Napfonatcsakra - Citrin


Citrin 
Kvarckristály, színe sárga, zöldessárgától az arany barnáig. Színadó anyaga a vas. A Citrint tévesen Aranytopáznak is nevezik. A kereskedelemben kapható citrin jó része 470oC-560oC-on barnított ametiszt. A barnított citrinek azonban vöröses beütésűek, míg a természetes citrin túlnyomórészt halványsárga. 

Gyógyhatás: általános erősítő, anyagcsere, belek, cukorbaj, emésztés, égés, hasi szervek, immunrendszer, izomrendszer, máj, méregtelenítés, napfonat, szív, vakbél, vesék, vérkeringés, vitalitás. A citrin segíti az anyagcsere folyamatokat, emésztéstámogató hatása van, ösztönzi a gyomor, lép és hasnyálmirigy funkcióit, erősíti a veséket, az immunrendszert. Több vitalitást ad, segít diabétesznél és más mirigyproblémánál. Erősíti a látást, ösztönzi a csecsemőmirigyet, kiegyenlíti a pajzsmirigy funkcióját. A hasfájós kisgyerekeknél is nagyon jól segít. A citrinnek erős méregtelenítő hatása van.
A citrin a napfonatcsakrához kötődik, eleme a föld és a levegő. A bőség kövének tartják, a Nap erejét rejti. Központi szerepe van a kreativitás, az optimizmus és a nyitottság kérdésében. Vonzza a sikert és a gazdagságot, miközben megvilágítja ittlétünk értelmét is. Elősegíti a méregtelenítést, kapcsolatban áll a nyirok-, ideg-, és immunrendszerrel.

Lelki hatás: érthetőség, hangulatingadozások, kiegyensúlyozottság, önbizalom, öngyilkossági hajlam veszélye, önpusztítás. A citrin erősíti az érzékeny emberek kifejezőkészségét. A célratörő és elszánt embereknek segít a vizsgákat sikerrel letenni. Segít depressziónál, amely visszahúzó erő a kívánságoknál és képességeknél. A citrinen keresztül megtanuljuk a kívánságainkat és elképzeléseinket keresztülvinni. Segíti a koncentrációt és az ellenálló-képességet, erősíti a magabiztosságot. Fokozza az életörömöket, segít stressznél és félelmeknél. A citrin segít reggelente felkelni az ágyból azoknak, akik szeretnek többször visszaaludni. A citrin bátorrá, nyitottá, elszánttá, temperamentumossá tesz, mégsem meggondolatlanná, hanem meggondolttá.
Szerencsekő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése