb mennyiségű egyetemes életerő energiát tudjon magán átáramoltatni, és azt megfelelő rezgésszinten tartsa.

Mit jelent az, hogy reiki csatorna?

Ez a gyógyító energia univerzális, de a képesség, amellyel ezt az energiát csatornázni lehet, egy Riki mester aktiválja a Reikit gyakorló személyben. A Reiki számos képesség megszerzésén keresztül teljesedik ki, mely minden fokozaton növeli az erőt. Ha egyszer megkaptad a Riki beavatást, a lehetőség, hogy gyógyítsd magad és másokat, rendelkezésedre áll egész életeden át. A Reikit gyakorló személy egy csatorna, mely nem helyezi előtérbe az Én Akaratát, hogy arra vágyódjon, hogy a kezelendő személy jobban legyen.  A Reikit gyakorlónak egy tiszta érnek kell lenni, melyen keresztül a gyógyító energia áramlik. Ez teszi lehetővé, hogy a legmagasabb lelki cél legyen a gyógyítás eredménye.

A reiki valláshoz kötött?

A Reiki nem vallás. Nincs hitvallása, világnézete. Egy nagyon ősi tudomány ez, mely évszázadokig rejtve volt. Még is azt kell mondjuk, a Reiki energia az Isteni erőből jön, mely különösen erős gyógyító energia. Az egyike azon kevés gyógyító eljárások közül, mellyel valaki önmagát gyógyíthatja. Nincs ellentmondásban más gyógyító eljárásokkal, hanem fokozza hatásukat. Nem gátolja a hagyományos gyógymódokat, hanem elősegíti hatásosságukat. A Reiki felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, és biztosítja a betegnek a felépüléshez szükséges forrást a gyógykezelés alatt, vagy a gyógyulás folyamán.
A Reiki gyógyítás egy tiszta energiaforma.  Ha ez a gyógyulás utáni őszinte vággyal együtt jár, mely az emocionális és spirituális öntudat tisztulásának akarata, teljes gyógyulás fordulhat elő.

Kell hinni a reikben ahhoz, hogy hatásos legyen?

A Reiki néhány lényeges dologban eltér más gyógyító módoktól. Eltér a hagyományos hiten alapuló gyógyítástól abban, hogy nem kell hinni benne. Eltér néhány más módozattól abban, hogy a gyógyítónak nem kell diagnózist felállítania. Az energia elosztása és felhasználása a befogadó személy veleszületett bölcsességének a felelőssége. Abban is különbözik még, hogy a Rikit gyakorló általában, felfrissültnek érzi magát, a kezelés után. A Reiki egy erőteljes eszköz, melyet meditatív állapotban használunk. Fokozza az élményt és a gyakorló mély hatást érez az élet megértésében és képességükben a boldog élethez. A Reiki növeli az ember befogadóképességét, és figyelemre méltó eszköz saját személyiségének fejlesztésében.

Mi az előnye a reikinek?

A Reiki egyik legnagyobb előnye, hogy teret ad az önkezelésre. Ha már be van hangolva egy személy, akkor csak arra a szándékra van szüksége, hogy reikizni akarja magát, vagy valaki mást, és az energia abban a pillanatban lehívódik. A Reiki egy olyan eszköz, amit bármelyik pillanatban bárhol használhatunk. Fájdalom enyhítésére, gyors energiagyűjtésre. Röviden. A Reiki egy holisztikus önsegítő technika a természetes életenergia irányítására. Gyakorlott Reiki mester által tanított lépéseket követve bárki képes a Reiki energiát irányítani saját szükségletei szerint.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése