Fogyókúra 2. Hét


Fogyni vagy nem fogyni? A döntés a kezedben van!

Bízva abban, hogy a szervezeted kicsit már megszokta a „nélkülözést”, most még kicsit megtréningezzük szegényt. De ne aggódj, nagyon fog neki örülni, és hálás lesz Neked, és ezt azzal fogja jelezni, hogy korogni fog a gyomrod. Ami nem más, mint egy úgynevezett örömujjongás, hogy végre pihenhet egy kicsit.
Ezen a héten, egy káposzta-fogyókúrát javasolnék, melynek az alapja a zsírégető leves. Ezért ezt jó előre (egy hétre) el kell készíteni, és előveheted a beszerzett műanyagpoharakat, mert nem árt, ha mélyhűtőd.  Kérlek, saját érdekedben legyél türelmes, és csináld végig. Ezzel megturbózzuk a zsírégetés kezdeti fázisát.
Nehogy megijedj, nem csak levest kell egész héten enni: Tudod a koplalás, sehova sem vezet! De ezen a héten látványosan csökkeni fog a mérleg nyelve. Az e heti súlyveszteség már valóban a fölösleges kilókból olvad le.

Zsírégető alapleves

Hozzávalók: 6 db szép vöröshagyma, 6 db paradicsom, 1 nagy fej káposzta, 2db zöldpaprika, 3 db fehérrépa, 2-3 zellerszár, 2db erőleves kocka, 4 db sárgarépa, 1 friss csokor petrezselyem, friss bazsalikom apróra vágva.  /Ez eddig nagyon jól hangzik igaz?/
A hozzávalókat aprítsd össze, tedd egy nagy fazékba, öntsél rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje, és főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.  Ez lenne a csodaleves, amiből minden nap kell fogyasztani. Én azt javasolnám, merülő mixerrel törd össze, mert így nagyon kellemes a fogyasztása.


Ez a nap a legegyszerűbb!  5 alkalommal igyál a levesből 2-2/5 dl per alkalom, és a nap folyamán, egyél 1 kg. gyümölcsöt vegyesen. (alma, narancs, kivi, mandarin, ananász, körte, stb.) Banánt nem!  Ne feledkezz meg a sok folyadékról sem! 
Reggeli: Egy rozsos kifli, 2 szelet sonka, 10 dkg uborka

Tízórai: 2 db sárgarépa reszelve, ízesítve, lehet rátenni a csodamajonézből.

Ebéd: Káposztaleves, sült burgonya tojásfeltéttel.
Hozzávalók: 2 db tojás, 20 dkg burgonya, 1 ek kefir, 1 dkg sajt, 1 db paradicsom, kis olaj, só. A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, és kiolajozott tepsiben megsütjük. A felvert tojásokat összekeverjük a kefirrel, és a sajttal, sózzuk. Ráöntjük a sült krumplira, rátesszük a paradicsomokat, s visszatesszük egy pár percre a sütőbe.

Uzsonna: 1 db nyers karalábé. Ha nem szereted, akkor 15 dkg párolt zöldbab.

Vacsora: 2 dl kefir, 1 szelet barna kenyér (3 dkg!) A kefirbe tehetsz citromlét, és egy pici sót. Nagyon finom így.
Reggeli: 1 rozsos zsemle, 1 szelet sovány sajt, 1 db paprika

Tízórai: 2 db narancs

Ebéd: Káposztaleves, 10 dkg párolt csirkemell teflonedényben sütve olaj nélkül, 25 dkg párolt vegyes zöldség. 10 dkg sárgarépa, zöldborsó, 5 dkg kukorica.  Tedd a hús mellé, és együtt főzd készre. Tetejére tehetsz reszelt fokhagymás sajtot 1 evőkanállal.

Uzsonna: Szilvás, vagy valamilyen más cukormentes rétes 1 db. Vagy cukormentes sütemény 1 db.

Vacsora: 1 szelet rozskenyér, 3 dkg kenőmájas, 1 db paprika.
Reggeli: 1 szelet kenyér, 2 szelet gépsonka, paradicsom

Tízórai: Sárga saláta (1db. sárgarépa, 1 db alma, 1 narancs)

Ebéd: Káposztaleves, 10 dkg főtt marhahús, 20 dkg párolt kínai kelkáposzta.

Uzsonna: 1 banán

Vacsora: 2 dl cukormentes gyümölcs joghúrt, ham-lett, 2 szelet.
Reggeli: Diétás körözött 1 kis kanál kefir, 3 dkg túró, őrölt kömény, só, citrom 2-3-csepp. 1 szelet rozskenyér, 1 paradicsom  

Tízórai: 2 db körte.

Ebéd: Káposztaleves, sült csirkecomb bőr nélkül, krumplipüré vaj nélkül (20 dkg burgonya, és tej) 15 dkg savanyúság, amilyet szeretsz.

Uzsonna: 2dl frissen préselt gyümölcslé vagy cukormentes bolti gyümölcslé.

Vacsora: Karfiolos tojásrántotta.  2 db tojás, 25 dkg karfiol, 1 mokkás kanál olaj, pici vöröshagyma, pirospaprika, petrezselyem, só. A karfiolt megfőzzük háromnegyed részéig. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a karfiolt, majd amikor puha, ráöntjük a felvert tojásokat. Rántotta sűrűre sütjük. Frissen vágott petrezselyemmel, és pirospaprikával díszítjük.   
Desszert: 1 alma félbe vágva, mesterséges cukorral és fahéjjal megszórjuk, és 1 percre betesszük a mikróba.
Reggeli: 2 lágy tojás, 2 szelet pirítós, 10 dkg uborka, gyümölcslé (cukormentes)


Tízórai: 1 szép fürt szőlő

Ebéd: Az imádott káposztaleves, 10 dkg sovány sertéskaraj, 20 dkg zöldborsó.  A húst fűszerezd szerecsendióval, rozmaringgal, pici sóval. Serpenyőbe tegyél fél citrom leve, fél vöröshagyma egészben, megmosva, a héjával együtt, 2 cikk fokhagyma egészben, 2-3 szem szegfűszeget, 1 kávás kanál olajt, fél dl vizet. Nagy lángon forrald 2 percig. Vedd le a tűzről, dobd ki a fűszereket. Tedd bele a húst, és közepes lángon gyakran forgatva addig süsd, amíg a lé elpárolog.

Uzsonna: 1 rozsos kifli, 2 szelet csirkemell sonka, 10 dkg savanyú káposzta

Vacsora: 1 pár virsli, 1 szelet rozskenyér, uborka, paradicsom
Reggeli: 1 rozsos zsömle, tejeskávé, (édesítővel) ízesített vajkrém 3dkg

Tízórai: 2 dl frissen préselt gyümölcslé

Ebéd: Káposztaleves utoljára!  15 dkg főtt tengeri hal, vegyes rizsköret. Hozzávalók: az elkészített rizsfűszerből egy kevés, 5 dkg rizs, 5 dkg zöldborsó, 5 dkg kukorica.

Uzsonna: kivi, vagy mandarin

Vacsora: 2 főtt tojás, Hamis Waldorf-saláta.  Hozzávalók: 1 alma, 10 dkg főtt zellergumó, 2 dl kefir, 0,5 dkg dió, citromlé, bors, só.  Az almát és a zellert lereszeljük, és összekeverjük a kefirrel, a darált dióval, és kevés friss citromlével. Sóval, borssal ízesítjük.

Tarts egy kis önvizsgálatot!
Hogy érzed magad?
Nem fáj a fejed?
Nem szédülsz?
Nem vagy ingerlékeny?
Nem fáj a gyomrod?

Most, a második hét után, ha bármit észreveszel a fent említettek közül, hagyd abba a diétát, vagy beszélj orvosoddal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése