Koronacsakra - Hegyikristály




Hegyikristály 
Átlátszó, színtelen kvarckristály, kovasav, szilícium-dioxid. 
A hegyikristály minden gyógy kövek vezére”: fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test minden funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógyító kövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.  Hegyikristály tűkkel bármely más követ feltölthetünk. Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában „tejkvarc”-nak nevezik. Eredeti állapotában a hegyikristály minden esetben felismerhető, megmunkálás után azonban már könnyen összetéveszthető más átlátszó kövekkel. 


Gyógyhatás: belek, emésztés, fekélyek, fertőzések, földsugárzások, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer, pajzsmirigyműködés szabályozása, rák (első stádiumban), szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdő, vese, védelem, vérkeringés, vérsejtek, vérszegénység, vérzések, vitalitás, zsírszövet. Sok szervre van hatással és mindenhol használható, ahol tisztulás megy végbe, gyomor- és bélproblémáknál, segít az érzéstelen vagy süket testrészeket újra aktivizálni, hatékony láz esetén is. Negatív energia, elektroszmog, vízér, blokádok, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen. 
A hegyi kristály segít a rosszullét ellen, ami gyerekeknél gyakran fellép autózáskor. Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál a hegyi kristály új energiát ad. Hatásos a vérünkre is. Éppolyan jó hatása van fejfájásnál, porckorong-problémánál, szívinfarktusnál és szempanaszoknál, mint pajzsmirigy-megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál, emésztési problémáknál és túlsúlynál. Hatásos vérzéscsillapító. A hegyi kristály megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, mely az egészségünket tartósan rosszabbítja. Így javíthatunk a hegyi kristály rendszeres használatával szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon. A hegyi kristály vitalizál, ezen kívül jó a bőrre, hajra, körmökre, csontokra is.
A hegyikristály talán a legismertebb, legszélesebb körben alkalmazott ásvány, fényhozónak is hívják, minden csakrával kapcsolatban áll, de leginkább a koronacsakrával, eleme a föld. Erősíti a többi kristály hatását, szinte bármilyen betegség esetén használható, és elengedhetetlen a spirituális fejlődésben. Harmonizálja a két agyféltekét, tisztítja az aurát. A Földanya hatalmát képviseli.

Lelki hatás: egyensúlyban tartás/kiegyensúlyozottság, érzékenység, hisztéria, kifejezőkészség, védettség érzése. Támogatja a személyiségfejlesztést. A hegyi kristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. A hegyi kristály felszabadít bennünket a stressz alól. Több figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. A hegyi kristály a tiszta értelem köve. Megadja a testnek azt, amire pontosan szüksége van. Segít a hideg részeken, illetve a túláradó energiát is szabályozni lehet vele. Stabilizálja és megtisztítja az aurát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése