A Homlokcsakra




6. HOMLOKCSAKRA a harmadik szem (ÁDNYÁ)
Jelentése: Tekintély, parancs, korlátlan hatalom


A homlokcsakra jellemzői:

Elnevezése: a harmadik szem, egy szem, ajnacsakra.
Elhelyezkedése: a szemöldökök között. Két tölcsére előre és hátra néz.
Eleme: nem tartozik hozzá elem, mivel túl van az anyagi síkon.
Endokrin mirigye: agyalapi mirigy.
Hormonjai: az agyalapi mirígy serkentő és kormányzó hormonjai.
Érzékelése: a hatodik érzék, a tisztánlátás, az akarat, mértékesség, bűnbánat.
Hozzátartozó testrészek: agy, arc, orr, vegetatív idegrendszer.
Színe: ibolya, bíbor, áttetszően fényes kék, arany.
Polaritása: női.
Temperamentuma: felszabadult.
Mantrája: ohm vagy ksam.
Életfeladata: a szeretet, mely túlterjed az emberi szereteten, és minden életet átülel. Minden élet védelméről, és gondoskodásáról szól.
Megerősítései: én vagyok, felelős vagyok az életemért.
Tanulási feladata: vállalni a felelősséget saját magunkért.
Fizikai szerepe: Agyunk energiaellátása.
Spirituális szerepe: Segíti az intuíciót.
Szimbolikája: ibolyakék piramis.
Archetipikus képe: a bölcs öreg (Merlin)
Tarot megfelelői: a Torony, a Hold, a Csillag.
Kövei: ametiszt, lapis lazulit, zafír, szodalit.
Illóolajai: jázmin, muskotályzsálya, pacsuli, cajeput, cirbolya, rozmaring, eukaliptusz,
Asztrológiai megfelelője: Szűz -Halak tengely.
Bolygója: Szaturnusz.
Hatodik auraréteghez (Mennyei Test) kapcsolódik, a felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben. Minden élő védelmének és gondoskodásának a szintje.
A hatodik csakra vagy a harmadik szem a homlok közepén található. Kapcsolatban áll az agyalapi miriggyel, az agy alsó részét, az idegrendszert, a fül, orr, bal szem irányítását végzi a "személyiség szeme". Ezen a csomóponton keresztül ismerhetjük fel saját lelki természetünket vagy alkatunkat. A színe, pedig indigókék, de látják a vörös és kék vibráló kombinációjának is.

Jellemzői:
A homlokcsakra a lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. A harmadik szem magában hordja a hatodik érzék képességét, ezzel olyan dolgokra érzünk rá, amire általában nem szoktunk. A harmadik szem a - hinduizmusra támaszkodva - a fénnyel kapcsolatos. A fényhez való kötődés az emelkedett világokkal való kommunikációt és ennek tudati aspektusát hangsúlyozza ki. Ha nyitva van a harmadik szemed, akkor tovább látsz önmagadnál.

A harmadik szem alapvető kérdése: Mi az életfeladatom?
A homlokcsakra erősödését akkor érezzük, amikor intuícióinkra, hatodik érzékünkre támaszkodunk. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik.
A homlokcsakránál a felsőbb énünk jelentkezik, ki az önmagunkért való felelősségre emlékeztet. ”Kövesd az intuíciókat” De általában túl gyors életet élünk ahhoz, hogy érzékeljük intuícióink üzeneteit. Ahhoz, hogy érzékelni tudjunk, le kell lassulni, kicsit meg kell állni.
A harmadik szem a nevetést is irányítja. Ezen belül az egyik legnagyobb feladatának tekinti azt, hogy tudjunk nevetni önmagunkon. A harmadik szem tökéletes képviselői azok a bolondok, kik saját útjukon járnak, követik intuícióikat, képesek magukon és a világon is jót nevetni.

A homlokcsakra betegségeiről: Fejfájás.
A folyamatosan visszatérő fejfájás általában arra utal, hogy nem vagyunk képesek az intuícióinkra hallgatni. A túl sok reális gondolkodás meggátol cselekedeteinkben, terhessé válik számunkra, és fejfájást idézhet elő.

Látászavarok.
A látászavarok többsége, így a rövidlátás, távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás mind arról árulkodik, hogy valamit nem szeretnénk látni és meg tudni.
A távollátó a jelenből a jövőbe szeretne menekülni, a rövidlátó a jövőtől tart, a kötőhártya gyulladásban szenvedő legszívesebben behunyná a szemét valami előtt.

Harmonikus működés: karizmatikus, erősen intuitív, jó tanulási képességek, jó emlékezet.
Túlműködés: Nagyon logikus, dogmatikus, tekintélyelvű, arrogáns, túlzott racionalizmus, materializmus.
Alulműködik: Fél a sikertől, alacsonyra állítja a mércét, feledékeny, butaság, tanulási nehézség, hallucináció.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, fejfájás, csökkent látás.
Harmonizáló kép: éjszakai csillagos ég látványa.
Túlműködésnél: sárga szín
Alulműködésnél: lila szín



Ha a homlokcsakránk jól működik, ha nyitott, akkor kiegyensúlyozottak vagyunk, bízunk magunkban, képesek vagyunk az anyagi világ racionális döntéseit felülbírálva más irányba lépni, mert érezzük, az a helyes út. Fejlett önismerettel rendelkezünk, helyén van ítélőképességünk, nem ragaszkodunk tárgyakhoz, anyagi javakhoz, nem félünk a haláltól, egységben, békében és szeretetben vagyunk önmagunkkal. Boldogok vagyunk és mosolygunk a csukott szemű emberek szenvedésén.

Ha a csakra alulműködik, meglehetősen unalmasak és önzők lehetünk. Saját javainkat keressük, kreativitásunk a nullával egyenlő, de félünk is a sikertől, önmagunk megítélésétől. Jellemzően nem vagyunk együttműködők, és túl érzékenyen reagálunk mások érzéseire. Ha túlműködés áll fenn, ego-bajnokokká, egoistákká válunk, túlságosan büszkék és manipulatívak leszünk és dogmatikusak.


A hatodik csakra megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei: A harmadik szemre élénkítően hat, ha éjszaka a mélykék csillagos égboltot nézzük. Az áttetsző indigókék megnyitja és tisztítja a hatodik csakrát. Belső nyugalmat, tisztaságot és mélységet kölcsönöz a léleknek.
Illata: Jázmin: finom virágillatának hatására szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése