Torokcsakra - Kalcedon




 Kalcedon
A torokcsakra köveként nagy szerepe van a kommunikációban, segít megérteni a szavak valódi értelmét, de egyúttal hallgatásra is tanít. Támogat minket a félreértések tisztázásában, erősíti kitartásunkat és figyelmességünket. Az ádámcsutkára téve kellemes, nyugtató hangulatot teremt, beszédképességet javító tulajdonsága miatt, beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas, énekeseknek egyaránt javasolt, védi a hangszálakat, a beszédünk tisztább, érthetőbbé és nyugodtabbá válik. 
Ha rekedtek vagyunk, ha elmegy a hangunk, esetleg kapar a torkunk, nyugodtan fogyasszuk az elixirjét. A torok területén jelentkező blokkok felszámoló hatása miatt a szónokok kövének "is nevezik nyugodtabb lesz.  Lázcsökkentő, erősíti a hallást, a szem izmait, javasolt a zöld hályogra, és más szembetegségekre. Támogatja a pajzsmirigy anyagcseréjét, jótékonyan hat az öngyógyító központra, fokozza a szervezet nyiroktermelését, hat a vörösvértestekre, a vérkeringésre, gátolja a vérzést. Gyógyítja a nyálkahártyát, az ödémát, tisztítja a bőrt. Erősíti a csontokat, a csontvelőt, a tüdőt, a lépet, a szívet, csökkenti az érelmeszesedést, gyógyítja a gennyes sebeket, a leukémiát. Szoptató anyáknál javítja a tejtermelést, de emlőgyulladás gyógyítására is használatos.
Lelki hatása: Segít a lelki traumák feldolgozá¬sában, visszaadja bizalmunkat és az elevenség érzését. Akaraterő növelése, depresszió oldása, negativitás megszüntetése, öröm, önzetlenség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése