Krizopráz, Holdkő



Krizopráz


Színe: almazöld, citromsárga.
Jellegzetességei: a krizopráz azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Mély meditatív állapotot idéz elő. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazságszeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést.

Gyógyhatás: a krizopráz kitűnő a relaxációhoz és a nyugodt alváshoz. Együtt rezeg a szexcsakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzés okozta terméketlenséget; és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat és a golyvát; egyen súlyba hozza a hormonokat; és csillapítja az emésztőrendszert. Segít, ha erőtlennek érezzük magunkat: univerzális energiával tölti fel a testet. 




Holdkő


A holdkő a legismertebb kövek közé tartozik, hatása széleskörű.  Testet és a lelket egyaránt harmonizálja, segíti a tobozmirigy működését. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, hatásos a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák esetén. Használatával megelőzhető a csontritkulás, és a hajhullás. 
A holdkő nyugtató hatású.


A holdkő az egyik ásvány, amely öntisztuló, és saját magát tölti fel. Teliholdkor ne használjuk, mert ilyenkor tisztul, de a holdfényre nyugodtan kitehetjük, segítve a töltődését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése