Fogyókúra 7. hét


EGYENSÚLY - KÉNYSZER NÉLKÜL

Reggeli: 2 dl kefir, 1 kifli,
Tízórai: 1 alma
Ebéd: Frankfurti leves, Körtével töltött palacsinta vaníliaöntettel
Uzsonna:  2 db Hamm-lett, 2 dl gyümölcslé
Vacsora:   Karfiol reszelt sajttal

10 dkg kelkáposzta, 4dkg burgonya, 1 virsli, negyed evőkanál liszt, negyed evőkanál olaj, negyed fej vöröshagyma, kevés fokhagyma, paprika, majoránna, só, őrölt bors.
1 db palacsinta. A körtét megtisztítjuk, citrommal megcsepegtetjük, és fedő alatt fahéjjal megszórva megpároljuk. Ezzel töltjük a palacsintát, négybe hajtjuk. A pudingot előírásszerűen, de mesterséges cukorral készítsd el, és 2-3 evőkanállal tegyél a palacsintára.
Karfiol: 15 dkg karfiol, fél evőkanál olaj, 3 dk óvári sajt, zsemlemorzsa
A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Zsemlemorzsát nagyon kevés olajon megpirítunk, és beleforgatjuk a karfiolt. Végül, reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Reggeli:    1 szelet barna kenyér, gépsonka, paprika, paradicsom
Tízórai:      Frissen préselt gyümölcslé
Ebéd:        Joghurtos őszibarack leves, Currys csirkeragu, zöldsaláta
Vacsora:   Lecsós tojás

2 db vagy 4 fél őszibarackbefőtt, fél, kanál liszt, fél dl joghurt, 2 szelet citrom, citromhéj nem nagy, de egészben, fahéj, szegfűszeg, mesterséges édesítő. A barackot a citrommal, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel tedd kb. 3 dl vízbe, forrald fel. Távolítsd el a fűszereket, és lassan keverd bele a joghurtos habarást. Lehűtve fogyaszd.

A csirkemellet curryvel, sóval, őrölt fehér borssal szórd meg, és teflonserpenyőben süssd meg. 3 dkg rizst a szokásos módon megfőzünk, és az utolsó öt percben teszünk bele 10 dkg reszelt sárgarépát, petrezselymet, fokhagymát, kevés sót.
A lecsót a szokásos módon (hagyma, paprika, paradicsom) készítsd, azzal a különbséggel, hogy mindegyikből 1-1 darab kell, és 1 kávés kanál margarinon párold. 1 db tojást ütünk rá, lehetőleg barna kenyérrel. Fél óra múlva jöhet egy kellemes zamatú gyümölcstea.
Reggeli: 1 sz. rozskenyér, 2 sz. aszpikos sonka, paprika, 2 dl tej

Tízórai:  20 dkg eper
Ebéd:  Cukkinis-gombás rakott burgonya
Uzsonna:  Gyümölcs saláta, 2 db Korpofit keksz
Vacsora:  Vörös-babsaláta. (közérti, dobozos felmelegítve), rozskenyér, uborka.

E:15 dkg burgonya, 15 dkg cukkini, 5 dkg gomba, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, kevés vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 2 kanál 12 % tejföl, őrölt bors, petrezselyem, só. A burgonyát majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk, és a többi hozzávalókkal együtt egy pici tepsiben rétegezzük, Tetejét petrezselymes tejföllel locsoljuk meg, és pirosra sütjük.
Reggeli:  1 zsömle, 2 vékony szelet köményes sajt, tej
Tízórai:    2 db kivi vagy alma
Ebéd:       Zöldségleves (fagyasztóból) Bazsalikomos zöldbab.  
Uzsonna:  Sárgarépás margarin, 1 sz. barna kenyér, 1 mandarin
Vacsora:   pirítós kenyér 2 db lágy tojás, savanyú káposzta

 Zöldbab: 25 dkg zöldbab, 10 dkg csirkemell, 1 evőkanál olaj, fél, dl sovány tej, 3 evőkanál kefir. A húst 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. A zöldbabot az olaj felén átpirítjuk, ízesítjük fokhagymával, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. (ha konzerv, akkor csak fűszerezni).  A húst apró darabokra vágjuk, és az olaj másik felében átpirítjuk. Kevés vizet aláöntve meg pároljuk, miközben ízesítjük sóval, bazsalikommal. Ha megpuhult a húst összekeverjük a zöldbabbal, és a tetejét meglocsoljuk kefirrel.
Margarin: 4 dkg light margarinban elkeverünk nagyon finomra reszelt sárgarépát, sóval, petrezselyemmel, citromlével ízesítjük.

Reggeli:    Zöldborsós tojáslepény, gyümölcs tea
Tízórai:      5 dkg túrókrém 2 sz. Abonett
Ebéd:        paradicsomos tészta,
Uzsonna:  2 db Hamm-lett, 2dl gyümölcslé
Vacsora:   Párizsis vitaminsaláta kapros öntettel, 1 sz. barna kenyér

R: 10 dkg zöldborsó (konzerv) 1 tojás.  A tojáshoz tegyünk 1 evőkanál tejet, verjük fel, ízesítjük sóval, szerecsendióval, és egy palacsintát sütünk belőle. Tányérra csúsztatjuk, és ráterítjük a borsót, petrezselyemmel díszítjük.

E: 10 dkg spagetti, 3 db érett paradicsom, 2 db gomba. A paradicsomot héjától megtöröljük, és felkockázzuk. Teflon edénybe fél kanál olajon megfuttatunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, negyed vöröshagymát, és rádobjuk a paradicsomot. Sóval, bazsalikommal ízesítjük, fedő alatt pároljuk. Közben a gombát hosszú csíkokra szeleteljük, megmossuk, és megszórjuk kakukkfűvel, Lestyánnal. Így hagyjuk 3-4 percet, majd a paradicsomhoz tesszük. Együtt pároljuk tovább. Ha szükséges vizet öntünk alá. Ezzel összekeverjük a spagettit, tetejére 1 evőkanál reszelt parmezán, vagy sovány sajtot teszünk.

V: 20 dk fejes saláta, 1 db paradicsom, 5 dkg uborka, 1 db sárgarépa, 3 dkg karlábé, 1 paprika, 5 dkg baromfi párizsi, 1 dl joghurt, kapor. A hozzávalókat tetszés szerint daraboljuk, enyhén megsózzuk. fél csokor kaprot nagyon finomra vágunk, elkeverjük a joghurttal, és 2 mokkás kanál házi majonézzel. Beleforgatjuk a salátát.
Reggeli:    Vajas zsömle 2 sz. pulyka java, uborka, tea
Tízórai:      1 banán
Ebéd:        Sajtos sonkás tésztasaláta
Uzsonna.  1 körte
Vacsora:   1 virsli, 1 kockasajt, 2 sz. lenmagos kenyér, savanyú káposzta

E: 10 dkg szarvacskatészta, 1 kemény tojás, 1 paradicsom, 3 dkg ementáli sajt, 1 szelet gépsonka, 3 kanál kefir, petrezselyem, borevet, só, fehér bors, 1 kévés kanál olaj.
A tésztát kifőzzük, és az olajjal és 2-3 csepp ecettel összekeverjük.
A hozzávalókat összedaraboljuk, a kefirt kikeverjük a petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, majd a salátára öntjük. Beleforgatjuk a tésztát. Legalább 1 órát érleljük.

Reggeli: Sajtos virsli, 1 paradicsom, 1 sz. tízmagos kenyér, gyümölcslé
Tízórai: 1 fürt szőlő
Ebéd: Pirított hal almás túrókrémmel (ne ijedj meg, nagyon finom)
Uzsonna:  Az elmaradhatatlan joghurt
Vacsora:  Tonhalas szendvics salátával, gyümölcslé (1szelet kenyér!)

R: Egy gyönyörű szép virslit kettévágunk hosszában, de úgy, hogy egyben maradjon. (mintha szétnyitnánk) Ráfektetünk 2 szelet köményes sajtot. Tányérra tesszük, és köré szeleteljük a paradicsomot, amit megszórunk bazsalikommal, pici sóval, petrezselyemmel. Az egészet betesszük a mikróba, és közepes fokozaton (550-600) 4-5 percig, illetve a míg a sajt meg nem olvad, pároljuk.

E: Egy halfilét a már szokásos módon megpirítunk. Krém: 1 alma, 5 dkg sovány túró, 1 kiskanál porcukor (mesterséges) 1 –2 evőkanál tejföl. A kimagozott lereszelt almát összekeverjük a túróval, a cukorral és a tejföllel. Turmixgéppel egyszerűbb a művelet.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése