Fogyókúra 6. Hét


Reggeli:        Tea, kapros túrókrém, 2 vékony szelet barna kenyér, paradicsom, paprika
Tízórai:        1 kisebb fürt szőlő, 1 Abonett.
Ebéd:           2 vékony szelet kenyér, 5 dkg baromfi párizsi házi majonézzel, 
                     fél kígyóuborka, 2 dl kefir.
Uzsonna:     1 natúr joghurt, 1 Hamm-lett
Vacsora:      Rácos halfilé, 1 alma

10 dkg halfilé, 15 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, fél fej vöröshagyma, 1 dl kefir, fél evőkanál olaj, őrölt bors, só, pirospaprika, őrölt kömény. A halszeletet olajjal kikent teflon serpenyőben megsütjük. A zöldségeket, hagymát, burgonyát felkarikázzuk. Egy tepsi alját kikenünk olajjal, és az aljár rátesszük a burgonyát. Megszórjuk fűszerekkel, rátesszük a halszeletet, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. Tetejére öntjük a fűszerekkel elkevert kefirt. Letakarjuk alufóliával. Közepes tűznél sütjük.
Reggeli: 2 dl soványtej, 2 szelet baromfi sonka, 4 db. Hamm-lett, 1 nagy paradicsom
Tízórai: 3 szelet ananász
Ebéd: 2 vékony szelet barna kenyér, 2 szelet köményes sajt, 1 evőkanál házi majonéz, 1 paprika.
  
Uzsonna: 1 vajas pogácsa (vagy otthonsütött pogácsa Graham lisztből) frissen préselt sárgarépa lé
Vacsora: Zöldbab főzelék, tojáslepény

25 dkg zöldbab, fél dl kefir, 1 evőkanál liszt, zöldpetrezselyem, őrölt bors, pirospaprika, só. A babot annyi vízben amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor megpuhul, hozzátesszük a liszttel és paprikával elkevert kefirt, fokhagymával ízesítjük, megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tojáslepény: 1 db tojás, fél dl tej, 1 mokkás kanál liszt, 1 mokkás kanál olaj, petrezselyem, só
Reggeli:        1 kifli, 1 pohár joghurt citromlével ízesítve
Tízórai:         2 dl frissen préselt grapefruit lé
Ebéd:            Őszi saláta, 1 szelt tízmagos kenyér
Uzsonna:     1 banán
Vacsora:      Paradicsomos csirkemáj

Saláta: 5 dkg kukorica, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 sárgarépa, kis darab uborka, kapor, petrezselyem, ecet, mesterséges édesítő

Csirkemáj: 10 dkg csirkemáj, 1 paradicsom, fél evőkanál olaj, fokhagyma, oregánó, petrezselyem, bazsalikom, bors, só.
Egy kisebb tepsi alját kikenjük olajjal, beletesszük a májat, megszórjuk a fűszerekkel, (sóval nem) illetve a zúzott fokhagymával. Tetejére tesszük a felkarikázott paradicsomot, amit szintén megszórunk a fűszerekkel. Közép meleg sütőben, néha rázogatva kb. fél óra alatt készre, sütjük. Köretnek héjában főtt burgonyát fogyasztunk.
Reggeli:        paradicsomos szendvics lágy tojással, 2 dl narancslé (1 sz. barna kenyér, 1 tojás)
Tízórai:         1 pohár joghurt
Ebéd:            Csontleves zöldséggel, párolt csirkemell vegyes körettel
Uzsonna:     2 mandarin
Vacsora:      1 szelet Rozskenyér, 1 szelet köményes sajt, 1 sz. gépsonka, 1 paprika                      

A csirkemellet citrommal megdörzsöljük, szórunk rá sót, szerecsendiót. Teflon edénybe teszünk 1 kávés kanál margarint, 3 db szegfűszeget, és megpároljuk a csirkét.
Köret: 5-5 dkg karfiol, karlábé, sárgarépa, zöldborsó. Az egészet megpároljuk. Az utolsó főzési percben meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, aprított fokhagymával. Tehetünk rá házi majonézt, és pár csepp citromot.
Ja igen, a reggeli: A tojást tedd egy pohárba, villával törd össze, ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott metélőhagymával. A kenyeret kend meg ezzel, rakd rá a paradicsom szeleteket, szórd meg metélőhagymával.
Reggeli:        Frissen préselt grapefruit lé, 1 zsömle salátával bélelve, csirke sonka
Tízórai:         2 dl gyümölcsturmix sovány tejből, édesítővel, mirelit erdei gyümölcskeverékből
Ebéd:            Párolt marha szelet 10 dkg főtt burgonya, saláta
Uzsonna:     1 Hamm-lett 1 alma
Vacsora:      1 szelet rozskenyér, körözött, paprika, 2 kivi      

A húst ütögesd ki, és szurkáld meg szegfűszeggel 3-4 db, szerecsendióval, sóval. Kend meg olajjal, tekerd fóliába, és egy pici lábasba tedd bele fél dl vizet. Öntsél alá, párold puhára.  Tipp: A főtt burgonyát, ha kihűtöd, belekeverheted a zöld salátába.  Ekkor, saláta öntettel ízesítheted.  1 kanál ecet, 1 kanál cukor mesterséges, negyed kanál olaj, fokhagyma, pici tárkony. 
Reggeli:        Frissen préselt sárgarépa-narancslé, kifli megvajazva, 1 szelet sovány sajt
Tízórai:         joghurt citrommal 1 korpofit keksz
Ebéd:            Zöldségleves (fagyasztóból), töltött gomba, paradicsomsaláta
Uzsonna:     1 szép nagy körte
Vacsora:      1 pár virsli házi mustárral, magos zsömle, 10 dkg savanyú káposzta  

Töltött gomba: 3-4 db nagyfejű gomba, 5 dkg rizs, 1 paradicsom, kakukkfű, só, petrezselyem, fokhagyma. Készítés: A gombát megtisztítjuk, szárát apró darabokra vágjuk. A fejeket megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal. Félretesszük. A rizst megfutatjuk olaj nélkül egy teflonedénybe, rádobjuk az aprított, héjától lehúzott paradicsomot, fűszerezzük, sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, és rátesszük a gomba apróra vágott szárát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Ezzel töltjük meg a gombát, tetejére parányi vajat teszünk, és sütőben fólia alatt készre pároljuk.
Saláta 2 db paradicsomot felkarikázunk, meghintjük vágott petrezselyemmel, sóval, és házi majonézzel.
Reggeli:        Vajas kenyér, paprika, pulyka sonka 2 szelet, gyümölcs tea
Tízórai:         3 szelet ananász
Ebéd:            Tejben áztatott csirke, uborkasaláta, friss ropogós zsömle
Uzsonna:      Cukormentes gyümölcsjoghurt
Vacsora:      5 dkg főtt rizs csirkével, sajtos-almás répasaláta        

Csirke: Ebben az esetben 15 dkg csirkemellre lesz szükség, mert kell vacsorára is, ezért a kisebb darabot majd tedd félre, amikor elkészült. A húst enyhén klopfoljuk. Kb. másfél dl tejbe, teszünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, petrezselymet, szerecsendiót, sót, borsot, fél citrom levét, és 3-4 db szegfűborsot. Ebben a tejben áztatjuk a húst, kb. 3-4 órát. Majd kiemeljük a tejből, és felforrósított teflon serpenyőben ropogós pirosra sütjük.

Saláta: Az uborkát (fél kígyó) karikára vágjuk, sózzuk, megszórjuk fokhagymával. Így hagyjuk kb. fél órát. Közben, 1 kanál házi készítésű majonézt elkeverünk fél pohár 12 % tejföllel, és ebbe forgatjuk meg a kinyomkodott uborkát.

Vacsora: A kisebb darab csirkemellet vágd apró kockára, és keverd el a saját fűszerkeverékkel készített főtt rizshez.
Saláta:   ¼  pohár joghurt, 3 dk Pannónia sajt, 1 db savanykás alma, pici só, 10 dk sárgarépa, 1 mokkáskanál mesterséges cukor, őrölt fehér bors, ¼ citrom. Készítés: A gyümölcs húsát kockákra vágjuk a sajttal együtt. A sárgarépát lereszeljük. A joghurtot elkeverjük a sóval, a fehér borssal. Az ízesített joghurtba beleforgatjuk az alma-sajt kockákat, valamint a lereszelt sárgarépát. Tálalás előtt néhány óráig állni hagyjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése